Trenér Konečný v novém českém filmu – podívejte se…

Zveřejněno 31.12.2016 | Silvestr Prášil
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U / B R N O – Trenér Plamenů Michal Konečný působí v SKLH půl roku a fanoušci ho postupně poznávají. Zatím spíše po té sportovní a hokejové stránce. Ovšem věděli jste, že žďárský kouč zvaný „Kony“ je také úspěšný filmový herec?

Na jaře bylo rozhodnuto o natáčení dalšího pokračování úspěšné komedie „Dědictví, aneb…“. Jeho hlavní protagonista Boleslav Polívka je však dobrý kamarád právě žďárského trenéra Michala Konečného. A vzhledem k tomu, že Bolkovi se již do natáčení příliš nechtělo a chtěl další díl více změnit, rozhodl se, že hlavní roli v něm nabídne právě „Konymu“.

Ten tuto nabídku s chutí přijal, obzvláště když zjistil, že děj se bude odehrávat ve sportovním, hokejovém prostředí. A tak jste si mohli všimnout, že první měsíce na žďárské střídačce doprovázel kouče filmový štáb a postupně začal vznikat film, který má dnes premiéru s názvem: „Dědictví, aneb Kony hoši gutentag“.

Michal Konečný však není první žďárský trenér, který si zahrál ve filmu, vlastně se tím vyrovnal svému asistentovi Jaroslavu Benákovi, jenž si zahrál ve filmu Marie Poledňákové „Zkrocení zlého muže“ z roku 1986. Poprvé se však na stříbrném plátně objeví žďárský stadion, hokejisté a nám všem důvěrně známé prostředí. Jak známo, tak před sedmi lety sice plánoval filmovat ve Žďáře Hollywood, když zde chtěl natáčet pokračování filmu Mystery Aljaška, ale z toho nakonec sešlo.