Mladší dorostenci dvakrát skórovali v oslabení a vyhráli 6:3.

Zveřejněno 25.09.2014 | RR
SKLH Žďár nad Sázavou Motor Č.Budějovice
6., čtvrtek 25.9.2014
SKLH Žďár nad Sázavou - Motor Č.Budějovice ZNS - CEB
SKLH Žďár nad Sázavou: Kulich - Trejbal, Geba, Marek, Nepokoj, Jirčík, Melichar, Kadleček, Nečas M., Kaut, Donda, Caha, Pytlík, Nečas J., Březina, Poul, Kyncl
Motor Č.Budějovice: Klestil - Novák, Klusáček, Jurka, Dosek, Hromada, Ducháček, Doktor, Vochozka, Kondelík, Matys, Silný, Kaník, Hakl, Škrdleta, Kašper, Rolínek, Stauber
Branky a nahrávky: 3 Nečas M. (Kadleček), 17 Geba (Kaut, Kadleček), 18 Geba (Nečas M., Trejbal), 42 Donda, 52 Kaut (Nečas M.), Kadleček (Nečas M., Kaut) - 5 Matys (Hakl, Novák), 59 Kondelík (Matys)
Rozhodčí: Paulík, Kuřítko, Čurila
Vyloučení: 6 : 4
Střely na branku: 39 : 26
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2, 4:2, 5:2, 6:2 6:3
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Mladší dorostenci mohou slavit. Poprvé si v letošní sezoně připsali tři body z výhry v domácí aréně. Doposud jim totiž štěstí moc nepřálo a oba předchozí zápasy v srdci Vysočiny prohráli. Zpočátku to pro Plameny zrovna růžově nevypadalo, ale na začátku třetí periody začaly tlačit na pilu a po dvou gólech v oslabení a aktivní hře dokázaly Motory převálcovat celkovým skóre 6:3. Jen těsně unikl hattrick žďárskému obránci Karlu Gebovi, který si po utkání s úsměvem na tváři postěžoval na neproměněnou šanci, jež by znamenala jeho třetí gól. Příští utkání sehrají žďárské naděje už v neděli na ledě Královských Lvů v Hradci Králové.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Jako první se po dvou a půl minutách hry úspěšně trefil kapitán domácího celku Martin Nečas. Za další dvě minuty v čase 4:26 srovnal na 1:1 Lukáš Matys. Po vyrovnávacím gólu předvedly několik povedených kombinací v útočném pásmu domácí Plameny, jenže ani jeden z pokusů nebyl úspěšný.

Hra se přesunula na druhou stranu a v početní převaze poslal do vedení svůj tým Frederik Hakl , který, ač blokován domácím Březinou, nasměroval kotouč těsně nad Kulichovu vyrážečku -1:2.

Plameny se pokoušely dorovnat jednogólové manko. Předvedly několik dalších útočných akcí, během kterých zazvonila tyčka za zády brankáře hostů, ale ani jedna ze střel ze všech možných úhlů gól nepřinesla. Vše se změnilo v čase 16:09, kdy využil krátké hry 5 na 3 domácí Karel Geba , který svou dělovkou z levého kruhu rozvil síťku budějovické svatyně.

V osmnácté minutě se za asistence Nečase a Trejbala podruhé trefil Karel Geba, který, rovněž jako u předchozí branky, využil početní převahy Plamenů. Deset sekund před odchodem do kabin ještě stihl Martin Kaut prověřit ochránce klece Motorů Klestila, avšak ten pohotově zareagoval a puk odrazil do mantinelu.

Ve druhém dějství se Motory pokoušely nebezpečnou střelbou ze všech pozic dorovnat jednobrankovou ztrátu na domácí mužstvo. Hra se přelévala ze strany na stranu. Několik šancí se naskytlo budějovickým hráčům, jenže štěstěna stála na straně Plamenů a ani jeden z odražených puků se žádnému z Motorů zamést do branky nepodařilo.

Do příhodné situace se dostal Kaut, který zprava přesně zamířil do růžku Klestilovy brány. Žďárský útočník ale zaváhal a jihočeský gólman se stihl včas přesunout a černá guma tak skončila v už připravené lapačce.

Do výrazné šance se útočník Plamenů dostal ještě jednou, ale jeho bekhendový pokus o čtvrtý gól Plamenů ztroskotal na obráncích hostů. Ti mu v pravý čas stihli vypíchnout kotouč z hole. I přes několik vyložených gólových situací se sto dvacet diváků gólů ve druhé třetině nedočkalo.

Do poslední dvacetiminutovky nastoupily Plameny jako vyměněné. Svůj důraz uplatnil v čase 41:41 David Donda . Tomu se ve vlastním oslabení podařilo uniknout ostatním hráčům a zprava si najížděl na překvapeného Klestila, který už nestihl včasně zareagovat a puk pronikl skulinkou mezi jeho betony až za brankovou čáru – 4:2.

Druhý gól Plamenů v oslabení si na své konto připsal Martin Kaut , který si chytře najel z pravé strany a pronásledován dvěma Motory zúročil svoji šikovnost přesnou bekhendovou střelou, na kterou brankář Jihočechů už nedosáhl – 5:2.

Tři a čtvrt minuty před koncem ještě zvýšil náskok domácích Slavomír Kadleček . Šikovnou kličkou obelstil brankáře hostujícího družstva a střílel do prázdné klece- 6:2.

Ani silný tlak jihočeských Motorů už výhru Žďárských nedokázal zvrátit. V čase 58:29 jen kosmeticky upravil konečný výsledek Jáchym Kondelík - 6:3.

Poslední vteřiny duelu se ještě pokoušel vstřelit svůj třetí gól Karel Geba, ale na pohotového Dominika Klestila si nepřišel.

Nečasův tým se konečně dočkal zasloužené první letošní výhry na domácím kluzišti. Po dvou předchozích prohrách ve městě pod Zelenou horou si tak napravili extraligoví dorostenci reputaci před domácími fanoušky a získali cenné tři body, které znamenají posun v tabulce o dvě příčky nahoru, přesněji na šesté místo.

Další souboj čeká mladé Plameny již tuto neděli, kdy vycestují do Hradce Králové. Doma se opět představí v neděli 28. září, kdy na Vysočinu přijede slavná Kometa Brno. Úvodní buly napínavého zápasu je naplánováno na sedmnáctou hodinu.

Fotogalerie