Sezonu 2013/2014 svým turnajem uzavřeli hokejisté ročníku 2006

Zveřejněno 10.04.2014 | RR
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Poslední turnaj sezony 2013/2014 si na ledě Bouchalek zahráli hokejisté ročníku 2006. Budoucí naděje českého hokeje si vyzkoušeli spojit veškeré doposud získané dovednosti a uplatnit je v odehraných zápasech. Týmového ducha a touhu po vítězství na žďárském ledě předvedlo hned několik hokejových klubů napříč celou Českou republikou. Odměněny nebyly pouze první 3 týmy, jak bývá zvykem, ale všechny, které se žďárského turnaje zúčastnily. Na konci každý obdržel dort, medaile a drobné ceny. A aby ostatním klukům líto, že odjíždějí bez cenných kovů, medaile byly za snahu uděleny všem zúčastněným hráčům. Všichni si připravenost organizátorů i tamní atmosféru velmi pochvalovali a těší se na další ročník.

Foto: René Rámiš

Jako poslední se před žďárskými fanoušky, hlavně z řad rodičů, příbuzných a kamarádů, před rozpuštěním ledu předvedli hokejisté narozeni v roce 2006.

Turnaj se uskutečnil 22. 3. 2014 na zimním stadionu ve Žďáře a zúčastnilo se ho celkem 8 týmů napříč celou republikou. Ty byly na začátku hracího dne rozděleny do dvou skupin. V obou z nich pak hrál každý s každým a poté se hrály duely o celkové umístění. Poslední zápasy probíhaly systémem 1. s 1. (2. s 2., …) z obou skupin.

Předávání cen
O předávání medailí se postaral místostarosta Ladislav Bárta
Mladé Plameny bojovaly o páté místo s nedalekým Pelhřimovem. Na Lední medvědy ale nestačily a prohrály 2:6. I tak jim patří veliká pochvala.

Celému turnaji naprosto dominovali hokejisté jihlavské Dukly, kteří vyhráli většinu odehraných zápasů. Zaslouženě si z města pod Zelenou horou odvezli pohár pro vítěze, když potvrdili své kvality i ve finálovém souboji o zlaté medaile, kde druhému Kolínu nepomohl k vítězství ani jejich maskot - plyšový kozlík.

Po závěrečných utkání o 1. a 3. místo přišlo na řadu vyhlášení výsledků a předání cen. Každý hráč, jak už je zmiňováno výše, obdržel za snahu, v duchu minihokeje, medaili. První tři kluby dostaly navíc pohár. Předání cen a dárků se velmi rád ujal 2. místostarosta Žďáru pan Ladislav Bárta, který přišel podpořit malé sportovce a předat jim ocenění za jejich sportovní výkon.

Cílem turnaje bylo si pro radost a zábavu zahrát hokej s týmy z jiných částí republiky, se kterými se běžně v turnajích pořádaných ČSLH nepotkávají.

Fotoreportáž z turnaje od Reného Rámiše si můžete prohlédnout zde..

Pořadí týmů v základních skupinách

Skupina A - konečné výsledky:

1. HC Dukla Jihlava

2. LHK Jestřábi Prostějov

3. HC Lední medvědi Pelhřimov

4. HC Tábor

Skupina B - konečné výsledky:

1. SC Kolín

2. HC Chrudim

3. SKLH Žďár nad Sázavou

4. Královští lvi Hradec Králové

Výsledky zápasů o umístění

O 1. místo:   HC Dukla Jihlava – SC Kolín 7:2

O 3. místo:   LHK Jestřábi Prostějov – HC Chrudim 4:1

O 5. místo:   HC Lední medvědi Pelhřimov – SKLH Žďár nad Sázavou 6:2

O 7. místo:   HC Tábor – Královští lvi Hradec Králové 9:0


FINÁLE
O první místo se utkali hokejisté Jihlavy a Kolína

Celkové pořadí

1. HC Dukla Jihlava

2. SC Kolín

3. LHK Jestřábi Prostějov

4. HC Chrudim

5. HC Lední medvědi Pelhřimov

6. SKLH Žďár nad Sázavou

7. HC Tábor

8. Královští lvi Hradec Králové


Děkujeme všem sponzorům a dobrovolníkům, kteří se podíleli na organizaci a průběhu celého turnaje. Bez nich bychom tento turnaj nemohli uspořádat.