Fanoušci se mají na co těšit. Hokejová lahůdka na závěr roku přivítá extraligou posílený Kolín

Zveřejněno 20.12.2016 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Rok 2016 byl pro žďárské Plameny velmi úspěšný. Na jaře to bylo nejlepší play-off v historii, okořeněné vyřazením vítěze základní části a shodou okolností zároveň nadcházejícího soupeře – SC Kolín. Podzim pak přinesl po krátkém rozkoukávání úžasnou sérii vítězství a zápasů bez porážky a posun na druhé místo. Nyní čeká Konečného družinu poslední zápas tohoto roku. A bude to zápas hodně těžký, nejen proto, že Kolín je neoblíbený a nepříjemný soupeř, ale také proto, že trenér Seidl do Žďáru přiveze zkušené extraligové hráče Pardubic, brankáře Martina Růžičku a útočníka Jana Starého. Ovšem fanoušci se mají skutečně na co těšit.

Letošní Kolín za tím loňským stále zaostává

Po loňském triumfu Kozlů v základní části, zůstává letos Kolín na aktuálně šestém místě poněkud za očekáváním. Obzvláště, když před sezónou oznámil oficiální spolupráci s extraligovými Pardubicemi a postupové ambice. Vstup do soutěže však byl šokující, když Středočeši prohráli hned v prvním zápase s nováčkem z Českých Budějovic.

Pak sice nastalo zlepšení, ale stále se nějaký větší rozjezd nekonal a Kozlové nebyli s to vyhrát více než dva zápasy v řadě, ale spíše střídali výhru s porážkou. Teprve až na přelomu listopadu a prosince se kolínským hokejistům podařilo vyhrát tři zápasy za sebou, když zdolali postupně Jindřichův Hradec (5:2), České Budějovice (6:1) a Tábor (4:2). Pak sice nestačili na Havlíčkův Brod (5:1), ale v sobotu již Kozlové ovládli polabské derby a porazili Nymburk 2:0.

Kozly posilují hráči zvučných jmen z extraligových Pardubic

Nyní však můžeme očekávat, že se dosavadní určité výsledkové pokulhávání podstatně vylepší. Díky již zmíněné spolupráci s pardubickým Dynamem, získali Kozlově minulý týden dvě hvězdné posily. První z nich je zkušený devětadvacetiletý extraligový brankář Martin Růžička s třemi stovkami zápasů odchytaných v nejvyšší soutěži. Téměř pětistovku startů v extralize má druhá posila, tentokrát ofenzivní, kterou je třicetiletý útočník Dynama Pardubice Jan Starý, jenž se v Kolíně rozehrává po zranění. Tuto věhlasnou dvojici, která se pyšní dvěma extraligovými tituly, doplňuje třetí posila, kterou je teprve devatenáctiletý útočník Denis Kusý.

Zlatý hřeb na závěr roku

O atraktivitě středečního duelu tedy není pochyb, obzvláště vezmeme-li v úvahu velmi vyrovnané oba předchozí zápasy a tradičně silnou podporu fanoušků obou týmů. Kolín je jediným soupeřem, kterého zatím nedokázaly Plameny v letošní sezóně porazit a tak nyní udělají Konečného svěřenci vše, aby tuto bilanci konečně změnili. Jedná se o poslední zápas letošního roku a vítězná tečka by byla parádní třešničkou.

Kolín je jediný, jehož skalp Plamenům chybí

První vzájemný duel se odehrál 1. října na Bouchalkách a už v něm začaly Plameny ukazovat zlepšenou formu po rozpačitém vstupu do sezóny, ale na body to ještě nestačilo. Žďárští prohrávali na začátku 3. třetiny 3:1, ale po gólech Beneše a Kuřítka dokázali vyrovnat. Pět minut před koncem však znovu a už definitivně strhnul zápas na svoji stranu Kolín.

5. kolo, sobota 1.10.2016 SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU- SC KOLÍN 3:4 (1:1, 0:2, 2:1)

Také ve druhém měření sil museli Žďárští dohánět dvoubrankové manko a to celkem třikrát. Tentokrát se jim to však podařilo dotáhnout a po přestřelce byl stav na konci třetí třetiny 5:5, když vyrovnávací branku vsítil Tomáš Střecha až v power-play. V prodloužení rozhodl o výhře Kolína Ondřej Panna.

14. kolo, sobota 12.11.2016 SC KOLÍN - SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 6:5 PR. (0:0, 2:0, 3:5 - 1:0)

Tohle si nenechte ujít

Středeční duel bude opravdovým vyvrcholením letošního úspěšného roku a diváci se mohou těšit na skvělou hokejovou podívanou okořeněnou extraligovými hráči a samozřejmě také na tradičně úžasnou atmosféru a bouřlivou diváckou kulisu. U toho by neměl žádný sportovní a hokejový příznivec chybět, tak si to rozhodně nenechte ujít a pozvěte všechny známé, přítele, příbuzné atd… A ve středu se sejdeme v 18:00 na zaplněných žďárských Bouchalkách.

Vánoční dárky z fanshopu – poslední možnost

Pro fanoušky bude opět připraven stánek s programy a klubovými suvenýry. Ty by ve formě vánočního dárku určitě potěšily každého příznivce žďárských Plamenů. Nově přibyly populární červenobílé kšiltovky v dětské velikosti. V sortimentu je celá letošní kolekce „Hoříme hokejem“ včetně oblíbených náramků. V nabídce najdete parádní značková trička, nové šály, kšiltovky, propisky, řehtačky, přívěšky a další pěkné věcičky. K dispozici jsou také nové dresy přímo k zakoupení.