Venku opět neúspěšně...

Zveřejněno 22.01.2011 | mk, Radek Kolín
Milevsko SKLH Žďár nad Sázavou
30., sobota 22.1.2011
Milevsko - SKLH Žďár nad Sázavou MIL - ZNS
Milevsko: Pipek – Klíma, Štěrba, Tollinger, Cirulis, Karpíšek, Čunát – Urbanec, Květoň, Rezek – Vaniš, Müller, Fořt – Silbernágl, Heřmánek, Novák – Špánek, Nikodém, Dvořák
SKLH Žďár nad Sázavou: Babkovič – Doležal, Koželuh, Smejkal, Heřmanský, Beneš, Souček, Šír - Plachý, M. Sobotka, Vránek – Dobiáš, Štěpánek, Kunstmüler – Dítě, Bukáček, Man - Kočan
Branky a nahrávky: 2. Müller (Fořt), 5. Štěrba (Novák), 42. Fořt (Müller), 49. Fořt (Müller, Nikodém), 58. Vaniš (Dvořák), 60. Urbanec (Karpíšek) – 15. Plachý (Doležal), 40. Plachý (Koželuh), 44. Kunstmüler (Bukáček), 49. Heřmanský (Kočan, Dobiáš)
Rozhodčí: Poskočil - Ingriš, Vavruška
Vyloučení: 5:8 Využití: 1:0 V oslabení: 1:1
Diváci:
Střely na branku: 40:30
Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 6:4
M I L E V S K O - Žďárští hokejisté nedokázali navázat na letošní výborné výsledky na domácím ledě a z Milevska se vrací s prázdnou. Tentokrát je však od importu bodového zisku na Vysočinu dělily pouze dvě minuty. Domácí však v závěru vstřelili vítěznou branku a těsně před koncem ji potvrdili trefou do opuštěné klece, při žďárské power-play. Milevsko rozhodlo o svém triumfu v úvodu a v závěru zápasu, vždy dvěma brankami.

Ilustrační foto: Veronika Marková

Reportáž

V úvodní třetině byl Žďár lepším týmem, ale přesto brzy po zahájení prohrával 2:0. První šanci si připravil hostující tým. Hned v první minutě dostal přihrávku na modrou Plachý, z první střely Václava Pipka v milevské brance nepřekonal a z dorážky jen těsně minul. To Milevsko hned svoji první příležitost využilo. Jiří Müller se procpal z rohu až před branku, kde byl zablokován, ale získal odražený puk a z mezikruží jej po ledě z otočky poslal přesně k tyči. Ve třetí minutě unikl domácí obraně po pravé straně Martin Sobotka, ale Václav Pipek jej zastavil. Při další akci na opačné straně se Milevsko opět radovalo. Několik pokusů hostujících hráčů o vyhození puku z pásma bylo zastaveno na modré. Odtud jej finálně Roman Štěrba nahodil před branku, kde se šťastným několika násobným odrazem dostal puk podél tyče do branky. Za hosty znovu hrozil Martin Sobotka, tentokrát z levé strany, ale Václav Pipek jej opět dokázal u tyčky vychytat.

V deváté minutě pálil z kruhu žďárský Petr Štěpánek a z podobné pozice neuspěl za nedlouho na druhém konci Ivo Novák. Stejně tak nepochodil se střelou zpoza kruží Tomáš Doležal. Ve čtrnácté minutě po přihrávce Tomáš Květoně zakončoval z pravého kruhu Josef Urbanec, ale puk k protější tyči netrefil. Žďár se svého prvního gólu dočkal v patnácté minutě, kdy hostující kapitán Jiří Plachý v nájezdu jeden na jednoho perfektně umístil puk pod horní tyčku. Milevsko mohlo své vedení znovu navýšit v sedmnácté minutě, kdy Tomáš Květoň vyslal do samostatného nájezdu Josefa Urbance, ale jeho bekhendové zakončení lapačkou vytěsnil hostující gólman Babkovič. Za minutu se Žďár dostal do přečíslení dvou na jednoho, které zakončoval po přihrávce Luboše Kunstmüllera u tyčky Ugo Dobiáš, ale branku netrefil. Poslední šanci úvodní třetiny měl Libor Nikodém, který zachytil soupeřovu rozehrávku před modrou, ale Babkoviče neprostřelil.

První příležitost prostřední části mělo tentokrát Milevsko. Jiří Müller uvolnil na útočné modré Marka Vaniše, ten popojel na kruhy, ale Babkoviče odtud nepropálil. Za Žďár se od mantinelu probil až před branku Miroslav Bukáček, Václav Pipek chytil. V pětadvacáté minutě našel Tomáš Květoň před brankou zcela volného Josefa Rezka, ale ten sám proti brankaři minul. Pak nebezpečně vystřelil zpoza obránce Libor Nikodém, Peter Babkovič byl však pozorný. Následovaly tři hostující šance. Po buly pálil Jiří Plachý jen do brankaře. U tyčky Václav Pipek vychytal Martina Sobotku a v první přesilovce soupeře se z mezikruží neprosadil Jiří Dítě.

Poté se nějakou dobu hrálo ve čtyřech na obou stranách, když Tomáš Květoň nasměroval přihrávku na protější kruh Romanu Štěrbovi, avšak Babkovič se prostřelit nenechal. I Milevsko si vynutilo přesilovku. Po objetí branky Josefem Rezkem v ní u tyčky neuspěl Marek Vaniš ani z mezikruží střílející Michal Klíma. Po skončení oslabení vyjel zpoza branky Petr Štěpánek, ale bekhendem Václava Pipka nepřelstil. V závěru třetiny mělo Milevsko další početní výhodu. Nejen že ji využít nedokázalo, ale naopak při ní inkasovalo vyrovnávací gól. Milevští obránci se až příliš nechali strhnout útočením a nezaregistrovali, že jim hluboko za ně najel soupeřův kapitán Jiří Plachý. Ten ve svém samostatném nájezdu trefil horní tyč, od které se puk odrazil do zad Václava Pipka a pak do branky.

Milevsko se vyrovnávacím gólem do šatny nenechalo zaskočit. Hned v první minutě posledního dějství najížděl na soupeřovu branku zprava Josef Urbanec, byl však zahákován. Následnou přesilovku Milevsko využilo. Jiří Müller se dostal s kotoučem až před branku, odkud jej Jiří Fořt přes brankařovo rameno dostal do branky. Pak se k odraženému puku za kruhy dostal Tomáš Květoň, avšak netrefil. Z protiútoku zkoušel štěstí po objetí branky Ugo Dobiáš, Václav Pipek si na něj u tyčky počkal a puk zastavil. Za minutu se ocitl sám před brankařem Luboš Kunstmüller, Václav Pipek jeho střelu ještě vyrazil. Puk se však následně dostal znovu mezi kruhy k Luboši Kunstmüllerovi, jenž tentokrát střelou po ledě k tyči vyrovnal.

Ve čtyřicáté šesté minutě při přesilovce nahazoval puk před branku Josef Rezek, kde se ze souboje Josefa Urbance s bránícím protihráčem odrazil puk do boku brankové konstrukce. O dvě minuty později se po vhazování dostal k zakončení u tyčky Jiří Plachý, ale milevského brankaře nepřekonal. A tak šlo znovu do vedení Milevsko. Jiří Müller od zadního hrazení nabil puk za kruhy Jiřímu Fořtovi , který jej z první napálil do horního rohu soupeřovy branky. Žďárská odpověď tentokrát na sebe nečekala ani minutu. Ugo Dobiáš z rohu poslal puk před branku, kde Kočanovu střelu milevský gólman vyrazil, ale na pohodlnou dorážku nekrytého Víta Heřmanského už nedosáhl. Milevsko se však vítězství nechtělo vzdát. Neúnavně do svého protivníka bušilo a nakonec dosáhlo rozhodujícího gólu.

Josef Rezek vyjel zpoza branky, ale puk do ní nedostal. Jiří Müller se probil od mantinelu před branku, odkud Marek Vaniš trefil jen brankaře. V osmapadesáté minutě najížděl zprava na branku Josef Urbanec, byl však zahákován Vránkem a rozhodčí po právu nařídil trestné střílení. Josef Urbanec v něm však Petera Babkoviče neprostřelil. Rozdílovou trefu si domácí celek schoval přesně na čas dvě minuty před koncem. Marek Vaniš si při přebírání přihrávky ve středním pásmu od Marcela Dvořáka obhodil protihráče a svůj únik zakončil umístěnou střelou z pravého kruhu do protějšího rohu hostující branky. Osmnáct vteřin po gólu byl vyloučen milevský hráč. Žďár si vzal oddechový čas a pokoušel se početní výhodu využít. Do šance se dostal před brankou volný Jiří Plachý, ale minul. Necelou minutu před koncem znásobil Žďár svoji početní výhodu odvoláním brankaře. Milevsko se úspěšně ubránilo a navíc Lukáš Karpíšek vyhozením puku přes celou plochu trefil tyč. K odraženému kotouči se jako první přiřítil Josef Urbanec a bekhendem jej umístil do branky, čímž definitivně pohřbil naděje hostů na bodový zisk.

Oba týmy předvedly v zápase dobrý hokej a bojovný výkon. Plameny byly blízko bodového zisku, Milevští však zvládli lépe úvod i závěr zápasu, čímž rozhodli o tom, že všechny body zůstaly na jihu Čech. Žďárský tým však v Milevsku neutrpěl pouze bodovou ztrátu. Do druhé třetiny již nenastoupil Jiří Man, který inkasoval „koňara“ a nebyl schopen v zápase pokračovat a ve druhé třetině musel odstoupit také Martin Souček, jehož trápily potíže s kyčlem. V tuto chvíli nevíme, zda budou mít jejich zdravotní potíže dlouhodobější trvání. Jediným pozitivem třicátého kola, se stala již definitivní jistota záchrany 2.ligy pro příští ročník. Chotěboř ztratila prohrou v Benešově již i poslední teoretickou šanci dotáhnout se bodově na Žďár. Plameny však nyní směřují své snažení směrem k vytouženému play-off, které je sice na dosah, ale zdaleka není jisté a žďárské hokejisty bude stát ještě hodně úsilí udržet postupové pozice. Udělat k tomu další krůček budou mít šanci již ve středu, ale bude to hodně těžké, neboť Kuchyňova squadra zajíždí na led Nymburka, se kterým se Žďáru letos vůbec nedaří.