Na poslední domácí zápas přijíždí Nymburk

Zveřejněno 07.02.2014 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou NED Hockey Nymburk
31., sobota 8.2.2014 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - NED Hockey Nymburk ZNS - NYM
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – V sobotu sehrají žďárské Plameny poslední utkání základní části před domácími diváky. O důležité body pro vytvoření co nejlepší pozice pro play-off, přijedou na žďárské Bouchalky bojovat hokejisté NED Hockey Nymburk. Domácí hokejisty přijde podpořit mistr světa Tomáš Rolinek.
Základní část se chýlí do svého závěru a týmy finišují ve snaze získat co nejlepší výchozí pozici pro nacházející play-off. A to platí i o obou sobotních soupeřích. Domácí Plameny se aktuálně drží na čtvrté pozici, ale z pátého místa na ně útočí Vrchlabí, když aktuálně ztrácí pět bodů, ale má díky středeční předehrávce Žďáru zápas k dobru, stejně jako Kolín, na který se Žďár právě tímto zápasem bodově dotáhl. Plameny tak potřebují zvítězit jak kvůli udržení čtvrtého místa, tak pro možnost eventuálního útoku na bronzovou příčku.

Nymburk se nachází v podobné situaci, když bojuje o další zajímavou laťku, kterou tvoří osmé místo zaručující výhodu domácího prostředí v prvním a případně v pátém rozhodujícím zápase osmifinále. Momentálně osmou příčku drží právě Polaban, ale zezadu jej stíhají Jablonec a Pelhřimov s dvoubodovou ztrátou. O motivaci v zápase tedy rozhodně nebude nouze a lze očekávat atraktivní a bojovný duel.

Hned v prvních dvou zápasech sezóny NED naznačil, že domácí prostředí nebude letos jeho silná stránka. V prvním kole prohrál derby s Kolínem (5:7) a ve druhém si od Labe odvezl všechny body Pelhřimov (4:6). Od konce září se však již nymburský stroj nastartoval na plné obrátky a zaznamenal sérii sedmi výher v řadě. Tu přerušil až Sokolov, který Středočechy přehrál jednoznačně 6:2.

Od té doby se docela pravidelně střídaly úspěchy s neúspěchy a zatím se již nymburským hokejistům nepodařilo vyhrát, ale ani prohrát, více než dva zápasy v řadě. Nyní však mají šanci to změnit. Mají totiž v zádech dvě výhry a to v Klášterci (3:5) a doma s Kobrou (4:3).

Překazit tyto plány se budou snažit hráči žďárského SKLH, kteří budou chtít navázat na úspěšné listopadové vystoupení u Labe, kde domácí NED zdolali 4:5. O své výhře rozhodli ve druhé třetině, kdy během šesti minut otočili zápas z 2:1 na 2:4. A když v polovině závěrečné třetiny Michal Kaňka svojí druhou trefou zvýšil na 2:5, zdálo se být rozhodnuto. Jenomže Nymburk je tým, který se nevzdává snadno a během dvou minut dokázal zápas zdramatizovat na 4:5.

Hosté ale své vítězství již uhájili, ale trenér Sobotka se na své svěřence kvůli nevydařenému závěru hodně zlobil: „Mrzí mě zase ten závěr, ztráta koncentrace, laxnost v obraně nebo si někteří myslí, že se už nemůže nic stát… nevím. To co jsme si pracně za těch 55 minut vybojovali a hráli v obraně velmi dobře, tak se za pět minut úplně rozsypalo a málem jsme to všechno ztratili.“ Na druhou stranu našel i slova chvály: „Jinak po většinu času kluci podávali velmi dobrý a zodpovědný výkon a za to jim děkuji.“

Pochopitelně výrazně větší nespokojenost vládla u Sobotkova protějšku Pavla Bičiště: „Požadovali jsme od hráčů jednoduchost, častou střelbu, hru do těla a jasný projev domácího mužstva, ale bylo to zklamání. Soupeř si to hlídal, byl u nás natěsno, hrál v klidu a ještě přidával góly,“ komentoval domácí porážku trenér NEDu.

Polaban má silný tým, který táhnou mimo jiné dva excelentní a zkušení forwardi Lukáš Král (20+26) a Jan Stehlík (24+17), kteří vévodí statistikám produktivity nejen svého mužstva, ale celé soutěže. Zdatně jim sekunduje další výrazná osobnost Ondřej Kříž. Nejproduktivnější obránce s extraligovými zkušenostmi má na svém kontě 20 bodů za 7 branek a 13 asistencí. Jednoznačnou brankářskou jedničkou je dvacetiletý Pavel Bílek, který prošel extraligovými mládežnickými týmy pražské Sparty.

Při sobotním zápase, budou moci diváci vidět mistra světa Tomáše Rolinka. Bohužel však nikoli v dresu Plamenů v hokejových akcích, ale jako hosta zápasu. Tomáš Rolinek přijde pozdravit diváky i hráče a vhodit úvodní buly. Snad bude i příležitost k nějakým autogramům nebo fotkám. Zápasový magazín přinese barevnou fotku Tomáše Rolinka.

Vzájemné zápasy v letošní sezóně:
16.kolo, sobota 23.11.2013
NED Hockey Nymburk - SKLH Žďár nad Sázavou 4:5 (2:1, 0:3, 2:1)

Poslední zápasy NED Hockey Nymburk:

20.kolo NED Hockey Nymburk - HC Milevsko 2010 3:1
21.kolo HC Stadion Vrchlabí - NED Hockey Nymburk 9:4
22.kolo NED Hockey Nymburk - HC Děčín 9:1
24.kolo NED Hockey Nymburk - SHC Klatovy 1:3
25.kolo HC Tábor - NED Hockey Nymburk 5:4(SN)
26.kolo NED Hockey Nymburk - KLH Vajgar Jindřichův Hradec 4:0
27.kolo HC Vlci Jablonec nad Nisou - NED Hockey Nymburk 4:3
28.kolo NED Hockey Nymburk - HC Baník Sokolov 3:4
29.kolo HC Klášterec nad Ohří - NED Hockey Nymburk 3:5
30.kolo NED Hockey Nymburk - HC Kobra Praha 4:3

Kompletní program 33.kola:

05.02.2014 - středa
HC Řisuty - HC Draci Bílina 17:00
HC Klášterec nad Ohří - HC Milevsko 2010 17:00
SKLH Žďár nad Sázavou - NED Hockey Nymburk 17:30
HC Baník Sokolov - HC Stadion Vrchlabí 17:30
HC Moravské Budějovice 2005 - SC Kolín 18:00
HC Kobra Praha - HC Lední Medvědi Pelhřimov 18:00
HC Vlci Jablonec nad Nisou - HC Děčín 18:00
HC Tábor - SHC Klatovy 18:00

Poslední domácí utkání základní části sehrají hokejisté SKLH ve sobotu 8. února 2014 v 17:30 hodin. Jestliže se nebudete moci zápasu zúčastnit osobně, bude opět připraven onlajn přenos.

Jste připraveni na PLAY-OFF?

Vylaďte se na blížící se vrchol sezóny do barev žďárských Plamenů. Jsou pro vás připravené repliky nových sad dresů v obou barevných variantách ať již hotových se jmény a čísly hráčů nebo na objednávku s možností uvedení čísla a jména dle vlastního přání. Nechybí ani velmi oblíbené minidresy, rovněž v bílém i červeném provedení. Dále jsou k dispozici klubové šňůrky na krk, týmové plakáty, trička s motivem „Hořím hokejem“ nebo s logem klubu, plamenným „Ž“. Nově také nabízíme nášivku „Ž“. Veškeré zboží můžete zakoupit, případně objednat během domácích zápasů „A“ mužstva v prodejním stánku u vchodu do haly.