Poslední utkání roku obstará Sokolov

Zveřejněno 19.12.2014 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou HC Baník Sokolov
20., sobota 20.12.2014 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Baník Sokolov ZNS - SOK
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – V roce 2014 zbývá žďárským Plamenům odehrát poslední utkání. V sobotu přivítají na zimním stadionu na Bouchalkách jednoho z favoritů celé soutěže HC Baník Sokolov. Nenechte si ujít atraktivní utkání, přijďte podpořit žďárské hokejisty v těžkém boji a sobě zkrátit čekání na Vánoce nebo se na chvíli odreagovat z předvánočního shonu.

Představujeme soupeře: HC Baník Sokolov

Sokolov rozhodně nepatří k oblíbeným soupeřům Plamenů. Pomineme-li dva vzájemné zápasy v sezóně 1999-2000, kdy si každý ze soupeřů připsal po jedné výhře, došlo k častějšímu střetávání až v loňské sezóně, kdy se Žďár utkal se Sokolovem nejen dvakrát v základní části, ale ještě pak třikrát v play-off.

Začalo to nadějně v loňském říjnu, kdy Plameny vypálili Sokolov 0:4, ale od té doby se již radují pouze Baníkovci. Ještě v lednové odvetě to bylo až po remíze v samostatných nájezdech (2:3sn). Ale v nejdůležitějších zápasech sezóny, v semifinále play-off, nedokázali Sobotkovi svěřenci ani jednou najít recept na velmi dobře organizovaný, disciplinovaný a hokejově vyspělý tým Sokolova a ten zaslouženě postoupil do bojů o 1.ligu. V nich si Západočeši vedli velmi dobře, ale nakonec jim postup do profesionální soutěže unikl o pouhý jediný bod, který ztráceli na postupující Prostějov.

A v letošní sezóně neblahá série s tímto soupeřem pokračovala. 12.října oplatili Baníkovci Plamenům loňskou porážku a nedovolili jim vstřelit ani jednu branku a na dalekou cestu domů jim přibalili „bůra“ (5:0). Celková bilance tedy vyznívá jasně 6:2 ve prospěch Sokolů.

Utkání si můžete připomenout:
HC Baník Sokolov - SKLH Žďár nad Sázavou 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Baník pokračuje ve skvělých výkonech také letos a drží se na třetím místě tabulky s osmibodovým náskokem na osmý Žďár. Sokolovští víceméně pravidelně své zápasy vyhrávají a jen tu a tam se někomu podaří je připravit o body. Zajímavostí je to, že nejvíce jich ztratili s Bílinou, tápající na chvostu tabulky.

Hned v prvním zápase sezóny zachraňoval Baník v Bílině alespoň dva body v samostatných nájezdech. Ovšem ve středečním zápase se jim to již nepodařilo a před vlastním publikem byli pokořeni Bílinou 6:8. To ovšem není dobrá zpráva pro Plameny, protože o to více budou chtít nyní Západočeši na Bouchalkách uspět a odčinit ponižující domácí porážku od outsidera soutěže.

Ždárská defenziva se bude muset mít na pozoru především před lídrem kanadského bodování Sokolova a zároveň jedním z nejproduktivnějších hráčů celé soutěže. Tím je dvaadvacetiletý Jakub Flek, který během patnácti odehraných zápasů nasbíral úctyhodných 29 kanadských bodů (19+10) a navíc ještě nastupuje za extraligové Karlovy Vary. V týmu vedeném Mikulášem Antonikem však najdeme řadu dalších skvělých hráčů jako například zkušeného (37 let) Václava Dobřemysla (7+14) nebo mladého (21 let) Lukáše Vránu (6+15) či extraligou protřelého (26 let) Pavla Kuběnu (8+7). Produktivitě obránců vévodí Petr Přindiš (4+6) a Martin Rohan (2+7).

Loňskou brankářskou jedničku Vladislava Habala, jenž si již vybudoval pevné místo v kádru karlovarské Energie, nahradil letos čtyřiadvacetiletý Petr Hruška a ukazuje se, že se jedná o plnohodnotnou náhradu. Nejčerstvější posilou, kterou Baník ohlásil v pondělí, se stal dvaadvacetiletý útočník Aleš Půlpán, jenž přichází na hostování a naposledy působil ve Vrchlabí a v Havlíčkově Brodě.

VÁNOČNÍ DÁRKY Z FANSHOPU – NOVÁ VÁRKA DRESŮ

Nevědí Vaši blízcí, jakým dárkem Vám udělat radost? Poraďte jim. Vedení klubu připravilo pro fanoušky spoustu nových a atraktivních klubových suvenýrů a fanouškovských pomůcek, které mohou být vděčnými vánočními dárky. Na skladě je nová várka dresů v obou barevných variantách a se jmény a čísly většiny hráčů žďárských Plamenů, stejně jako nové minidresy.

Dále si můžete vybrat klíčenky nebo trička, ale i další součásti nezbytného vybavení správného fanouška, jako jsou oblíbené šály, dva druhy kšiltovek s výšivkou, hrnky, plastová tleskací ručička, zvučné trumpety, připínací placky, pro sběratele pak vlaječky nebo puky a vše pochopitelně opatřené logem našeho klubu.

Pletená šála oboustranná 190,-

Veškeré zboží si můžete zakoupit nebo prohlédnout v prodejním stánku u vchodu na zimní stadion při každém utkání. Mimo zápasy je klubové zboží k dispozici v prodejně hokejových potřeb SOBISPORT na zimním stadionu (vedle hlavního vchodu).

Předpokládaná sestava SKLH Žďár nad Sázavou
Sláma (Vlach)
Staněk, Beneš, Pleva, Pilný, Smejkal, Kolda, Vítek M.
Krupka, Kaňka, Štěpánek, Padělek, Kunstmüller, Bureš, Plachý, Gregar, Vítek D., Zídek, Havel

Zápas 20. kola 2.ligy začíná na žďárských Bouchalkách v sobotu 20.prosince v 17:30. Pro ty, kteří nebudou moci sledovat tento duel přímo na stadionu, bude připraven tradiční onlajn přenos.