Již dnes extraligový hokej na Bouchalkách

Zveřejněno 14.08.2014 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Po mnoha letech budou mít dnes hokejoví fanoušci šanci vidět na žďárském zimním stadionu extraligový hokej. Ke vzájemnému přípravnému zápasu před začátkem nejvyšší domácí soutěže přijíždí pod Zelenou horu hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice a HC Olomouc. Atraktivní duel vypukne na Bouchalkách dnes v 18 hodin a vstupné je ve stejné výši jako na 2.ligu, tedy 50,- Kč.
Pro fanoušky z Vysočiny bude zřejmě hlavním lákadlem celek Pardubic a to ze dvou důvodů. Jednak mají Perníkáři na Žďársku velmi početnou fanouškovskou základnu a mnoho lidí odtud jezdí i na zápasy do Pardubic. Druhým důvodem by mohl být fakt, že v týmu Východočechů by měl nastoupit žďárský odchovanec Tomáš Kaut (zatím není potvrzeno). Kromě toho je šance vidět takové hvězdy českého hokeje, jako jsou Petr Čáslava, Aleš Píša, Jan Kolář či Jiří Cetkovský a další.

Ovšem, určitě se najdou u řeky Sázavy i příznivci, kterým je bližší olomoucká Mora. Ať už kvůli osobním vazbám nebo kvůli trenérovi Hanáků, kterým je populární osobnost českého hokeje Jiří Dopita. Ovšem i na ledě diváci uvidí na moravské straně zvučná jména, mezi která patří určitě olympijský vítěz a několikanásobný mistr světa Pavel Patera, brankářská legenda Jiří Trvaj nebo nová finská posila Joni Tuominen.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice má za sebou tři přípravné zápasy. V prvních dvou si vedli svěřenci Zdeňka Venery dobře a porazili na domácím ledě Mladou Boleslav 4:3 a ve Znojmě zdolali Orly 3:5.

Ovšem poslední utkání sehráli v úterý na ledě svého dnešního soupeře a na Hané se jim vůbec nedařilo. Olomouc si již v úvodní třetině vypracovala tříbrankový náskok, který ve druhé navýšila na konečných 4:0. Pardubičtí budou chtít dnes vysokou porážku odčinit a tak se můžeme těšit na atraktivní a bojovný duel.

HC Olomouc má na svém kontě již čtyři přípravné zápasy a jako nováček mezi elitou si zatím vede velice dobře. Paradoxně jedinou porážku zaznamenala Mora v utkání s papírově nejslabším soupeřem, když v Třebíči prohrála 4:3. Pak ovšem Moravané zvítězili v Třinci 1:2, na nájezdy zdolali doma účastníka nejlepší evropské soutěže KHL Dinamo Minsk 3:2sn a v již zmíněném úterním klání nedovolili Pardubicím ani jednu branku (4:0).

Podle zaznamenaných ohlasů, je o utkání značný zájem, proto vedení klubu vyzývá návštěvníky utkání, aby na zápas dorazili s určitým předstihem, protože hrozí tvoření front u pokladny a u vstupu. Prodej vstupenek bude zahájen dvě hodiny před začátkem utkání, tedy v 16:00, takže doporučujeme toho využít a koupit si vstupenky předem.

V případě, že bude zaplněné parkoviště před zimním stadionem, doporučujeme využít nedaleké parkoviště před fotbalovým stadionem a bude otevřeno provizorní také parkoviště na autocvičišti. Obě leží ve směru od Pardubic, takže hlavně pro fanoušky přijíždějící z města perníku bude toto ideální možnost. Pro olomoucké fanoušky se naopak nabízí parkoviště před Domem kultury, které zase leží v jejich směru. Všechna tato parkoviště jsou v dosahu pěti minut chůze viz mapka. .

Utkání HC ČSOB Pojišťovna Pardubice vs. HC Olomouc začíná na žďárském zimním stadionu ve čtvrtek 14. srpna v 18:00. Jednotné vstupné činí 50,- Kč. Nenechte si ujít tuto mimořádnou a nevšední sportovní událost v našem městě.