MD : Jeden gól na vítězství nestačí...

Zveřejněno 17.01.2011 | Zdeněk Kulíšek
Třebíč SKLH Žďár nad Sázavou
25., neděle 16.1.2011
Třebíč - SKLH Žďár nad Sázavou TRE - ZNS
Třebíč: Svoboda - Fortelný, Moravec, Oburka, Šimka, Dobeš, Štveráček, Abrahám, Juráň(C), Burián, Bednář, Tůma, Jirák, Bartůněk, Ondráček, Všetečka
SKLH Žďár nad Sázavou: Zelený (Peška) - Koláček R., Němec A., Půža, Linsbauer - Mäki, Jícha(C), Pazourek - Kittler, Skotar, Šebesta - Vacek, Němec R., Šimák - Šmída
Branky a nahrávky: 20.Bednář (Jirák), 21.Jirák (Bednář), 60.Moravec - 19.Půža
Rozhodčí: Kopeček - Lisa, Sobotka
Vyloučení: 6:4
Využití: 0:0 V oslabení 0:0
Střely na branku: 30:18
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 3:1
T Ř E B Í Č - Na led Horácké Slavie Třebíč přivedlo hráče žďárského SKLH 25.kolo ligy mladšího dorostu. O tom že to nebude utkání lehké vypovídal pohled do tabulky skupiny Střed. Domácí jsou totiž jejím jasným lídrem a v této sezoně okusili hořkost porážky, v základní hrací době, jen dvakrát. Se Žďárem se v této sezoně utkali v mistrovském utkání prozatím dvakrát a pokaždé se radovali z vítězství. V sedmém kole to bylo propastným rozdílem 7:0 a v kole šestnáctém zvítězili 4:2. Utkání již, ale bylo mnohem vyrovnanější a proto se očekávalo zda se v tomto trendu bude pokračovat i tentokrát.

Reportáž

Začátek byl opatrný, jakoby si obě mužstva chtěla nejprve ověřit jak na tom jejich soupeř je. Sporadická střelba neohrožovala výrazně oba brankáře. Co nepřineslo prvních osmnáct minut, vynahradily poslední dvě minuty první části. Nejprve prostřelil Půža, střelou skovanou za bránícího hráče, domácího golmana. Poslal ji totiž přesně do levého horního rohu jeho svatyně. Nedlouho poté se po nedůrazu v rozehrávce hostí ve středním pásmu dostal k puku Jirák poslal přihrávku Bednářovi a ten napodobil Půžu. Bylo to jen s tím rozdílem, že horní roh byl pravý a povedená střela byla z bekhendu. Pro hosty to bylo velmi nepříjemné neboť se časomíra po vstřelení branky zastavila na čase 19:57.
Tak hrůzostrašně jak skončila první část začala i ta druhá. Hned v první minutě vyrazil Zelený střelu ze středního pásma před sebe. Kotouč dobruslil důrazný Bednář, kterého nepokryl nedůrazný Linsbauer. Bednář poslal přihrávku na najíždějícího Jiráka, kterého neobsadil Adam Němec a ten bez problémů poslal puk do poloprázdné branky ve které poněkud šokovaně postával žďárský golman. Jak se později ukázalo byla to branka vítězná. Hosté po ní na několik minut zcela vypadli z konceptu a nebyli schopni souvislejší akce. Když se alespoň trochu oklepali, začali si vytvářet i brankové příležitosti, které bohužel pro ně, ke vstřelení branky nevedli. Několikrát se svými zákroky blýskl třebíčský Svoboda. Takže i přes několik brankových šancí odcházeli hosté do kabin s jednogólovým mankem.
V poslední části hry to byla úporná snaha hostí o vyrovnání. Domácí podnikali nebezpečné kontry se zakončením z každé pozice. Hrál se poměrně atraktivní hokej s množstvím nevyužitých šancí. Několikrát zvonily i tyčky. Další branka, ale padla až v power play kdy se po vyhození přes celé hřiště trefil do prázdné branky Moravec.
Tři body si tedy připsala Horácká Slavia. Asi byla trochu šťastnějším týmem, ale štěstí se většinou přiklání k těm lepším a zkušenějším.
V pořadí již šestadvacáté kolo letošní sezony sehrají žďárští mladší dorostenci v sobotu 22.ledna 2011 kdy na domácím ledě budou hostit tým HC Mounfield České Budějovice B.

Ostatní výsledky 25.kola :
J.Hradec - Benátky n.Jiz.              3:2
Kobra Praha - D.Králové/Náchod         1:3
Č.Budějovice B - Krkonoše              6:2
Liberec B - Kolín                      1:4
 

Ohlasy po utkání

Zdeněk Kulíšek (Žďár nad Sázavou):
Třebíč má kvalitní mužstvo. Těžko se nám proti nim hraje. Asi jsem minule zakřiknul tu zlepšenou kombinaci. V tomto utkání nás znovu provázely předvánoční neduhy. Řešíme akce individuálně a neproměňujeme i vyložené šance. Tradiční opory na všech postech se tentokrát předvedli v né úplně nejlepší formě. Je to, ale spíš o přístupu než o hokejových dovednostech. Nečekal jsem, že domácí přejedeme, ale tentokrát nebyly pro nás tři body nedosažitelným úkolem.