Předehrávka u Vajgaru odstartuje druhou polovinu základní části

Zveřejněno 09.12.2014 | mk
KLH Vajgar Jindřichův Hradec SKLH Žďár nad Sázavou
21., středa 10.12.2014 18:00
KLH Vajgar Jindřichův Hradec - SKLH Žďár nad Sázavou JHR - ZNS
J I N D Ř I C H Ů V   H R A D E C – Ve středu vstoupí žďárští hokejisté do druhé poloviny základní části 2.ligy. Stane se tak v rámci předehrávky 21.kola, které se mělo podle původního plánu odehrát 27.prosince. Oba kluby se tak dohodly a umožnily tím hráčům zápasové volno mezi svátky.

Jindřichův Hradec tak bude prvním soupeřem, se kterým se Plameny utkají podruhé v sezóně. První vzájemné měření sil se odehrálo 4.října, v rámci 4.kola na žďárských Bouchalkách. Tehdy se hrálo vyrovnané a dramatické utkání, ve kterém se nakonec po brankách Pilného, Padělka, Plevy a Kaňky, radovali Žďárští z výhry 4:2. Za hosty vyrovnával na 1:1 Lazorišák a na 3:2 při závěrečné power-play snižoval Šperger. Místo vyrovnání, ale pečetil Kaňka trefou do opuštěné branky výhru Plamenů.

Utkání si můžete připomenout:
SKLH Žďár nad Sázavou - KLH Vajgar Jindřichův Hradec 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

Vajgar vstoupil do letošní sezóny poměrně dobře a z prvních osmi zápasů celkem šestkrát bodoval, z toho pětkrát po výhře a jednou po prohře na nájezdy. Pouze ze dvou zápasů vyšel naprázdno a to v již zmíněném utkání ve Žďáře a pak v Táboře.

Ovšem v dalších osmi zápasech se karta obrátila a body do Vajgaru přitekly jen dvakrát. Bylo to po výhrách na domácím stadionu Jana Marka, kde Jihočeši přehráli Pelhřimov (5:1) a Jablonec (6:2). Šest zápasů ale nepřineslo Hradeckým ani jeden bod.

Nyní má Vajgar za sebou tři porážky, které utrpěl v Trutnově (7:3), doma s Kobrou (2:3) a v Nymburku (6:2). O to větší nebezpečí však Plamenům hrozí, protože tým pod vedením Jaroslava Brabce bude chtít tuto nelichotivou šňůru rozhodně před domácím publikem ukončit.

Navíc Jindřichův Hradec doma příliš často body nerozdává. Na Zimním stadionu Jana Marka si jeho hráči nepřipsali body letos zatím pouze dvakrát a vždy to bylo po nejtěsnějších porážkách. V 11.kole vylovily Vajgar Moravské Budějovice a stačila jim k tomu jen jediná branka (0:1). V posledním domácím zápase si odtud všechny body odvezl lídr západní divize Kobra Praha, ale nutno říci, že se na ně hodně nadřel a o těsném vítězství (2:3), rozhodli hokejisté z hlavního města až v závěru zápasu.

Nejvýraznějším tahounem jindřichohradeckého celku je Ota Lazorišák, jenž vévodí všem statistikám svého týmu. Vede kanadské bodování s 18 body, je nejlepším střelcem, když nasázel soupeřům 8 branek a zároveň i nejlepším nahrávačem s 10 asistencemi.

Nejproduktivnějšími obránci jsou Petr Zich (0+6) a Robert Procházka (2+3). V brankovišti Vajgaru se letos vystřídalo již pět gólmanů, ale jedničkou je David Gába, který má odchytáno devět utkání s průměrem 2,12 inkasované branky na zápas a úspěšností zákroků 93,09%.

Vzhledem k nepříliš přesvědčivým výkonům Žďáru na soupeřových kluzištích, je tak dost těžké hledat v zápase favorita. Výsledky Vajgaru na domácím stadionu a na venkovních kluzištích u Plamenů, hovoří spíše ve prospěch domácího celku. Naopak postavení v tabulce mírně favorizuje hosty z Vysočiny, kteří aktuálně okupují 5. příčku s 29 body, zatímco Jihočechům patří 10.místo s osmibodovou ztrátou.

Co je však téměř jisté, že se diváci mohou těšit na atraktivní hokejovou podívanou, která téměř vždy k duelům těchto soupeřů patří.

Předpokládaná sestava SKLH Žďár nad Sázavou
Sláma (Vlach)
Staněk, Pleva, Pilný, Smejkal, Kolda, Vítek M.
Krupka, Kaňka, Padělek, Kunstmüller, Plachý, Gregar, Vítek D., Bureš, Zídek, Havel

Předehrávka 21.kola 2.hokejové ligy začíná na Zimním stadionu Jan Marka v Jindřichově Hradci ve středu 10.prosince v 18:00. Zápas můžete sledovat buď přímo v místě konání nebo prostřednictvím onlajn přenosu.