Plameny čeká derby v Moravských Budějovicích

Zveřejněno 16.12.2014 | mk
HC Moravské Budějovice 2019 SKLH Žďár nad Sázavou
19., středa 17.12.2014 18:00
HC Moravské Budějovice 2019 - SKLH Žďár nad Sázavou MBU - ZNS
M O R A V S K É   B U D Ě J O V I C E – Před vánočními svátky nabrala 2.liga vysoké tempo a ve středu napíše již svoji 19.část. Ta přinese derby Vysočiny, ve kterém moravskobudějovická Žihadla přivítají žďárské Plameny.

Moravské Budějovice byly letos prvním soupeřem, se kterým si Plameny připsaly výhru a první body. V domácí premiéře ve 2.kole, se ovšem vítězství Žďáru nerodilo snadno. Ještě v polovině závěrečné třetiny byl stav nerozhodný 2:2. V poslední desetiminutovce se však postupně trefili Padělek, Kunstmüller a Vítek a odpor Žihadel definitivně zlomili.

Utkání si můžete připomenout:
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Moravské Budějovice 2005 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)

Vstup do sezóny nevyšel Žihadlům podle jejich představ a obě úvodní utkání prohrála shodně 5:2 (Bílina, Žďár). Potom Budějovičtí střídali vítězství a porážky. Nejúspěšnější období zažili na jihovýchodě Vysočiny mezi 7. a 11. kolem v podobě čtyř vítězství z pěti zápasů a to včetně porážky favorizovaného Kolína na jeho ledě. Jedinou prohru v té době zaznamenala Žihadla od Sokolova a i ta byla velmi těsná (3:4).

Ovšem úspěšné období vystřídala černá série, ve které Moravské Budějovice utrpěly šest porážek v řadě a nepřipsaly si ani jeden bod. Tuto šňůru utnula Žihadla až v posledním zápase, v němž přetlačila bílinské Draky až v poslední třetině, když prohrávala už 1:3, ale nakonec dokázala otočit stav na 4:3.

Pohled do klubových statistik napovídá, že mezi nejnebezpečnější hráče soupeře patří Filip Matějka, který doposud nasbíral 13 kanadských bodů za 6 branek a sedm asistencí. Nejlepším střelcem je David Horký, jenž osmkrát rozvlnil síť soupeřovy branky a k tomu přidal čtyři asistence. V přepočtu na odehrané zápasy je nejproduktivnějším hráčem základního kádru Žihadel Jan Trojan. Ten nastoupil jen ke třinácti zápasům a nasbíral v nich jedenáct bodů (6+5).

Ovšem v přepočtu na zápas je vůbec nejúspěšnější sám trenér Budějovic Rudolf Cakl, který kvůli nedostatku hráčů musel nastoupit do zápasu v Nymburku a zaznamenal hned první branku svého týmu. Ale ani ta mu nakonec moc radosti neudělala, protože jeho svěřenci a spoluhráči zároveň, u Labe prohráli 4:2. Nejproduktivnějším obráncem Caklovy družiny je Roman Sechovec se dvěma gólovými trefami a sedmi asistencemi. V brance Žihadel nastoupili letos již čtyři brankáři, ale nejčastěji se střídají Jiří Šťastný a Lukáš Dusík.

Aktuálně patří Moravským Budějovicím v tabulce 14.místo, Plameny okupují šestou příčku a oba soupeře dělí 11 bodů. Z tohoto pohledu jsou hosté mírným favoritem zápasu, ale síla Sobotkova celku na soupeřových kluzištích není tak výrazná jako doma. Navíc domácí budou chtít určitě potvrdit svoji předchozí výhru proti Bílině a začít opět sbírat body a posunout se výše v tabulce. Na druhou stranu Žďárští budou chtít napravit sobotní bodovou ztrátu doma s Kolínem. Kdo se bude nakonec radovat, to se dozvíme ve středu večer,

Předpokládaná sestava SKLH Žďár nad Sázavou
Sláma (Vlach)
Staněk, Beneš, Pleva, Pilný, Smejkal, Kolda, Vítek M.
Krupka, Kaňka, Štěpánek, Padělek, Kunstmüller, Bureš, Gregar, Vítek D., Zídek

Derby Vysočiny začíná na zimním stadionu v Moravských Budějovicích ve středu 17.prosince v 18:00. Zápas můžete sledovat buď přímo v místě konání nebo prostřednictvím onlajn přenosu.