Odhaleno: Rolinek se vrací domů!

Zveřejněno 31.12.2012 | Silvestr Prášil
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Naší redakci se podařilo zjistit překvapující skutečnost. Poté co žďárský odchovanec a kapitán mistrů světa z roku 2010 Tomáš Rolinek opustil celek KHL Salavat Ufa, hodně se spekulovalo o jeho dalším angažmá. „Rolda“ však odmítl další nabídky KHL jako např. pražského Lva nebo české Extraligy, když se nejvíce hovořilo o Pardubicích, kde působil před svým odchodem do KHL a nakonec se rozhodl pro návrat do rodného Žďáru.

Foto: Veronika Marková

Ve druhé hokejové lize se tak v nejbližších dnech objeví další hvězda první velikosti. Vedle jmen jako je Marek Ivan nebo David Moravec, bude třetí nejvyšší soutěž zdobit i kapitán mistrů světa z roku 2010 Tomáš Rolinek.

Tomáš prý dlouho zvažoval atraktivní nabídky z KLH, kde o něj nejvíce stál Lev Praha. Za nejpravděpodobnější se však obecně považoval jeho start za extraligové Pardubice, se kterými získal v roce 2005 mistrovský titul a v posledních dnech s nimi dokonce i trénoval. Lákavé nabídky jej však neoslovily a po důkladném zvážení situace se rozhodl pro návrat do svého mateřského klubu, ve kterém vyrůstal.

„Rozhodl jsem se pro Žďár, ten má letos výborně rozehranou sezónu a cítím možnost svému rodnému klubu pomoci k historickému úspěchu,“ řekl Rolinek pro agenturu JPPpress, která jako první tuto poněkud překvapivou informaci přinesla.

Tomáš Rolinek
oznamuje na TK svoje záměry
Jeho plány jdou však ještě dál. Na dnešní tiskové konferenci (viz foto) sdělil přítomným novinářům, že po vzoru Jaromíra Jágra a kladenského klubu nebo Martina Straky a jeho Plzně, zvažuje vzít si žďárské Plameny za své, postupně převzít manažerskou funkci, zajisti finance a posunout žďárský hokej ještě dále.

Dokonce již uskutečnil první předběžná jednání s ostatními slavnými žďárskými odchovanci jako jsou Petr Koukal, Petr Vampola, Martin Lojek, Radek Haman a společně s dalšími hráči z Extraligy jako je Milan Řehoř nebo Jan Wasserbauer a těmi co působí v první lize, by rád v dohledné době vytvořil silný tým žďárských Plamenů, pro který by nemusely být žádné cíle příliš vzdálené.

Řadu let se hovoří o tom, že by hokejovým fanouškům měla na Vysočinu vrátit nejvyšší soutěž jihlavská Dukla, ale v současné době to však vypadá, že by to mohl být právě žďárský klub a diváci na Vysočině se mají tedy skutečně na co těšit.

Jakmile tato zpráva pronikla na veřejnost, okamžitě bylo vedení klubu zahlceno objednávkami vstupenek na nejbližší ligové utkání 6.ledna proti Moravským Budějovicím a již nyní je zřejmé, že kapacita stadionu na Bouchalkách, která čítá 3.500 diváků, by byla naprosto nedostačující. Proto uvažuje vedení klubu po dohodě s Tomášem, že toto a možná i některé další utkání odehraje v brněnské KajotAréně.

SKLH by ve spolupráci s českými drahami pro fanoušky vypravil do Brna speciální vlak a partner klubu dopravní společnost Zdar a.s. několik autobusů. Zatím to však není ještě potvrzeno a o případném přeložení místa konání zápasu bychom vás co nejdříve informovali.

Vedení klubu ihned objednalo výrobu dresu s jeho oblíbeným číslem 60 a trenér Martin Sobotka si začal lámat hlavu s tím, do jaké formace elitního útočníka zapracovat. Zatím to ale odmítl upřesnit: „Mám nějaké představy a varianty, ale nejdříve to vyzkoušíme na tréninku, takže bych zatím nechtěl nic předjímat,“ uvedl kouč žďárských Plamenů.