Plameny jedou vylovit z Vajgaru povinné body

Zveřejněno 17.12.2016 | mk
KLH Vajgar Jindřichův Hradec SKLH Žďár nad Sázavou
22., sobota 17.12.2016 18:00
KLH Vajgar Jindřichův Hradec - SKLH Žďár nad Sázavou JHR - ZNS
J I N D Ř I C H Ů V   H R A D E C – Druhá hokejová liga nabrala před vánoční přestávkou vysoké tempo a již dnes pokračuje dvaadvacátým kolem. Hokejisté od řeky Sázavy cestují na jih Čech k rybníku Vajgar, kde se utkají o další důležité body do tabulky se stejnojmenným klubem.

Z dřívějšího postrachu soupeřů otloukánek

Zatímco ještě před pěti lety patřil Jindřichův Hradec k největším favoritům soutěže a obávaným soupeřům, účastnil se i baráže o první ligu, tak v posledních letech je ve zcela opačné situaci. Vajgar začal okupovat spíše dolní příčky tabulky a poslední místo s pouhými devíti body v loňské sezóně bylo jistě velkým zklamáním pro tento tradiční hokejový klub.

Jenomže ani letos na tom nejsou Jihočeši lépe. Po krkolomném začátku a od základu přebudovaném kádru to sice vypadalo, že by mohl Vajgar hrát v této sezóně výraznější roli, ale je to stejné, možná ještě horší. Zatímco vloni měl Hradec po jedenadvaceti kolech na účtu pět bodů, nyní má čtyři.

Plameny mohou utkání ztratit pouze vlastním přístupem

Je bezpochyby, že v této nelichotivé situaci, udělají jindřichohradečtí hokejisté vše, aby své hubené konto jakkoli rozšířili a rozhodně nikdo nemůže čekat, že dají body zadarmo. Na druhou stranu je Žďár v utkání jednoznačným favoritem a trenér Konečný bude muset své svěřence na tuto roli připravit. Především se musí jeho družina vyvarovat jakéhokoli podcenění a k utkání přistoupit stejně zodpovědně a se stejným nasazením a odhodláním, jako k duelům s Havlíčkovým Brodem nebo Táborem.

Určitým varováním, by pro hokejisty z pod Zelené Hory mohla být skutečnost, že pokud už se Vajgaru podaří o nějaké body soupeře obrat, stává se tak výhradně na domácím stadionu Jana Marka a právě proti silným soupeřům. Takto letos nechal u Vajgaru jeden bod Kolín po výhře až na nájezdy (1:2sn) a ještě hůře dopadl Tábor, jenž je zatím letos ke žlutomodrým nejštědřejší a přenechal jim všechny tři body (4:1).

Oba předchozí zápasy ovládl Žďár, ale ten první vstoupí do historie

Ostatně Plameny byly v úvodním zápase velmi blízko k tomu, aby se k těmto dvěma celkům připojily. Tento zápas bude rozhodně patřit k těm, které jen tak nezapadnou v historických tabulkách jako jeden z mnoha dalších. Když po pěti minutách jednoznačně plnil Žďár roli favorita a vedl již 0:3, nikdo nepochyboval, že z ledu outsidera poputují tři body na Vysočinu.

Jenomže pak se začaly dít věci, které žďárským hokejistům i jejich příznivcům připomínaly noční můru. V závěru druhé třetiny vedli domácí 7:3 a vypadalo to, že jejich první výhra v sezóně je na dobré cestě. Jenomže ještě před druhou sirénou stihnul snížit exkapitán Plachý a závěrečná dvacetiminutovka patřila jednoznačně Plamenům. Pět minut před koncem již vyrovnával kapitán Pleva na 7:7 a sedm sekund před sirénou zajistil výhru a tři body pro Žďár Lukáš Bureš.

4. kolo, středa 28.9.2016, KLH VAJGAR JINDŘICHŮV HRADEC - SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 7:8 (1:3, 6:1, 0:4)

Druhé utkání se hrálo v listopadu na Bouchalkách a to již mělo poněkud klidnější a jednoznačnější průběh. I když opět tam určitý náznak zápletky nechyběl. To poté, kdy domácí vyhráli úvodní část 3:0 a ve druhé se dokázali hosté dostat zpět do zápasu snížením na 3:2. Tentokrát však Žďárští už žádné drama nepřipustili a dalšími třemi brankami si jasně potvrdili tříbodový zisk.

13. kolo, středa 9.11.2016, SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU - KLH VAJGAR JINDŘICHŮV HRADEC 6:2 (3:0, 2:2, 1:1)

SKLH je jasný favorit a hráči se s tím musí vyrovnat

Pokud to shrneme, tak je to jasné. Žďár je jednoznačný favorit a na jih Čech jede pro víceméně povinné body. Ovšem ani ty se nerozdávají zadarmo, ale pokud Konečného svěřenci nastoupí k zápasu zodpovědně, měly by tři body putovat dnes večer na Vysočinu. Na druhou stranu je to zápas, ve kterém Plameny nemohou nic získat, ale pouze ztratit, což by mohlo partu kolem Martina Plevy trochu svazovat. Ale i takovéto role přichází a tým musí umět hrát i se slabými soupeři a pod určitým tlakem a obzvláště v současné formě by to neměl být pro žďárské hokejisty zásadní problém.

Sledujte utkání na onlajnech ev. na facebooku

Pokud nepojedete podpořit Plameny přímo na jindřichohradecký stadion Jana Marka, můžete průběh zápasu, který začíná v 18:00, sledovat prostřednictvím tradičního onlajn přenosu. My se vám opět pokusíme, pokud to podmínky dovolí, přinášet živé vstupy přímo ze stadionu. Sledujte náš facebookový profil.