Mladé Plameny přivítají České Budějovice

Zveřejněno 24.09.2014 | RR
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Nová sezona už nabrala na obrátkách a extraligový kolotoč se opět zastaví ve Žďáře nad Sázavou. Mladší dorostenci na Bouchalkách přivítají jihočeské Motory. České Budějovice s obměněnou sestavou se letos ve žďárské aréně představí vůbec poprvé. S deseti body se po pěti odehraných kolech drží Jihočeši v těsném závěsu za prvními Letňany. Oproti druhým Motorům se žďárský výběr nachází s pěti body na druhé straně žebříčku, přesněji na osmém místě. Přestože podle výsledků posledních utkání mají hosté o kapku navrch, mladé Plameny se rozhodně nedají a k vidění bude další kvalitní zápas hodný mládežnické extraligy. Ubrání Sobotkovi a Nečasovi svěřenci žďárský hrad?

Foto: René Rámiš
Rozjetí Jihočeši se pokusí za každou cenu urvat potřebné body. Momentálně se nacházejí na druhém místě v tabulce, těsně za nováčkem ve skupině Střed z pražských Letňan. Oproti loňské sezoně, kde skončily na konečném osmém místě, se Motorům daří už od samého začátku soutěže. Opakem jsou Plameny, které touto dobou válcovaly jednoho soupeře za druhým, avšak letošní zářijová kola moc ovoce nepřinesly.

Poslední vyrovnané utkání Jihočechů s Mladou Boleslaví se rozhodlo až v samostatných nájezdech. Celkovým výsledkem 5:4sn vyhrála domácí Boleslav. Ani v předchozích duelech s extraligovými mančafty si Motory nevedly vůbec špatně. Až na těsnou prohru v Pardubicích celkem s přehledem vyhrály tři zápasy, v posledním se zmiňovanou Boleslaví ukořistily alespoň cenný bod.

Z města perníků odjížděly Plameny bez bodů

V minulém kole vyzvaly Plameny domácí Pardubice, na které žďárští hokejisté nestačili a domů se tak vraceli s prázdnou.

První branku utkání vstřelil v patnácté minutě kapitán hostů Martin Nečas. Odpověď Pardubic na úvodní gól na sebe ale nenechala dlouho čekat. O dvě minuty později se na druhé straně trefil Michal Pochobradský. Půl minuty před zazvoněním sirén ještě stihl na 2:1 zvýšit domácí Matěj Blümel, jemuž přihrával žďárský odchovanec Ondřej Machala.

Ve druhém dějství těsně po úspěšném oslabení srovnal jednogólové manko svou druhou brankou Martin Nečas.

Poslední třetina byla rozhodující. V čase 44:36 opět rozvlnil síťku za Joskovými zády Matěj Blümel. Vzápětí na to skóroval Ondřej Matýs. Poslední hřebíček do rakve Plamenů zatloukl pět sekund před koncem zápasu svou bekhendovou střelou do prázdné branky domácí kanonýr Ondřej Machala.

Nejlepší útočníci

Za zmínku rozhodně stojí aktuální tabulkové umístění žďárských útočníků, konkrétně kapitána Martina Nečase a jeho asistenta Martina Kauta, kteří vévodí tabulkám střelců ELIOD extraligy mladšího dorostu skupiny Střed. Nečas se svým momentálním skóre 12(4+8) drží prvenství v kanadském bodování, jeho žďárský spoluhráč na něj ztrácí pouhý bod. Kaut se šesti góly naopak kraluje žebříčku nejúspěšnějších střelců. V čele tabulky nejlepších nahrávačů je opět kapitán Nečas, který na gól v letošním ročníku extraligy přihrál již osmkrát.

Tři ze čtyř vzájemných duelů s Českými Budějovicemi vyhrály Plameny. Jednou dokonce rozstřílely Motory vysoko 9:2! Jak ale dopadne nadcházející utkání je ve hvězdách. Zápas začíná ve čtvrtek v 16:30, vstup ZDARMA.