Na úvod prohra, která nebolí

Zveřejněno 14.08.2010 | mk
Technika Brno SKLH Žďár nad Sázavou
příp., pátek 13.8.2010
Technika Brno - SKLH Žďár nad Sázavou TEC - ZNS
Technika Brno: Vrba (31. Hrachovina) - Habrovec, Reschowsky, Strýček, Babic, Skočovský, Úlehla, Žalud - Matouš, Barus, Nekvasil - Mráz, Benýšek, Brzobohatý - Fára, Blaha, Šedý
SKLH Žďár nad Sázavou: Kousal - Heřmanský, Souček, Smejkal, Pleva, Mühlfait, Fibikar, Šulc - Janda, Bukáček, Sláma, Štěpánek R., Kočan, Burian, Bašnár, Havelka, Dobiáš, Ptáček
Branky a nahrávky: 15.Mráz (Strýček), 18.Mráz (Benýšek), 27. Barus (Habrovec) - 9. Ptáček (Štěpánek)
R O S I C E - Žďárský „A“ tým absolvoval první zápasovou prověrku před nadcházející sezónou. Na zimní stadion do Rosic si hokejisty SKLH pozvali brněnští vysokoškoláci. Záměrem trenéra Petra Kuchyni bylo vyzkoušet hlavně mladé hráče. Díky tomu zůstala doma řada tradičních a zkušených opor týmu.

Reportáž

Skóre utkání otevřeli v deváté minutě hráči Žďáru, když dokázali využít přesilovou hru. Štěpánkovu nahrávku zpoza branky, poslal Radim Štěpánek za záda brankáře Vrby. V patnácté minutě oplatili domácí Žďáru stejnou mincí a ztrestali jeho vyloučení. Do konce první třetiny ještě Technika stihla dokonat obrat a zvrátila vedení na svoji stranu. Vysokoškoláci zvýšili ve druhé třetině svůj náskok na 3:1 a závěrečná část již přinesla pouze neurovnaný a nepříliš atraktivní hokej, avšak změnu skóre nikoli. Přispěla k tomu i kvalita ledu, která byla obzvláště v závěrečné dvacetiminutovce již velmi špatná. Vzhledem k tomu, že pro domácí Techniky to bylo již čtvrté přípravné utkání, zatímco hráči z Vysočiny doposud absolvovali pouhé čtyři tréninky a připočteme fakt, že sestava Plamenů byla významně oslabená, nelze hodnotit prohru 3:1, jako vyložený neúspěch. Ale jak řekl před zápasem žďárský kouč Kuchyňa, byl výsledek až tím posledním o co v tomhle utkání šlo.
 

Ohlasy po utkání

Petr Kuchyňa (trenér SKLH Žďár n.S.):
Jak jsem již několikrát řekl, není v těchto úvodních zápasech podstatný výsledek. Sice jsme prohráli, ale musíme brát v úvahu, že jsme byli na ledě čtyři dny a přijeli jsme bez osmi klíčových hráčů, ale to opravdu není důležité. Musím pochválit přístup kluků a odpovědnost s jakou k tomu přistoupili. Snažili se důsledně plnit to, na čem jsme se domluvili i když samozřejmě tam chyby byly. K tomu ale tyhle zápasy slouží a já dnes vím na co se více zaměřit a na čem do začátku soutěže zapracovat. Musím říci, že mám z předvedené hry dobrý pocit a hlavně mám velkou radost z toho, jak kluci ukázali, že se chtějí o místo prát a snažili se ze sebe vydat to nejlepší.