Smutné loučení s rokem 2008

Zveřejněno 19.12.2008 | mk, vs
SKLH Žďár nad Sázavou Uničov
28., pátek 19.12.2008
SKLH Žďár nad Sázavou - Uničov ZNS - UNI
SKLH Žďár nad Sázavou: Blažíček, Kochánek (53) - Koželuh, Pleva, Fibikar, Souček, Moščic, Soldán – Plachý, Dítě, Fila, Havelka, Sobotka M., Vránek, Kaut J., Křišťan, Kraučuk, Plch, Sobotka R.
Uničov: Tihlář – Bauer, Šindler, Urban, Molota, Bahula, Rajnoha M., Heča, Pavlas – Luňák, Bařica, Sršeň, Frieb, Diviš, Ševčík, Handl, Komínek, Pekr
Branky a nahrávky: 4. Kaut (Pleva, Sobotka R.) - 9. Komínek (Šindler), 20. Ševčík (Frieb), 29. Pekr, 39. Bařica (Handl), 43. Pekr (Frieb, Molota), 53. Diviš (Luňák)
Rozhodčí: Pokorný – Drobílek, Doležálek
Vyloučení: 5:5 navíc Moščic (ZNS) 10 min OT Využití: 1:2 V oslabení: 0:1
Diváci: 610
Střely na branku: Průběh utkání: 1:0, 1:6
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Žďárští hokejisté nezakončili jinak velmi úspěšný rok 2008 vůbec dobře. Poslední utkání tohoto roku sice začali výborně a ujali se již ve čtvrté minutě vedení, ale to bylo vše. Ve zbytku zápasu již nedokázali přelstít skvěle chytajícího Tihláře v brance Uničova. Naopak hostům se povedlo vše na co sáhli a každé naše zaváhání krutě trestali. Herně vyrovnaný zápas, i když podle výsledku to nevypadá, rozhodla vynikající střelecká produktivita Uničova a naprosto zoufalá schopnost zakončení Žďáru. Zásadní vliv na tento výsledek měl výkon obou brankářů. Tihlář v brance hostí byl jedním ze zásadních strůjců úspěchu svého týmu, naproti tomu dnes žďárský Blažíček neměl svůj den. Věříme, že tento náš dnešní neúspěch odejde spolu se starým rokem a v tom novém přijdou opět radostné chvíle.
 

Ohlasy po utkání

Josef Sršeň (trenér HC Uničov):
Tak já myslím, že jsme dneska domácím vrátili porážku z domácího ledu. Byli jsme hokejovější, rychlejší, lepší v kombinaci a je vidět, že Petr Pavlas, který za nás dneska nastoupil k prvnímu zápasu, bude velkou posilou.

Jaroslav Benc (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
Proti takovému soupeři jako je Uničov, posílenému, bruslícímu soupeři, pokud každý hráč neudělá něco navíc, tak se nepodaří udělat zápas. Útočníkům se nepodaří dát gól, když neudělají něco navíc, obráncům se nepodaří bránit a gólman, když nechytne něco navíc, tak zápas dopadne tak, jak dneska dopadl - prohra 1:6. A my jsme prostě dneska neudělali navíc naprosto nic.