Také starší dorost bude bojovat o extraligu

Zveřejněno 04.12.2014 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Poněkud ve stínu fantastických úspěchů extraligových mladších dorostenců, zůstávají jejich starší kolegové, kteří však také potvrzují kvalitu žďárské hokejové školy. V právě skončené základní části ligy staršího dorostu vybojovali svěřenci trenéra Zdeňka Kulíška čtvrtou příčku a zajistili si postup do finálové skupiny ligy staršího dorostu.

Ilustrační foto: René Rámiš

Přestože se starším dorostencům v posledních kolech tolik nedařilo, dokázali se díky předchozím výborným výsledkům udržet v elitní čtyřce. Po sérii pěti výher v řadě, čekalo nejstarší mládežnickou kategorii pět zápasů s nejtěžšími soupeři v tabulce.

Hodně mrzela těsná porážka v Třebíči (4:3), doma pak Žďárští nestačili na Havlíčkův Brod (2:5), ale bod z Tábora (5:4sn), byl hodnocen pozitivně a potěšila hlavně jednoznačná výhra nad druhým Kolínem (6:3). Na závěr sice mladíci prohráli smolně v Jablonci (4:3), ale to už nic nezměnilo na postupu do finálové části ligy.

Na rozdíl od extraligy mladšího dorostu, se totiž body ze základní části nezapočítávají a tak mají nyní všichni finalisté stejné startovací podmínky. Nejlepší čtyři týmy ze tří skupin (západ, střed, východ), nyní vytvoří dvě finálové skupiny po šesti mužstvech, jejichž vítězové přímo postoupí do Extraligy staršího dorostu.

O postup do nejvyšší soutěže, se mladíci SKLH utkají s týmy Třebíče, Přerova, Hodonína, Opavy a Prostějova. Svoji pouť zahájí v pátek 5.12. v Přerově a poprvé se v nadstavbové části představí doma již tuto neděli ve 14:15, kdy přivítají na Bouchalkách Hodonín.

Přijďte povzbudit žďárskou hokejovou mládež v cestě za dalším historickým úspěchem.