Mladší dorostence čeká derby s Jihlavou

Zveřejněno 11.02.2014 | RR
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Mladší dorostence SKLH čeká již 28. kolo ELIOD extraligy mladšího dorostu. Na domácím ledě na Bouchalkách se podruhé v sezoně představí nedaleká Dulka Jihlava, která se nyní v tabulce drží na pomyslném stříbrném místě. Plameny se momentálně nacházejí ve středu – na páté příčce. Po odchodu největší posily Žďárských Tomáše Havránka do Komety, má za sebou mužstvo několik změn. Kapitánské „Céčko“ získal jeden z nejproduktivnějších hráčů ligy Martin Nečas , prvním asistentem zůstal Michal Nedvěd a druhým se nově stal obránce Ondřej Trejbal.

Foto: René Rámiš

Nedávný zápas s Hradcem utnul vítěznou šňůru Plamenů, když Královští lvi jen jednobrankovým rozdílem sebrali Žďárským šestou výhru v řadě. Následovalo domácí utkání s Kometou, které se jako to minulé, rozhodlo až v samostatných nájezdech. Ve zmiňovaném utkání výsledkem 2:1 vyhrálo domácí mužstvo Žďáru. O rozhodující gól se postaral tehdejší kapitán Tomáš Havránek, který zrovna proti Brnu, kam počátkem února přestoupil, hrál poslední zápas v dresu rodného Žďáru.

V minulém kole čekala mladé naděje cesta do města pod Ještědem. Jeden z nejlepších týmů nedával nováčkům soutěže velké šance a domácí výhrou si Bílí tygři pomohli k dalším třem bodům. Domů se tak Nečasův tým vracel s prázdnou.

Do konce letošního ročníku ELIOD ELMD zbývá už jen 9 zápasů, a tak bude důležitý každý bod. Nic totiž není ztracené. Ačkoliv se nyní tým trenérů Sobotky a Nečas usadil na pátém místě tabulky, na čtvrtý Hradec Králové ztrácí pouhé 2 body a za třetím Libercem zaostává o 5 bodů.

Poměr vítězství (2:1) a postavení v žebříčku se mírně přiklání k vítězství Dukly, ale Žďár má pořád velké šance. Minulý duel v Jihlavě skončil sice pro SKLH nepěkným výsledkem 2:6, avšak hned v prvním kole soutěže si Žďárští s jihlavským týmem hravě poradili. Výsledné skóre 4:2 tak přihrálo vůbec první 3 body extraligových Plamenů v nejvyšší lize jejich kategorie.

V zápasech s Jihlavou se čeká vysoká návštěvnost. Předpokládá se, že kromě širokých řad žďárských fanoušků mládežnického hokeje, přijedou podpořit svůj oblíbený tým i fanoušci z krajského města.

Derby Vysočiny extraligového mladšího dorostu začíná již tento čtvrtek v 16:30! Vstup ZDARMA.