Jsme „milionáři“. Děkujeme!

Zveřejněno 08.11.2012 | redakce
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Včera ve 22:00:07 zlomil oficiální web SKLH Žďár nad Sázavou významný limit návštěvnosti. V tento okamžik navštívil www.hokejzr.cz miliontý návštěvník od jeho spuštění před čtyřmi lety. Chceme touto cestou poděkovat všem našim pravidelným i příležitostným návštěvníkům a čtenářům. Zároveň vám přinášíme několik zajímavých informací a údajů.
Nový web žďárských Plamenů vytvořila a technicky spravuje firma e-Sports a byl oficiálně představen a spuštěn před zahájením první sezóny po návratu do druhé ligy na tiskové konferenci 12.září 2008. Firma e-Sports je v současné době jedničkou v oblasti sportu na internetu.

Je autorem a provozovatelem jednoho z nejúspěšnějších webů u nás www.onlajny.com, spravuje většinu webů hokejových klubů od extraligy až po krajské přebory, ale také řady klubů jiných sportů především fotbalu. Z její dílny však pochází i řada dalších sportovních internetových projektů jako jsou oficiální stránky ČSLH, EuroHockeyTour, Českého olympijského výboru, Českého paralympijského výboru a mnoho dalšího. Podrobnosti o této úspěšně se rozvíjející společnosti naleznete na www.esports.cz.

Ale zpět k hokejzr.cz. V současné době se na jeho obsahu podílí šéfredaktor Martin Krásný, redaktoři Jaroslav Keř, který zároveň obstarává online přenosy z domácích zápasů, Ondřej Krásný, který se mimo jiné stará také o facebookový profil klubu a Jiří Bárta, jenž je nyní kvůli svému pracovnímu vytížení spíše „v záloze“, podobně jako druhý „onlajnista“ Lukáš Maša.

Jiří Bárta se však významně podílel především na loňské sezóně a nyní pracuje jako redaktor týdeníku 5+2 dny, který je našim mediálním partnerem. Fotografiemi naplňují obrazovou část webu manželé Tomáš a Veronika Markovi. Do webTV vyrábí a dodává obrazové reportáže Josef Bárta a to ve spolupráci s dalším mediálním partnerem TV Vysočina. Výsledky zápasů mládežnických soutěží doplňují vedoucí jednotlivých mužstev.

A kdo byl ten miliontý návštěvník? Přesné jméno k dispozici nemáme, ale nebyl to nikdo ze Žďáru a okolí. Jubilejním hostem který přesunul počítadlo na sedmiciferný údaj, byl fanoušek z Hodonína (ev.Hodonínska) připojující se přes Net-Connet.

Nyní trochu statistických čísel. Od spuštění webu 12.9.2008 v 17:00 do 7.11.2012 22:00:07 jej navštívil přesný 1 000 000 čtenářů, což je v průměru 659 denně a to včetně téměř půlročních období, kdy se hokej nehraje. Ovšem v průběhu sezóny se denní návštěvnost pohybuje mezi 900 – 1 500 návštěv podle toho, zda je den zápasu nebo před či po zápase.

Absolutní denní rekord drží datum 24.ledna 2012, kdy na náš web přišlo 7 748 návštěvníků. Podle data asi hned každý pochopí důvod tak obrovského zájmu… Ano, bylo to v souvislosti s vážným zraněním Honzy Kočana a obrovskou vlnou solidarity a podpory, která se vzedmula napříč celou republikou a všemi soutěžemi. Stránky SKLH jsou nejnavštěvovanějším webem v regionu a významně překračují např. i návštěvnosti oficiálních úřadů a institucí.

Za 4 roky a 2 měsíce jsme zveřejnili 962 článků, 419 aktualit, 11 018 fotografií, proběhlo 88 anket a odpověděli jsme na 583 dotazů. Na obsahu webu se však podílejí i sami fanoušci na diskusním fóru. Můžeme být právem hrdí na to, že za celou dobu jeho existence jsme nikdy nemuseli přistoupit k nějakému jeho omezení či dokonce uzavření jako na většině jiných webů.

Přestože jsou někdy diskuse hodně bouřlivé a obzvláště ve chvílích kdy se týmu nedařilo, se objevovaly výroky hodně nelichotivé a názory značně kritické, nikdy až na výjimky, které byly zcenzurovány, to nepřekročilo únosnou mez, která by redakci nutila k radikálnějšímu řešení a za to našim čtenářům a přispěvatelům do diskuse děkujeme. Celkově jste do diskusního fóra přispěli úctyhodným počtem 16 164 diskusních příspěvků.

12.9.2008 jsme v úvodním článku při příležitosti spuštění nového webu napsali: „Věříme, že se vám bude tento náš nový web líbit, budete na něj hrdí a myslím, že mohu za firmu e-sports i redakční tým slíbit, že bude natolik zajímavý, že jej budete navštěvovat stále častěji.“ Dnes můžeme potvrdit, že se nám zatím daří tento slib plnit.

Důkazem je neustále se zvyšující zájem a rok od roku rostoucí návštěvnost těchto stránek. Nepočítejme první neúplný rok 2008 s 83 350 návštěvníky. V roce 2009 si otevřelo žďárský hokejový web 213 836 lidí, v roce 2010 to bylo již 215 342 a v roce 2011 jsme zaznamenali největší nárůst na 241 421. I toto vysoké číslo jsme však již k dnešnímu dni překonali a jsme nyní na počtu 245 554 návštěv v roce 2012.

Redakce tohoto webu se může pochlubit i jedním potěšujícím úspěchem. V únoru roku 2011 vyhlásil týdeník Sedmička, který dnes již u nás nevychází, nejlepším webem Žďárska právě ten náš, tedy www.hokejzr.cz. Tehdejší článek najdete zde

Neustále pracujeme na dalších vylepšeních a snažíme se přinášet co nejvíce zajímavých a čerstvých informací ze žďárského hokeje. Máme řadu nápadů jak ještě náš web posunout, ale časové kapacity nás hodně limitují. Přesto bychom se při této příležitosti od vás čtenářů rádi dozvěděli vaše názory na web. Na to, co byste chtěli změnit, vylepšit, co vás nejvíce zajímá, co nejvíce sledujete nebo jakékoli jiné náměty či připomínky.

A jak jinak než na našem fóru, kde se na vaše názory těšíme. Stále narůstající zájem nás zavazuje k tomu, abychom neusnuli na vavřínech a dále vás bavilo na naše stránky „chodit“. Budeme se o to snažit ze všech sil a ještě jednou Vám děkujeme!