Třetí domácí utkání v řadě. Plameny přivítají třetí Hodonín

Zveřejněno 05.03.2024 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou SHKM Hodonín
43., středa 6.3.2024 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - SHKM Hodonín ZNS - HOM
Poslední domácí utkání základní části je tady. Ve 43. kole druhé ligy skupiny Východ přivítají naši hokejisté na Bouchalkách rozjetý SKKM Hodonín, který je aktuálně na třetím místě tabulky. Plameny potřebují k definitivnímu zajištění účasti v play-off alespoň bod. Podaří se jim to proti Baníkovcům? Utkání startuje v 18:00.

Z KABINY PLAMENŮ

Plameny v poslední utkání doslova vydolovaly s opavským Slezanem tři body, což si pochvaloval i asistent Jiří Plachý. „Dnes to bylo hodně o celém týmu. V první třetině na nás byla vidět únava z náročného programu a soupeř toho uměl využit. Ve druhé třetině nám pomohla pětiminutová přesilovka, se kterou jsme výborně naložili. Poslední třetina byla nervózní a bylo to kdo dá gól, my dali třetí a snížení Opavy už nestačilo," říkal spokojeně po utkání pro klubový web.

A jak se vyvíjí pozice Plamenů pro účast v play-off? Naši hokejisté v tuto chvíli ztrácí na pátý Havlíčkův Brod 4 body a na šestý Nový Jičín bod jeden. Naopak na devátou Kopřivnici mají náskok již šesti bodů a k jistotě postupu našim hokejistům stačí, pokud tým z města, kde se narodil Emil Zátopek, nezíská plný počet šesti bodů z posledních dvou utkání.

Což znamená, že středeční utkání je pro Plameny velice důležité. Sestava by se pro utkání s Hodonínem neměla moc lišit od té nedělní. Chybět bude pouze, kvůli pracovnímu vytížení, nejproduktivnější obránce Miroslav Kukla, jinak zbytek hráčů by měl být již trenérům k dispozici. Z marodky by se mohl vrátit i útočník Miroslav Rohlík, kterého v posledních dnech trápila viróza.

SHKM HODONÍN

Z hlediska výkonnosti se Hodonín řadí k nejstabilnějším týmům třetí nejvyšší hokejové soutěže. Základní částí prošel jak nůž máslem a bez výraznějších potíží si zajistil účast v play off. Jedinou otázkou však zůstává, z jaké pozice bude do vyřazovacích bojů vstupovat. V tabulce svěřencům Aleše Bachánka aktuálně patří skvělá 3. příčka s celkovým ziskem 69 bodů a ta by byla pro našeho dalšího soupeře určitě velice příjemná.

Na čele kanadského bodování se už delší dobu drží Vojtěch Dobiáš (14+26). Třiadvacetiletý forvard je nejen neproduktivnějším hráčem týmu, ale rovněž i jeho nejlepším nahrávačem. O tři body méně v dosavadním průběhu soutěže zaznamenal Dominik Luža (18+20), který je se však s osmnácti góly nejlepším hodonínským střelcem. Fantasticky si ale počíná i bývalý dlouholetý hráč Kopřivnice, Matěj Mach (12+19), který sbírá více jak bod na zápas. V defenzívě pak za zmínku rozhodně stojí Tadeáš Talafa, jenž ještě nedávno oblékal dres prvoligového Zlína či Přerova. Ten v obraně doslova dominuje, když si během 17 utkání za Hodonín připsal skvělých 19 kanadských bodů!

V brankovišti řídí třiadvacetiletý Dominik Piták, který je k nezastavení! Hodonínská jednička zasáhla do 40 zápasů a odchytala neuvěřitelných 2341 minut. Průměrně tento talentovaný gólman obdrží 2,74 gólů na zápas a jeho úspěšnost zákroků činí solidních 91,59%. V případě potřeby pak mají trenéři k dispozici ještě Ondřeje Dolíšku či Adama Běhala.

POSLEDNÍ ZÁPAS

Slovácký celek rázně odmítl prodloužení dosavadní tradice, že vzájemné zápasy s Draky končí nerozhodným výsledkem. Baník doslova zničil sedmi přesnými zásahy šumperské Draky, díky čemuž si zajistil, že bude začínat play-off doma. Střelecky se dařilo zejména Vojtěchu Dobiášovi, který se trefil třikrát, o další góly se postarali Tadeáš Talafa, Adam Bachánek, Matěj Novák a svým prvním gólem v sezoně Jan Švejda. V bráně opět čaroval Dominik Piták, který Draky celý zápas deptal a připsal si 35 zákroků. „Šli jsme do zápasu s tím, že musíme vyhrát. Potřebovali jsme hlavně dva body, abychom měli jistou první čtverku a začínali play-off doma,“ řekl hodonínský kouč Aleš Bachánek pro klubový web.

42. kolo, středa 2. března 2024
SHKM Hodonín - Draci Pars Šumperk 7:1 (3:1, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 3. Švejda (Bachánek, Zaychik), 7. Talafa (Luža, Dobiáš), 12. Bachánek (Zaichyk), 21. Dobiáš (Talafa, Luža), 50. Dobiáš (Mach, Talafa), 55. Dobiáš (Talafa, Luža), 58. Novák (Sedláček, Talafa) - 3. Müller (Dudycha). Rozhodčí: Šico - Peluha, Frais. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely: 33:36. Diváci: 1131. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 7:1.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Piták (Dolíška) - Talafa, Sedláček, Polesný (A), Rauš (A), Švejda, Stuchlík, Bílek - Matěj, Luža, Dobiáš - Weintritt, Mach, Novák - Sajdl (C), Zaichyk, Bachánek - Krejčí.

VIDEOREPORTÁŽ

STATISTICKÉ OKÉNKO

17-2-3-20 BILANCE 17-8-2-15
143:177 SKÓRE 143:127
58 (7.) BODY (UMÍSTĚNÍ) 69 (3.)
Dominik Dušek (35+44) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČ Vojtěch Dobiáš (14+26)
Dominik Dušek (35) NEJLEPŠÍ STŘELEC Dominik Luža (18)
Jiří Půhoný (46) NEJLEPŠÍ NAHRÁVAČ Vojtěch Dobiáš (26)
Miroslav Kukla (3+16) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ OBRÁNCE Tadeáš Talafa (4+15)
Martin Sejpal (3.29)
Lukáš Vít (4.32)
Jiří Sláma (5.56)
PRŮMĚR INKASOVANÝCH GÓLU NA ZÁPAS Dominik Piták (2.74)
Ondřej Dolíška (3.84)

POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

32. kolo, sobota 24. ledna 2024
SHKM Hodonín - SKLH Žďár nad Sázavou 3:6 (2:1, 1:4, 1:1)
Branky a nahrávky: 15. Zaichyk (Rauš, Novák), 55. Bachánek (Vyrůbalík, Zaichyk), 57. Bachánek (Vyrůbalík, Zaichyk) - 7. Chlubna (Gregar), 34. Dušek, 44. Dušek (Rohlík), 56. Půhoný (Dušek), 59. Půhoný (Pleva), 60. Půhoný (Pleva, Sejpal). Rozhodčí: Čuňočka - Smetková, Viskot D. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely: . Diváci: 810. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:6.

SHKM Hodonín: Piták (Dolíška) - Sajdl (C), Sedláček, Vyrůbalík, Rauš (A), Švejda, Stuchlík, Vícha - Hložánek, Luža, Dobiáš - Bachánek, Zaichyk, Novák - Laciga, Štědrý, Krejčí (A) - Huňady.

SKLH Žďár nad Sázavou: Sejpal (Sláma) - Půža, Kubíček, Pleva (C), Grauer, Svoboda, Ludvík J. - Půhoný (A), Wasserbauer (C), Dušek - Polodna, Jícha, Rohlík - Chlubna, Ludvík T., Gregar.

VIDEOREPORTÁŽ