SKLH Žďár nad Sázavou Třebíč
16., pátek 31.10.2008
SKLH Žďár nad Sázavou - Třebíč ZNS - TRE
SKLH Žďár nad Sázavou: Krejčík - Mach, Jan, Jícha, Kabelka, Hron, Vítek - Ludvík, Zídek, Hájek, Staněk, Střecha, Penáz, Bednář, Šmída, Čejka
Třebíč: Dusík - Donutil, Kučera, Dobrovolný, Ivaník, Krečí, Vyhnalík, Jakič, Peroutka - Weiss, Vlaším, Deveri, Paták, Fusek, Kazatel, Caudr, Salák, Stromecký, Roupec, Šulc, Svoboda
Branky: Hájek, Střecha, Zídek, Staněk Nahrávky: Mach, Penáz, Ludvík, Kabelka, Jan Vyloučení: 7:4 Využití: 1:1
Střely na branku: 26:31

Reportáž

Úvod utkání začal v rychlém tempu. Nasazení obou mužstev se muselo líbit především divákům, kdy ze strany domácích přišlo během hokejového dramatu k uspokojivému průběhu. Žďáráci zahájili obléhání třebíčské branky bleskovým nástupem. Na zdatného soupeře vyrukovali bojovností, velkou chutí po vítězství a účinek se brzy dostavil, byl okořeněn dvěma góly ve třetí minutě. Domácí se ujali vedení během 12 vteřin. Hokejové nadšení netrvalo však dlouho. Stejný úder nasadila i Slávia Třebíč, kdy dokázali odpovědět v šesté minutě a o 43 vteřin později srovnat stav zápasu na 2:2. Domácí ztratili motivaci a začínali se dostávat pod tlak. Kupili hrubky v obraně a zbytečně odevzdávali puky soupeři. Dokonalý obrat nastal v čase 13.36 min., kdy se hosté poprvé dostávají do vedení 2:3 a za tohoto stavu se po první třetině odcházelo do kabin.

Prostřední třetina se zrovna nejlépe pro Žďár nevyvinula, opět přišlo oslabení a to dvojnásobné. Domácí se sice ubránili, ale šest sekund už za hry v plném počtu inkasovali pojišťovací branku týmu Třebíče na 2:4. V polovině zápasu suverénní hosté vedli již o tři branky a začali zvolňovat. Ždáráci přidali na důrazu a vypracovali si několik šancí. Dokázali snížit na 3:5. Ještě schází hodně času do vypršení konce 2.třetiny. Hosté se dostali pod mírný tlak, ale již neinkasovali.

Třetí třetina je v počátku vyrovnaná, ale domácí si vytvořili více gólových šancí. Bohužel bez efektivního výsledku. Dvě velké příležitosti zůstaly neproměněny. Na čtvrtý gól se žďáráci hodně nadřeli, ale přeci jen tím získali naději na dobrý výsledek. Do konce zápasu zbývalo stále ještě dostatek času. Přesně 10min.a 9 vteřin. Čtyři minuty před závěrem nás ovšem opět rozhodčí oslabuje a hned dvakrát po sobě, takže se nepodařilo ani zahájit power-play a vedoucí celek tabulky si po hokejovém boji odváží oba body.