Příprava dnes pokračuje v Pelhřimově

Zveřejněno 21.08.2012 | mk
HC Lední Medvědi Pelhřimov SKLH Žďár nad Sázavou
příp., úterý 21.8.2012 18:00
HC Lední Medvědi Pelhřimov - SKLH Žďár nad Sázavou PEL - ZNS
P E L H Ř I M O V – Dnes večer čeká na žďárské hokejisty druhá zápasová prověrka před nadcházející soutěžní sezónou. Po domácím remízovém zápase s Břeclaví, pocestují dnes Plameny na led regionálního rivala Pelhřimova. Přípravné derby začíná v 18:00.
Minulý čtvrtek předvedli Sobotkovi svěřenci sympatický výkon a přes určité nedostatky, které jsou v těchto fázích přípravy omluvitelné a pochopitelné, byla letošní premiéra hodnocena poměrně kladně.

Regionální rival ze západní části Vysočiny bude tedy druhým soupeřem Plamenů v přípravném období. Pro Spartak bude dnešní derby již čtvrtým, respektive pátým soupeřem, počítáme-li také zápas „béčka“, které od letošní sezóny bude v Pelhřimovském klubu působit a bude hrát krajskou ligu.

Spartakovci si v přípravě vedou velmi zdatně. Nevyšel jim zatím pouze první zápas, když v nekompletní sestavě podlehli Táboru 4:7. Náladu si však spravili hned v dalším duelu proti Jindřichovu Hradci. Již třetí rok v řadě vyprovodili Vajgar v přípravě dvouciferným debaklem, tentokrát se skóre zastavilo na konečném výsledku 10:4.

Hned v dalším zápase Pelhřimovští zdolali Milevsko rovněž poměrně hladce 6:2. Jediný zápas mimo pelhřimovský stadion odehrál „B“ tým v Humpolci proti německému Reissenbergu, kterému podlehl 4:2. Někteří hráči figurují v sestavách obou týmů, takže je možné, že s nimi budeme setkávat i ve druhé lize.

Již tradičně ofenzivně velmi silný tým Pelhřimova, získal pro novou sezónu další útočné posily. Tou největší je jihlavský odchovanec s bohatými extraligovými zkušenostmi Ivan Padělek (38). Jenž kromě sbírání kanadských bodů, bude mít své úkoly i v trenérském týmu, kde bude společně s Martinem Teclem plnit roli hrajícího asistenta hlavního trenéra Martina Melouna.

Dalšími posilami jsou dva pelhřimovští navrátilci a rovněž útočníci. Z Jihlavy přichází Libor Bezděk (24) a z Havlíčkova Brodu teprve devatenáctiletý Martin Jelínek. Oba s hokejem začínali právě ve městě kuriozit. V posledních dvou zápasech se v týmu Spartaku objevil obránce Jan Fibikar, kterého žďárští příznivci dobře znají z jeho působení u Plamenů a loňskou sezónu odehrál v dresu Chotěboře, která doposud také vlastnila jeho hráčská práva.

Martin Sobotka pocestuje do Pelhřimova opět se čtyřmi kompletními formacemi. Volno dostali Kotlík Kočan, Doležal a třetí brankář Černý. Kvůli státnicím dostal studijní volno Ježek, na tento týden se omluvil Slavík, střevní potíže trápí Šulce a včera si poranil ruku Havelka.

Kouč Plamenů bude v tomto zápase zkoušet i potencionální posilu do obrany. Na zkoušku přichází z Dukly Jihlava Josef Kolda, který ve Žďáře odvedl dobrou práci v play-off 2011, před kterým se tehdy prakticky rozpadla celá defenziva.

Předpokládaná sestava SKLH Žďár nad Sázavou:
brankáři: Linhart (Sláma)
obránci: Staněk - Střecha, Krejnus – Pleva, Smejkal – Šír, Sobotka R. - Kolda
útočníci: Plachý, Kunstmüller, Fúzik, Hron, Zrůst, Březina, Dítě, Man, Ludvík, Šimon, Bureš, Vránek

Sestava Spartaku Pelhřimov z minulého zápasu proti Milevsku:
brankáři: Čekal (Jíra)
obránci: Adam, Kasalý, Fibikar, Veselý, Martínek
útočníci: Plachý, Votápek, Hrbatý - Martin Hadrava, Bezděk, Marek Hadrava - Martin Jelínek, Zdeněk Jelínek, Beneš

Zápas začíná v úterý 21. srpna v 18:00 na zimním stadionu v Pelhřimově. Pro všechna přípravná utkání platí jednotné vstupné 30,- Kč. Pro toho, kdo nebude moci sledovat utkání přímo, budeme přinášet aktuální změny stavu..

Další přípravné zápasy SKLH Žďár nad Sázavou

čtvrtek 23.8.2012 18:00 SKLH Žďár nad Sázavou – HC Dukla Jihlava
pátek 31.8.2012 18:00 SKLH Žďár nad Sázavou – Spartak Pelhřimov
středa 5.9.2012 ? HC Moravské Budějovice - SKLH Žďár nad Sázavou (v Třebíči)
čtvrtek 6.9.2012 ? VSK Technika Brno - SKLH Žďár nad Sázavou
středa 12.9.2012 18:00 SKLH Žďár nad Sázavou - HC Moravské Budějovice