Po pěti měsících opět na Techniku

Zveřejněno 13.08.2013 | mk
VSK Technika Brno SKLH Žďár nad Sázavou
prip., středa 14.8.2013 18:00
VSK Technika Brno - SKLH Žďár nad Sázavou TEC - ZNS
B R N O – Příprava hokejistů SKLH pokračuje ve středu dalším přátelským zápasem. Po páteční jasné výhře nad Břeclaví (7:3), čeká Plameny poněkud tvrdší oříšek. V Brně se utkají se svým semifinálovým přemožitelem Technikou Brno.
V Brně před pěti měsíci Technika ukončila Plachému a spol. sezónu a nyní se jeho parta znovu vydá na stejné místo. Ovšem tentokrát s výrazně menší nervozitou, v úplně jiné atmosféře a také s poněkud jiným mužstvem.

Ve druhém přípravném zápase dá kouč Sobotka opět přednost mladým hráčům a těm, kteří bojují o místo v sestavě, opět je však doplní několik zkušených borců. Poprvé se tak v zápase představí kapitán Jiří Plachý nebo obránce Tomáš Smejkal, naopak volno tentokrát dostanou Kunstmüller, Kaňka, Ježek, Doležal, Staněk a Střecha.

Poprvé trenéru Sobotkovi ukáže své kvality další kandidát na posílení defenzivy. Od pondělí trénuje s mužstvem Adam Mareček. Mladý (20) bek původem z Prahy, ale vloni působící v Opavě, se letos pokoušel prosadit ve slovenské extralize, jenomže se nevešel do kvóty pro cizince a sám si vybral Žďár, kde by se chtěl nyní poprat o místo v sestavě.

Také na soupisce Vysokoškoláků došlo k několika změnám a jejich tým bude odlišný od toho loňského, který to dotáhl až do baráže o 1.ligu. Citelným oslabením je odchod Rajnohy, který patřil ke klíčovým hráčům play-off, tým opustil také Sedláček a obránce Bilčík a kariéru ukončil Mráz.

Naopak dres VSK bude znovu oblékat Petr Jurča a k němu přichází další zkušený forward Martin Zábranský. Ty doplní dva mladíci z Komety Jan Boček a Tomáš Buhaj, oba také útočníci.

Technici mají za sebou také jedno přípravné utkání a v něm utrpěli vysokou porážku od Prostějovských Jestřábů 7:3. Stejně jako Břeclav byla Technika také přesunuta do východní skupiny a tak dva přípravné zápasy budou jediné letošní měření sil mezi žďárským a brněnským týmem. Odveta bude na řadě příští čtvrtek 22.srpna na Bouchalkách.

Druhý přípravný zápas VSK Technika Brno vs. SKLH Žďár nad Sázavou začíná ve středu 14.srpna v 18:00 v brněnské Hale dětí a mládeže. Průběh utkání můžete sledovat prostřednictvím onlajn přenosu.

Předpokládaná sestava SKLH Žďár nad Sázavou:
brankáři: Sláma, Černý
obránci: Pleva – Šír, Smejkal – Jan, Mareček – Fedoskov, Sobotka – Vítek M.
útočníci: Vítek D. – Kotlík – Man, Šimon – Hron – Dítě, Ludvík – Gregar – Plachý, Šulc – Peňáz - Čejka