Mladším dorostencům se domácí premiéra nevyvedla. Prohráli vysoko 1:7.

Zveřejněno 08.09.2014 | RR
SKLH Žďár nad Sázavou Letňany
2., neděle 7.9.2014
SKLH Žďár nad Sázavou - Letňany ZNS - LET
SKLH Žďár nad Sázavou: Joska – Trejbal, Kukla, Geba, Nepokoj, Marek, Melichar – Donda, Nečas M. (C), Kaut, Kadleček, Březina, Pytlík, Koudelka, Poul, Nečas J.
Letňany: Mokrý – Vojtela, Lytvynov, Antoš, Gebell, Straka, Macek – Danov, Rousek, Nedorost, Sklenář, Kučera, Bouřil, Štěbeták, Fabiánek, Jelínek
Branky a nahrávky:9. Trejbal (M. Nečas, Kaut) – 6. Sklenář (Kučera, Bouřil), 13. Vojtela (Danov, Lytvynov), 22. Kučera (Bouřil, Sklenář), 26. Lytvynov (Nedorost), 32. Danov (Rousek), 45. Sklenář (Kučera), 60. Fabiánek (Jelínek, Štěbeták)
Rozhodčí: Kukeně (Parízek, Honza)
Vyloučení: 4:5
Střely na branku: 25:29
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 1:3, 1:4, 1:5, 1:6, 1:7
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Přestože vstup do soutěže zvládli na výbornou a v prvním kole porazili zdatnou Jihlavu na jejich ledě 5:4 po samostatných nájezdech, v domácí premiéře mladší dorostenci vyhořeli. První domácí utkání s novým pražským soupeřem se mladým Plamenům ani s početnou diváckou kulisou nevyvedlo. Zápas začal vyrovnaným tempem, ale ve druhém dějství se do sedla dostali hosté a domácí tým už do vedení nepustili. Druhé kolo ELIOD extraligy mladšího dorostu skončilo konečným výsledkem 7:1 a Letci si připsali další trojici cenných bodů a posunuli se směrem vzhůru v tabulce skupiny Střed.

Foto: René Rámiš

Reportáž


V úvodu dostali domácí šanci v podobě přesilové hry, kdy za hákování odešel na katr Kučera. Ve třetí minutě se do první výrazné šance zápasu dostal Kaut, kterému perfektně přichystal kotouč Donda, ale žďárský útočník cíl minul.

V čase 5:41 se mohli z prvního gólu radovat hosté. Pohotovou přihrávku od Kučery zachytil Dominik Sklenář , jenž přesně mířenou střelou poslal puk za Joskovy záda a zároveň svůj tým do vedení – 0:1.

Chyby v obranné akci se dopustil domácí Marek, který zahákoval rozjetého Rouska, a rozhodčí nařídili trestné střílení. Na pohotového Josku si ale pražský hráč nepřišel. Brankář správně a včas odhalil Rouskovy úmysly a chytře si vybruslil a odrazil letící puk do plexiskla.

V polovině úvodní třetiny se Žďárští vzpamatovali a po rychlé rozehrávce zužitkoval Nečasovu přihrávku bek Ondřej Trejbal , který neváhal a prudce vystřelil do poodkryté brány -1:1. Asistovali mu Martinové Nečas a Kaut.

Ve třinácté minutě využily početní výhody Letňany. Po krátké kombinaci v útočném pásmu se dostal ke slovu Andrej Vojtela , který, byť s notnou dávkou štěstí, dostal puk do brány domácích – 1:2. Přihrávali Danov a Lytvynov.

Do další šance se dostal Kaut, který se prodral přes obranu hostujícího mužstva a vybruslil sám před Mokrého, avšak jeho sólo akce ovoce nepřinesla. Pár chvil na to se několika fantastickými zákroky blýskl Mokrý, který zhatil všechny agresivní pokusy domácího celku o vyrovnání.

Půl minuty před odchodem do kabin se ještě pokusila vyrovnat dvojice Trejbal a Donda, kterému na poslední chvíli přeskočil kotouč hůl a příhodné situace ke srovnání skóre tak nemohl využít.

Na začátků druhé třetiny se prosadil Lukáš Kučera , který dokončil založenou akci jeho spoluhráče Bouřila. Bezmocný Joska už třetímu gólu hostů nedokázal zabránit – 1:3. O minutu později měli domácí opět namále, ale naštěstí pro Žďárské se opět předvedl gólman Joska.

Tlak domácích začal slábnout a příležitosti se bleskově chopily Letňany, jejichž hráči se dostali za domácí obránce a v čase 25:53 zvýšili na 1:4. Za asistence Nedorosta ze strany vystřelil Ivan Lytvynov a puk se doklouzal až za brankovou čáru.

Ve třicáté minutě se po pasu od Trejbala pokusil snížit kapitán Martin Nečas, ale štěstí stálo na straně hostů. To minutu poté potvrdili Rousek a Dominik Dan , jenž dorážel do prázdné klece – 1:5.

Žďárští se snažili vzpamatovat a vymyslet novou taktiku, jenže ani oddechový čas a následná týmová porada je nespasila a až do zazvonění sirén zůstal stav nezměněn.

Do poslední třetiny vstoupily aktivněji motivované Plameny, ale po necelých pěti minutách rychlé hry rozvlnil síťku brány Plamenů Dominik Sklenář – 1:6.

Žďárští se z posledních sil snažili okupovat svatyni pražských hokejistů, ale marně. Plameny střílely ze všech úhlů, jenže pokaždé se puku do cesty postavil připravený Mokrý.

39 vteřin před koncem jen kosmeticky upravil výsledek Tomáš Fabiánek , který za pomoci Jelínka a Štěbetáka střelou pod břevno přidal sedmý gól – 7:1.

Dvě stovky diváků, které přišly mladší dorostence v úvodu extraligy podpořit, shlédly napínavý souboj plný branek a napínavých momentů. Další utkání čeká Sobotkovi a Nečasovi svěřence už ve čtvrtek v dalekém Kolíně, kde druhou ligu v sobotu zahajují i dospělé Plameny. Na žďárském kluzišti se extraligoví hokejisté představí v neděli, kdy ve městě pod Zelenou horou přivítají Mladou Boleslav.

Fotogalerie