Vánoční dárek Milevsku – tři body

Zveřejněno 12.12.2010 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Milevsko
21., neděle 12.12.2010
SKLH Žďár nad Sázavou - Milevsko ZNS - MIL
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma - Souček, Koželuh, Smejkal, Pleva, Heřmanský, Sobotka R. - Vránek, Plachý (C), Sobotka M. (A) - Bukáček (A), Kunstmüller, Štěpánek - Kotlík, Vítek, Dobiáš
Milevsko: Pipek - Štych (C), Klíma, Čunát, Cirulis, Tollinger, Štěrba, Silbernágl, Šulčík, Hamerle (A), Fořt, Květoň (A), Müller, Urbanec, Rezek, Matějka, Nikodém, Novák
Branky a nahrávky: 6. Sobotka M. (Plachý), 7. Sobotka R. (Kotlík), 55. Štěpánek (Bukáček) - 15. Müller (Štěrba), 25. Květoň (Šulčík), 41. Květoň (Šulčík), 53. Matějka, 54. Šulčík (Květoň)
Rozhodčí: Stolín - Maštalíř, Šmika
Vyloučení: 6:5 Využití: 1:1 V oslabení: 0:0
Diváci: 637
Střely na branku: 30:20
Průběh utkání: 2:0, 2:5, 3:5
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Hluboké zklamání po těžko uvěřitelném průběhu zápasu zavládlo dnes večer na Bouchalkách. Domácí Plameny vstoupily dvěma brankami výborně do zápasu, pak však střelecky naprosto vyhořely. Žďárští nedokázali proměnit ani ty nejvyloženější šance, soupeře přehrávali, naplno bojovali, ale to nestačí. Milevští tvrdě trestali chyby domácích, využili jejich střeleckou nemohoucnost a trpělivě se propracovali k zisku tří bodů. Příležitost k reparátu budou mít hokejisté SKLH již ve středu, kdy přijede na Bouchalky Nymburk.

Foto: Tomáš Marek

Reportáž

Lepší vstup do zápasu si domácí ani nemohli přát. Již od prvních minut svého soupeře přehrávali a ani přesilovka Milevska nijaké vážnější ohrožení žďárské branky nepřinesla. Naopak trest pro hráčskou lavici hostů za šest hráčů na ledě domácí po půlminutě potrestali, když po nahrávce od Plachého vypálil od modré Martin Sobotka a puk prosvištěl až do Pipekovi branky. O necelou minutu později se úvodní brankou nechal inspirovat jeho jmenovec Roman Sobotka, který po asistenci Kotlíka stejným způsobem od modré zajistil Plamenům dvoubrankové vedení. Rychlé dvě úvodní branky natěšily domácí fanoušky, kteří již očekávali další navýšení náskoku.

Obzvláště když další šance na sebe nenechávaly dlouho čekat. Místo toho však přišla početní výhoda hostů, kteří měli dlouho problémy se dostat do útočného pásma, ale ve druhé části přesilovky se jim to podařilo. Štěrba našel nad kruhy Jiřího Müllera, který prostřelil jak houštinu těl, které bránily Slámovi ve výhledu, tak jeho samotného a snížil na 2:1. Ani tato branka však neutlumila ofenzivní snažení domácích, kteří vytrvale tloukli na Pipekovu bránu, ale ten se překonával a držel hosty nad vodou.

Druhá třetina nabídla v úvodu po jedné šanci na obou stranách, ale pětadvacátá minuty již přinesla gólový efekt. Stalo se tak po chybě domácích, kteří v útočném opojení zanechali volného Tomáše Květoně, tomu poslal pas Šulčík do brejku, který zkušeně blafákem proměnil ve vyrovnávací branku. Diváci se potom na žďárských Bouchalkách nestačili chytat za hlavu, když viděli, jak domácí hráči spalují jednu šanci za druhou.

Ať již to byl Plachý, jehož střelu do odkryté branky zázračně vykopl ležící Pipek betonem nebo zmařená slibná akce dva na jednoho Bukáčka s Kustmüllerem či o pár minut později, když Bukáček ve výborné střelecké pozici volil přihrávku na obsazeného Kotlíka a tak bychom mohli pokračovat dál. Hosté zahrozili pouze ojediněle a Sláma si jejich s pokusy bezpečně poradil. Po dvou třetinách odcházeli hráči do kabin s nerozhodným výsledkem a diváci očekávali, že ve třetí třetině protrhnou Plameny střeleckou smůlu a podaří se jim skvěle chytajícího Pipeka konečně zase překonat.

Opak byl však pravdou. Hned v jejím úvodu se nechali žďárští přečíslit a Šulčík přesně přihrál na Tomáše Květoně, kterému již nedalo mnoho práce zasunout kotouč za Slámova záda. Blízko vyrovnání byl ve čtyřicáté čtvrté minutě domácí Kotlík, který se dostal do nájezdu, ale Pipek ho výborně vytlačil do strany a z těžkého úhlu jej Kotlík již nepřekonal. Následující pětiminutovka přinesla další tlak domácích, kteří svírali Milevsko v jeho obraném pásmu, ale jediné co z toho dokázali žďárští vytěžit, byla jedna tyčka. Dokonce i ve vlastním oslabení se Plameny dostaly do dobré šance, ale zakončení bylo stále žalostné.

Nebezpečnou situaci musel řešit domácí gólman Sláma až v polovině tetiny, kdy se do výborné střelecké pozice dostal milevský Fořt, který mířil mezi jeho betony, ale ten si tento prostor dobře pohlídal. V padesáté třetí minutě přišel definitivní zlom. Domácí obránce poslal při rozehrávce puk na vlastní modrou, přesně na hůl Lukáše Matějky, který naprosto osamocen donutil Slámu tváří v tvář k reakci na naznačenou střelu a pak za jeho betonem v pohodě zasunul puk do žďárské brány. To však ještě nebylo vše. O minutu později museli domácí diváci vypít kalich hořkosti až do dna. To předvedli úžasnou kombinaci Tomáš Květoň a Petr Šulčík, když druhý jmenovaný bez přípravy sklepl popáté kotouč do branky domácích.

Plameny po necelé minutě ještě vykřesaly jiskřičku naděje, když se po Bukáčkově nahrávce prosadil Petr Štěpánek a snížil na rozdíl dvou branek. Tři a půl minuty před koncem se jiskřička mohla ještě více rozhořet, ale domácí nedokázali trefit odkrytou milevskou branku. Žďárští v závěru hodně otevřeli hru a tak musel i Sláma několikrát řešit nebezpečné akce Milevska a vzhledem k tomu, že i Pipek byl již stoprocentně úspěšný, skončil zápas vítězstvím Jihočechů, kteří tím poskočili na pátou příčku, zatímco Žďár zůstává na nelichotivém devátém místě.

 

Ohlasy po utkání

Vyjádření trenéra Žďáru Petra Kuchyni k utkání, můžete shlédnout v závěru sestřihu zápasu na TV kanále.

Fotogalerie