Žďár posílí kanonýr Draků

Zveřejněno 19.08.2012 | Jiří Bárta
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Patřil k hráčům, kteří loni dotáhli do semifinále Trutnov, letos má posílit Plameny. Žďárský SKLH chce na hostování útočníka Ondřeje Březinu. Dvaadvacetiletý forvard, který dojíždí z Pardubic, se do přípravy zapojil hned od prvního tréninku na ledě.

Zdroj: Jiří Bárta/týdeník 5+2 dny Žďársko (16.8.2012)
Foto: Jiří Bárta

Jestli už se dohodli zástupci klubů, zatím neřešil. „Já do toho ani moc mluvit nemůžu, je to na klubech, nechávám tomu volný průběh a soustředím se na sebe,“ říká hráč, který patří prvoligovému Hradci Králové.

V angažmá v první lize sám nevěří. „Možná někdy v budoucnu. Hradec mě do přípravy nepřizval, takže s týmem ani nechodím trénovat,“ vysvětluje Březina. Loni odehrál skvělou sezonu za Trutnov, kterému pomohl 42 kanadskými body (25+17) v základní části a dalšími pěti góly v play-off k překvapivému semifinále ve skupině Střed.

Takovou bilanci neměl nikdo ze žďárských hokejistů. Zatím se seznamuje s novými spoluhráči. „I když jsem byl zatím na třech trénincích, působí na mě kluci jako fajn parta, hned jsem nalítl na jeden vtípek,“ vykládal minulý týden Březina.

Ani stopy po rivalitě, která se letos mezi Žďárem a Trutnovem rozvinula po likvidačním zákroku trutnovského Klementa na žďárského Kočana. „To byla záležitost jednoho hráče, neodsuzoval bych celý mančaft. Na ten zákrok byly různé názory, já bych se k tomu vyjadřovat nechtěl,“ říká Březina. „Ale nemyslím si, že by vztahy mezi kluby měly ovlivnit moje působení tady nebo že by kvůli mému působení ve Žďáře měla být v kabině špatná nálada,“ dodává.

Využitelný je kdekoliv v útoku. „Loni jsem nastupoval na levém křídle, ale hrát budu to, co mi trenér určí. Je mi jedno, na jakém postu, dřív jsem hrával centra, budu se snažit odvést stoprocentně práci na ledě,“ slibuje šikovný útočník.