DOR: ZNS - KAR
Dělba bodů s Karvinou

Zveřejněno 25.10.2008 | MB
SKLH Žďár nad Sázavou Karviná
14., pátek 24.10.2008
SKLH Žďár nad Sázavou - Karviná ZNS - KAR
SKLH Žďár nad Sázavou: Krejčík - Mach, Jan, Jícha, Kabelka, Hron Vítek - Ludvík, Střecha, Hájek, Gregar, Kuchta, Penáz, Čejka, Staněk, Chlubna
Karviná: Dvořák - Musil, Hochman, Peter, Chudoba - Barnošác, Diviš, Jachasz, Kasperlík, Majday, Foltyn, Kurovský, Merta, Václavík
Branky: Ludvík 2x, Penáz, Hájek Nahrávky: Jícha, Mach
Vyloučení: 10:8 Využití: 1:3
Střely na branku: 18:17
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Ve vyrovnaném utkání nejprve dvakrát vedli hosté, ve druhé polovině šli dvakrát do vedení domácí. Nakonec však skončil stav nerozhodně. Jeden bod tedy zůstává na Vysočině a druhý putuje do Slezska.

Reportáž

Úvodní třetina se nám přelévala jak spojené nádoby. Oba celky začaly jednotně, zaznamenaly po jednom gólovém úspěchu i vyloučení bylo tři a tři a do třetice střely dopadly taktéž remízou po šesti na obou stranách. Na začátku úvodní třetiny přišla u domácích špatná rozehrávka v obraně a to nabídlo první velkou šanci Karviné, kterou zlikvidoval žďárský gólman. Vedení se ujala Karviná v čase 5:55, po necelé minutě však „žďárští“ dokázali znovu vyrovnat. Na první přestávku se odcházelo do kabin za stavu 1:1.

Druhá třetina byla s menším hokejovým nasazením, bruslením i kombinačně zaostávala za tou úvodní. Oba brankáři neměli tolik práce, hráči je zkrátka téměř nezaměstnávali. Podruhé se Karviná ujala vedení až v čase 34:37. Žďár, ale dokázal opět do konce 2.třetiny srovnat na 2:2, když zbývaly dvě minuty do druhé sirény.

V obou kabinách určitě věděli, jak se připravit na závěrečné dějství. Jedni i druzí chtěli vítězství strhnout na svoji stranu. Ani početní výhody nepřinesly kýžené branky. V sedmé minutě se poprvé v zápase domácí ujímají vedení 3:2. Zbytečný faul žďárského obránce a proměněná přesilovka znamenala v 49:03 vyrovnání na 3:3. Následný útok 1.pětky, který zakončoval do poloprázdné branky Honza Ludvík, zneškodnil karvinský gólman jen díky vyhození hole a rozhodčí okamžitě nařídil trestné střílení. Tentýž hráč nájezd proměnil a díky tomu šel v čase 54:15 Žďár opět do vedení. Bohužel však byl kapitán domácího mužstva ještě vyloučen, po necelé minutě, rozhodčí uděluje sporný další dvouminutový trest v neprospěch Žďáru. Dvojnásobná přesilovka hostů znamená srovnání výsledku na 4:4. Stávající remíza potvrzená hvizdem rozhodčího rozdělila body oběma mužstvům.