Vydřené vítězství! Plameny po těžkém boji udolaly David Servis

Zveřejněno 21.10.2017 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou David Servis
9., sobota 21.10.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - David Servis ZNS - DCB
SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř (Sláma) – Pleva, Lojek, Staněk, Smejkal, Marek, Sedláček, Kolda – Štěpánek, Vítek, Kunstmüller, Gregar, Kuřítko, Bureš, Jícha L., Beneš, Střecha, Krupka, Pytlík, Nagy, Nečas
David Servis: Dudáček (Spáčil) – Michal, Ferka, Babchuk, Macháček, Kříž J., Radoš, Škopek, Kříž L., – Stodolovský, Šulčík, Rousek, Ferebauer, Zayml, Trummer, Volf, Sumerauer
Branky a nahrávky: 5. Pytlík (Štěpánek), 29. Vítek D. (Štěpánek), 47. Štěpánek (Pleva) – 18. Farka (Sumerauer), 28. Šulčík (Trummer). Rozhodčí: Vrba – Musil, Roupec. Vyloučení: 5:8, navíc Kříž L. 10 minut OT (DAS). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 678. Střely na branku: 39:22 (14:10, 16:8, 9:4) Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Na pozadí parlamentních voleb se dnes na žďárských Bouchalkách odehrálo další líté klání, tentokrát sportovní. Domácím Plamenům se postavil David Servis z Českých Budějovic a šlo o velice vyrovnané utkání, kterému nechyběly ani zápletka ani zajímavé zvraty, to vše na konci korunované vítězstvím žďráských borců. Vítěznou premiéru si dnes v domácím dresu užil další z mladých talentovaných dorostenců Martin Nagy, který zaskočil za nemocného Ondřeje Kovářů.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Plameny vstoupily do utkání velice aktivně, zřejmě ve snaze odčinit nezdary v předchozích kolech. Zpočátku žďárští hráči připomínali volební lídry v posledních dnech volební kampaně - bylo jich všude plno. Na začátku 5. minuty byli domácí za svoje snažení odměněni vedoucí gólem. Po nacvičeném signálu po buly v obraném pásmu se do samostatného úniku dostal Jaromír Pytlík. Volební právo sice mladý útočník Plamenů ještě nemá, ale při své akci zvolil správně. Nejprve obkroužil hostující branku, následně využil zmatku v obranném pásmu David Servisu a vymetl horní růžek branky - 1:0. V polovině první třetiny mohl zvýšit Petr Štěpánek, kterého však hostující obránci s vypětím všech sil odzbrojili. Hosté se dostávali do tempa postupně a ke konci úvodní třetiny přebírali aktivitu, což vyústilo ve vyrovnávací branku. Střelou od modré se prosadil Jan Farka - 1:1.

Do druhé třetiny vstoupily Plameny sérií několika přesilových her a půl minuty hrály dokonce v pěti proti třem, ale hostující Dudáček si se všemi střelami poradil. V 27. minutě se k němu přiklonilo i štěstí, když domácí Bureš orazítkoval břevno. Dle známého přísloví "nedáš, dostaneš!", se urodilo na druhé straně. Z rychlého protiútoku se po nahrávkách Trummera a Kříže prosadil Roman Šulčík - 1:2. Hned v dalším minutě však srovnal aktivní David Vítek, který zavěsil backhandem pod břevno - 2:2. V 33. minutě při hostujícím brankáři stál opět kus štěstí, když i David Vítek orazítkoval horní část brankové konstrukce. Stejně jako první třetina i ta druhá tak skončila 1:1.

Třetí dějství se dlouhou dobu neslo ve znamení snahy domácích o vstřelení vedoucího gólu. Hosté naopak hrozili z rychlých protiútoků. V 47. minutě se domácím konečně podařilo prostřelit spolehlivě chytajícího Dudáčka. V přesilové hře na pravém kruhu napřáhl Petr Štěpánek a střelou příklepem nedal hostujícímu brankáři šanci - 3:2. Dlouho to vypadalo, že si Plameny vítězství pohlídají, když soupeře nepouštěly do žádných větších šancí. A pokud už se Jihočeši dostali k nebezpečnější střele, spolehlivý Řehoř ji pokryl. V poslední minutě ještě na Dudáčka sám uháněl domácí Střecha, ale ani on nakonec skóre nezměnil.

Výsledkem tak je vítězství Plamenů, které konečně prolomily říjnové prokletí. Výhra se ale rozhodně nerodila lehce, českobudějovický David Servis kladl tuhý odpor a prezentoval se velmi sympatickým výkonem.

Další zápas Plameny čeká ve středu, kdy zavítají na led Kozlů z Kolína. Příští sobotu pak na Bouchalkách přivítají nebezpečný Nymburk.

 

Ohlasy po utkání


Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou): "Pro mě dnes neskutečně cenné vítězství, protože po třech porážkách jsme samozřejmě chtěli vyhrát. Musím říci, že soupeř hrál velice kvalitně do obrany. Nejsou to ty Budějovice, co loni, a jestli si někdo myslel, že je rozstřílíme, tak to určitě ne. Proto si té výhry velice cením, protože v třetí třetině to bylo hodně o vůli a my jsme Budějovice moc k ničemu nepustili. Jak jsem říkal již na začátku, neskutečně cenné vítězství i z toho důvodu, že jsme předtím třikrát prohráli. Kluci dnes hodně chtěli zvítězit a myslím si, že si vytvořili více šancí a to vítězství si zasloužili."

Fotogalerie