Začalo World Hockey Challenge U17, nominovaný je i Jakub Konečný

Zveřejněno 04.11.2018 | Ondřej Krásný
S A I N T  J O H N — V americkém městě Saint John tento víkend odstartoval turnaj World Hockey Challenge hráčů do 17 let. Vzhledem k tomu, že tato kategorie nemá vlastní mistrovství světa, označuje se tento každoroční turnaj jako neoficiální šampionát, jelikož se na něj sjíždí ti nejlepší hráči ve svém ročníku z celého světa.

Foto: Juniorský hokej

Čeští mladíci mají na co navazovat. Na loňském turnaji totiž v těžké konkurenci dokázali vybojovat bronzové medaile. Tehdy se na třetím místě podílel Jaromír Pytlík a i letos bude mít zástupce Plamenů místo v reprezentačním výběru. Český dres oblékne Jakub Konečný, jenž se vešel do výběru Karla Berana.

Českou sedmnáctku čeká náročná severoamerická skupina, neboť dnes otevřela turnaj zápasem s domácím výběrem USA, na nějž nestačila a schytala porážku 1:5. V pondělí na svěřence Karla Berana čeká zápas s Kanadou Black. Skupinovou fázi uzavřou čeští hokejisté s dalším výběrem javorových listů Kanadou White.

NOMINACE ČESKÉHO TÝMU
Brankáři:Nick Malík (Frýdek-Místek), Jan Bednář (Karlovy Vary)
Obránci:Marek Bláha, Michael Krutil (oba Sparta Praha), Jan Hampl (Liberec), Ondřej Baláž (Litvínov), Tadeáš Talafa (Zlín), Václav Svach (České Budějovice), Dominik Vacík (Havlíčkův Brod)
Útočníci:Jakub Malý (Kometa Brno), Jakub Konečný (Žďár nad Sázavou), Štěpán Macháček (Třinec), Sebastián Malát (Plzeň), Jan Cikhart (Liberec), Martin Janda (Hradec Králové), Ivan Ivan (Vítkovice), Tomáš Chlubna (Jihlava), Pavel Novák (České Budějovice), Joshua James Mácha (Olomouc), Michal Gut (Chomutov), Michal Rouha (Pardubice), Jan Myšák (Litvínov)