Mladé Plameny pokračují v dobývání Moravy

Zveřejněno 07.12.2014 | David Jahoda, mk
Olomouc SKLH Žďár nad Sázavou
21., neděle 7.12.2014
Olomouc - SKLH Žďár nad Sázavou OLO - ZNS
Olomouc: Schejbal – Rutar, Dajčar, Krejčí, Mader, Galvas (C), Holiš, Klesla – Kořenek, Štefka D., Pěcha, Skopal, Urban, Podlaha, Janečko, Palinek, Wolf, Spatharis, Skřivánek
SKLH Žďár nad Sázavou: Joska – Trejbal, Geba, Jirčík, Kukla, Nepokoj – Nečas M. (C), Nečas J. Pytlík, Kaut, Kadleček, Březina, Caha, Poul
Branky a nahrávky: 23. Pěcha (Janečko, Podlaha), 55. Krejčí (Janečko) – 23. Kadleček (Nečas M., Kukla), 25. Kaut (Trejbal, Nečas M.), 29. Kadleček (Nečas M.), 48. Nečas M. (Kaut), 50. Pytlík (Březina), 56. Caha (Pytlík, Nepokoj), 59. Trejbal (Poul)
Rozhodčí: Zbořil – Bubela, Loun
Vyloučení: 3:2 Využití: 0:1 V oslabení: 0:0
Diváci: 75
Střely na branku: 20:31
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5, 2:5, 2:7
O L O M O U C – Po výhrách nad Třincem a Vítkovicemi, pokračovali dnes mladší dorostenci v pokořování moravských celků a deklasovali Olomouc 7:2. Po bezbrankové úvodní třetině přišla přestřelka ve druhé dvacetiminutovce, která skončila 1:3 a následovalo definitivní zničení Kohoutů dalšími čtyřmi brankami v závěrečném dějství.

Ilustrační foto: René Rámiš

Reportáž

Hostující tým mladších dorostenců ze Žďáru nad Sázavou přijel do Olomouce ani ne se třemi kompletními formacemi. Zdálo se však, že jim to nedělá žádné větší potíže. Hráči hostujícího celku se dostávali více do tempa a i opticky vypadalo, že mají navrch. Vyložené šance si však paradoxně vytvářela Mora. Janečka a o pár minut později Podlahu však vychytal pozorný brankář Joska.

V jedenácté minutě poprvé výrazněji zahrozili také dorostenci Žďáru nad Sázavou, Kaut ale letící puk před poloprázdnou klecí minul. Jak čas plynul dál, byli hosté stále více aktivnější, a tak musel být Schejbal neustále v pozoru. Ovšem jak on, tak ani jeho protějšek na druhé straně v první části neinkasoval.

Na první branku se čekalo do třiadvacáté minuty, pak se ale s góly roztrhl pytel. Brankový účet zápasu otevřel po nabídce Martina Nečase Slavomír Kadleček, který zakončoval do odkryté klece – 0:1. Z vedení se ale hosté dlouho neradovali, Mora totiž po minutě odpověděla trefou Martina Pěchy, jež byl na brankovišti ze všech nejdůraznější – 1:1.

Ovšem ani olomoucká radost z vyrovnání neměla dlouhé trvání. Dvě minuty po kohoutím srovnání vrátil vedení hostujícímu mužstvu zpět Martin Kaut - 1:2. Mladší dorostenci Olomouce pak nepůsobili příliš dobrým dojmem, naopak hráči Žďáru nad Sázavou byli očividně v pohodě. To potvrdili třetí brankou, kdy se po třetí asistenci kapitána hostů Martina Nečase v akci dva na jednoho trefil podruhé v utkání Slavomír Kadleček - 1:3.

Mladší dorostenci Žďáru nad Sázavou pokračovali v nastoleném tempu i ve třetím dějství. Na rozdíl čtyř branek navýšil kapitán hostujícího celku Martin Nečas, který tak ke třem asistencím přidal i branku – 1:4. Jeho rána od modré čáry zaplula pod horní tyčku. Po dalších dvou minutách projel Březina domácí obranou jako nůž máslem, jeho akci dokončil Jaromír Pytlík, který tak dal pátý gól Žďáru nad Sázavou – 1:5.

Hanáci se ale nechtěli vzdát ani za tak nepříznivého stavu. Vyloučený Petr Krejčí naskočil z trestné lavice, dostal nahrávku do jízdy a uháněl sám na brankáře Josku. Toho v souboji tváří v tvář překonal střelou mezi betony, a vstřelil tak druhou branku Olomouce – 2:5. Hosté ale ještě v závěrečných pěti minutách navýšili své vedení. Nejprve se trefil Robin Caha - 2:6, sedmou branku Žďáru nad Sázavou poté obstaral Ondřej Trejbal – 2:7.

Žďárští mladíci tak pokračují ve spanilé jízdě finálovou skupinou extraligy a doposud nepoznali hořkost porážky. Ve čtvrtek pocestuje Nečasova parta do Brna na Kometu, se kterou má letos skvělou bilanci dvou výher (6:0, 6:3). Ovšem v neděli je čeká tvrdý oříšek. Ve velkém šlágru přivítají na Bouchalkách vítěze východní skupiny PSG Zlín a tuto lahůdku by si žádný hokejový fanoušek neměl nechat ujít.

Zdroj: www.hc-olomouc.cz