Do třetice již naprázdno

Zveřejněno 19.08.2011 | mk
Technika Brno SKLH Žďár nad Sázavou
příp., pátek 19.8.2011
Technika Brno - SKLH Žďár nad Sázavou TEC - ZNS
Technika Brno: Jirkův (21. Vrba) - Habrovec, Lysoň, Strýček, Žalud, Hájek, Úlehla, Čuňočka - Jurča, Sedláček, Rajnoha, Odehnal, Benýšek, Česnek, Matouš, Jelínek, Šedý
SKLH Žďár nad Sázavou: Jedlička - Pleva, Staněk, Šulc, Sobotka R., Šír - Vránek, Sobotka M., Kunstmüller - Dobiáš, Kotlík, Man - Havelka, Hron, Kočan
Branky a nahrávky: 11. Česnek (Odehnal), 15. Sedláček (Lysoň), 44. Sedláček (Habrovec), 60. Jurča (Rajnoha) - 60. Kotlík
Rozhodčí: . Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku:
Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1
B R N O – Žďárští hokejisté dnes sehráli v pořadí již své třetí přípravné utkání před nadcházející sezónou. Po prvních dvou úspěšných zápasech, ve kterých porazili nejprve doma brněnskou Techniku a pak dokázali zvítězit také nad Spartakem v Pelhřimově, tentokrát Plameny narazily. Z odvety na brněnském ledě si notně oslabený Kuchyňův tým, odváží porážku 4:1 od Techniky.

Ilustrační foto: Veronika Marková

Reportáž

Na dnešní zápas dostala volno hned šestice hráčů základního kádru. Z útočníků chyběli Bukáček a Plachý, omluveni byli i obránci Střecha, Doležal a Smejkal a volno dostal také brankář Sláma. V brance dostal poprvé příležitost Josef Jedlička a po skvělých výkonech svých předchůdců, si ani on nevedl vůbec špatně a byť třikrát inkasoval, nelze tyto branky přičítat na jeho vrub a navíc přidal několik vynikajících zákroků.

Úvod zápasu začal oboustranně aktivní hrou, ale postupem času získávali navrch domácí, jenž byli důraznější v osobních soubojích a začali si vytvářet i celkovou herní převahu. Z té vytěžili také dvě úvodní branky zápasu. Nejprve v jedenácté minutě ukázkovou střelou „pod víko“ zakončil parádní akci dva na jednoho Jan Česnek, kterému přihrávku přesně na hůl adresoval Odehnal. O čtyři minuty později zvýšil na 2:0 Jiří Sedláček, když po přihrávce Lysoňe, nádhernou trefou od modré, propálil vše co mu stálo v cestě. Tímto výsledkem také skončila první třetina.

Do druhé části zápasu vstoupili hokejisté z Vysočiny o poznání aktivněji a vytvořili si několik zajímavých brankových příležitostí. Koncovka však nebyla dnes silnou stránkou Plamenů a dokázali z této převahy vytěžit pouze sérii faulů soupeře, včetně více než minutové přesilovky pět na tři. Všechny tyto početní výhody však zůstaly nevyužité. Ve druhé polovině prostřední třetiny se však začala karta obracet a trestnou lavici zahřívali pro změnu více hosté.

Vysokoškoláci dokonce dostali dvě poměrně dlouhé výhody o dva muže. V jednu chvíli byl navíc asi na deset sekund k vidění poměrné kuriózní poměr hráčů, kdy jich měli domácí dvojnásobný počet, tedy šest na tři. To bylo způsobeno signalizovaným dalším vyloučením při přesilové hře na 5:3, kdy při ponechané výhodě naskočil šestý hráč. Jedním z nejvýraznějších pozitiv na straně Žďáru a dobrou vizitkou brankáře Jedličky, který se musel hodně ohánět, v dnešním utkání určilo bylo, že všechna tato oslabení dokázali hosté přečkat bez úhony.

I do třetí třetiny nastoupili lépe hosté, kteří se stále nechtěli s nepříznivým stavem smířit a od prvních sekund se nastěhovali před branku domácího gólmana Vrby, který však předváděl skvělé zákroky a žďárští hokejisté nebyli sto jej překonat. Prakticky z první akce Techniky v závěrečné třetině však domácí dokázali potřetí skórovat. Po přihrávce Hrabovce vyslal z kruhu dokonalou trefu Jiří Sedláček. Ta měla nejen naprosto přesné umístění do horní rožku Jedličkovi branky, ale také pořádnou razanci.

Po této brance se hosté dostali do křečovité snahy o zvrat, která však neměla brankový potenciál a domácí pozorně kontrolovali zápas a nejednou sami zahrozili. S blížícím se koncem zápasu, Plameny zvyšovaly aktivitu ve snaze o alespoň čestný úspěch. To se podařilo až minutu před koncem, když se ve skrumáži před Vrbovou brankou nejlépe zorientoval Dan Kotlíkk a nadvakrát zasunul puk za gólmanova záda. Ve zbývajícím čase, se po poradě s trenérem, ještě žďárští pokusili o další vylepšení výsledku pomocí power-play. Po nedorozumění mezi obránci, se však ke kotouči dostal Rajnoha a nahrál jej volnému Petru Jurčovi, pro kterého již bylo hračkou definitivně zpečetit vítězství Techniky 4:1.