Po deseti letech přijíždí Klatovy

Zveřejněno 05.12.2014 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou SHC Klatovy
17., sobota 6.12.2014 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - SHC Klatovy ZNS - KLT
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – V sobotu uzavřou žďárští hokejisté první polovinu základní části letošního ročníku 2.ligy. Doposud se letos nikomu nepodařilo na Bouchalkách zvítězit. Dokáže Plachého parta uhájit Bouchalky také proti poslednímu celku tabulky, kterým je SHC Klatovy? Přijďte se podívat a podpořit žďárské Plameny.

Představujeme soupeře: SHC Klatovy

Žďárští diváci v loňské sezóně o zápas proti Klatovům přišli, když soupeř k zápasu nedorazil. A tak nyní uvidíme toto mužstvo ve Žďáře po dlouhých deseti letech. Celkem se oba soupeři utkali pětkrát. Čtyři zápasy se odehrály v sezóně 2004-2005, třikrát v nich zvítězili Klatovští a jednou se radovali hokejisté Žďáru. V jediném loňském střetnutí byl také úspěšnější západočeský celek a tak celková bilance vyznívá jednoznačně pro Klatovy 4:1 (nepočítáme-li loňskou kontumační výhru 5:0 pro Žďár).

Klatovy vloni zaskočily Žďár hned ve druhém zápase, když doma zvítězily 5:4. Jinak si ale fanoušci Západočechů příliš radosti neužili, když jejich tým nakonec obsadil 15.místo a v osmifinále narazili na favorizovaný Tábor, který jim po třech zápasech ukončil sezónu.

Ani nástup do letošní sezóny se Klatovům vůbec nevydařil a po dvanácti kolech měli na svém kontě pouhé dva body za prohry v prodloužení v Táboře a na nájezdy proti Pelhřimovu. Až do 13.kola nepoznali fanoušci radost z vítězství a zdálo se, že západní skupina má jasného outsidera, který zůstane mimo play-off.

Od 17. listopadu však nastal zásadní zlom a z posledních čtyř zápasů si svěřenci Radka Mužika odnesli čtyři výhry a ztratili jen jediný bod. Nejprve porazili dva silné celky, Nymburk (2:4) na jeho ledě, a doma Vrchlabí (4:1). A pak v důležitých zápasech proti týmům z dolní části tabulky si poradili s Bílinou (4:3) a ve středeční předehrávce udolali také Děčín na samostatné nájezdy 5:4sn.,

Touto vítěznou jízdou smazali Klatovští propastnou díru na chvostu tabulky a dotáhli se právě na své dva poslední soupeře Bílinu a Děčín, se kterými mají nyní shodně po třinácti bodech. A rozjeté Klatovy se budou chtít na vítězné vlně určitě nést i nadále a pokusí se jako první dobýt Bouchalky. Sobotkovi muži se tak budou muset mít hodně na pozoru a vidět soupeře ne jako poslední celek tabulky, ale jako tým, který vyhrál čtyři poslední zápasy v řadě.

Západočeský celek bodově táhne nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec Tomáš Pacanda (7+3). Dvaadvacetiletý forward prošel mládežnickými extraligovými mužstvy Plzně a reprezentačními výběry. Zdatně mu sekundují Roman Vondryska (6+3), Antonín Bastl (4+3) a Vladislav Kubeš (2+5). Produktivitě obránců vévodí Lukáš Martinec (0:4).

Zajímavá je situace v brankovišti, kde se již letos vystřídala celá pětice gólmanů. Nejvíce má odchytáno (6 zápasů) teprve devatenáctiletý Rus Mikhail Gulimov. Poslední tři vítězné zápasy však odchytal Patrik Polívka, který má za sebou bohaté extraligové, reprezentační i zámořské mládežnické zkušenosti.

Vánoční dárky z Fanshopu

Nevědí Vaši blízcí, jakým dárkem Vám udělat radost? Poraďte jim. Vedení klubu připravilo pro fanoušky spoustu nových a atraktivních klubových suvenýrů a fanouškovských pomůcek, které mohou být vděčnými vánočními dárky. K dispozici jsou osvědčené repliky dresů A-týmu včetně možnosti objednání s libovolným jménem a číslem dle vlastního přání.

Dále si můžete vybrat minidresy, klíčenky nebo trička, ale i další součásti nezbytného vybavení správného fanouška, jako jsou dva druhy kšiltovek s výšivkou, hrnky, plastová tleskací ručička, zvučné trumpety, připínací placky, pro sběratele suvenýrů pak vlaječky nebo puky a vše pochopitelně opatřené logem našeho klubu.

Pletená šála oboustranná 190,-

V prodeji jsou opět plakáty s týmovou fotografií Plamenů a s rozlosováním základní části 2. ligy skupiny střed. Největším šlágrem se hned při prvních zápasech staly nové pletené šály za skvělou cenu 190,- Kč.

Veškeré zboží si můžete zakoupit nebo prohlédnout v prodejním stánku u vchodu na zimní stadion při každém utkání. Mimo zápasy je klubové zboží k dispozici v prodejně hokejových potřeb SOBISPORT na zimním stadionu (vedle hlavního vchodu).

Předpokládaná sestava SKLH Žďár nad Sázavou
Sláma (Vlach)
Beneš, Staněk – Pleva, Pilný - Smejkal, Kolda – Vítek M.
Krupka, Kaňka, Padělek - Kunstmüller, Plachý, Gregar - Vítek D., Havel, Zídek, Bureš

Zápas 17. kola 2.ligy začíná na žďárských Bouchalkách v sobotu 6.prosince v 17:30. Pro ty, kteří nebudou moci sledovat tento duel přímo na stadionu, bude připraven tradiční onlajn přenos.