Generálka vyzněla pro Žďár

Zveřejněno 05.09.2014 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Kolín
prip, pátek 5.9.2014
SKLH Žďár nad Sázavou - Kolín ZNS - KOL
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Vítek M., Pleva, Pilný, Doležal, Kolda, – Kunstmüller, Padělek, Plachý, Hron, Dítě, Vítek D., Kotlík, Havel, Gregar
Kolín: Sejpal – Pácal, Skokan, Klíma, Hanzl, Barták, Fiala – Jankovský, Šafránek, Malý, Frolík, Valášek, Šifta, Ježek, Mejzr, Zumr, Kozák, Semirád, Hlavatý
Branky a nahrávky: 20. Havel (Vítek M., Gregar), 24. Padělek (Kunstmüller, Pilný), 27. Gregar – 36. Mejrz (Hanzl, Barták)
Rozhodčí: Fixa – Jirčík, Hájek
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Plameny mají za sebou kompletní sérii přípravných utkání s velmi lichotivou bilancí osm výher a jedna porážka v nájezdech. Poslední zápas odehráli dnes na Bouchalkách proti Kolínu, se kterým shodou okolností zahájí za týden letošní ročník 2.ligy a ukončili předsoutěžní období výhrou 3:1.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Trenér Sobotka chtěl dnes otestovat tým v plné sestavě, tak jak s ním počítá do soutěžních zápasů. Ovšem nakonec se mu omluvilo osm hráčů a neměl k dispozici ani tři kompletní pětky. Navíc utkání poněkud kazil nekvalitní led a hráčům obou týmů to komplikovalo práci s kotoučem a bruslení na měkkém ledě rychle ubíralo síly.

První třetina byla vyrovnaná a dlouho bezbranková. Několik šancí na obou stranách zneškodnili brankáři. A když už se zdálo, že při odchodu do kabin budou na ukazateli skóre svítit dvě nuly, udeřili v poslední minutě domácí.

Dokonce se tak stalo ve vlastním oslabení, když hostující obrana chybovala a nechala vyniknout v parádní individuální akci Martina Havla, který si po přihrávkách dalších dvou Martinů, Vítka a Gregara, obhodil svého strážce a blafákem překonal Sejpala – 1:0.

Do prostřední dvacetiminutovky vstoupili lépe domácí a soupeře jasně přehrávali. Převaha vyústila ve druhou branku ve 24. minutě, když Kunstmüller našel po Pilného přihrávce mezi kruhy Aleše Padělka, jenž pohotovou střelou švihem rozvlnil síť Kolínské branky – 2:0. O tři minuty později vystihl rozehrávku soupeře Martin Gregar a rychlým výpadem do pásma po levém křídle se natlačil před Sejpala a kličkou zakončenou střelou po ledě zvyšoval již na 3:0. V polovině zápasu si hostující trenér vyžádal oddechový čas ve snaze vyburcovat své svěřence k lepšímu výkonu.

A to se mu skutečně podařilo. Kozlové zvýšili obrátky a postupně vyrovnávali hru. Ve 36. minutě byli za zvýšenou aktivitu odměněni kontaktním gólem z přesilovky. Ránu Hanzla od modré šikovně tečoval Martin Mejzr a kotouč zaplachtil za Slámova záda – 3:1. Jen o chvíli později ještě rozezvonil tyč žďárské branky Valášek.

Do závěrečné třetiny vstoupili Kolínští ještě odhodlaněji a v prvních minutách Plameny přehrávali. Domácí se však ubránili a postupně srovnávali krok. Nicméně byla na nich znát větší únava z těžkého ledu proti čtyřem lajnám soupeře.

Hosté se snažili snížit skóre na dostřel, ale Sláma byl pozorný a žádný puk již za svá záda nepustil. Ani Žďárští však již nedokázali skórovat a to ani po velké šanci Davida Vítka, který se ocitl úplně volný před Sejpalem, ale hostující brankář své spoluhráče podržel. Zápas tak po šedesáti minutách skončil vítězstvím domácího celku 3:1.

Po dnešní generálce, čeká příští sobotu Plameny letošní ligová premiéra na ledě stejného soupeře. Žďárští fanoušci by si jistě přáli, aby jejich tým zopakoval výhru také u Labe a pokračoval ve vítězné vlně nastartované v přípravě. Je však známo, že mistrovské zápasy jsou úplně jiné a jak hrál kdo v přípravě, už nebude vůbec podstatné.

Fotogalerie