Na Bouchalky přijíždí letošní labská štika soutěže. A také Šárka Kašpárková

Zveřejněno 25.11.2016 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou NED Hockey Nymburk
17., sobota 26.11.2016 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - NED Hockey Nymburk ZNS - NYM
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Zbývá už jen jediný soupeř, kterého příznivci Plamenů zatím nemohli na žďárských Bouchalkách v této sezóně vidět. To se změní v sobotu, kdy pod Zelenou Horu zavítá jedno z největších překvapení letošního ročníku 2.ligy NED Hockey Nymburk. Slavnostní buly tohoto zápasu vhodí olympijská medailistka a mistryně světa Šárka Kašpárková.

Šárka Kašpárková

Bronzová olympijská medailistka z Atlanty v roce 1996 a mistryně světa z roku 1997. K tomu přidala další dvě bronzové medaile z mistrovství světa a tři stříbrné z mistrovství Evropy. To jsou jen ty největší úspěchy jedné z našich nejlepších atletek, trojskokanky Šárky Kašpárkové, která přijala pozvání do Žďáru k návštěvě sobotního hokejového utkání mezi Plameny a Nymburkem a které také slavnostně odstartuje vhozením buly. Při domlouvání její návštěvy Šárku potěšila i skutečnost, že je to zápas právě s Nymburkem, ke kterému má rovněž blízký vztah, protože v místním tréninkovém centru se připravovala na své největší životní úspěchy.

Z průměru na vrchol

Nymburk si dlouhodobě udržuje dobrou výkonnost a každoročně okupuje střední příčky druholigových tabulek. Letos však došlo ke změně a z Polabanu se stal přímo černý kůň soutěže a společně s Moravskými Budějovicemi představují největší překvapení tohoto druholigového ročníku.

Fantastický vstup do ligy vynesl nymburský celek až na vrchol tabulky. V prvních třinácti zápasech poznali Jihočeši pouze v jednom případě pocit odcházet z ledu po zápase s prázdnou bez jediného bodu (Havlíčkův Brod 3:1) a jedenkrát povolili soupeři vyhrát v prodloužení (Tábor 3:4p). Ve všech jedenácti zbývajících zápasech slavili vítězství svěřenci služebně nejstaršího trenéra ve druhé lize Pavla Bičiště.

Plameny dokázaly v Nymburku bodovat

Jedinou další bodovou ztrátu utrpěl NED v osmém kole, kdy si z Nymburku odvezli bod hokejisté žďárského SKLH. Plameny zde dokázaly srovnat dvoubrankové manko a dotáhnout utkání do prodloužení. V něm o výhře domácího týmu rozhodl Karel Bičiště.

8. kolo, sobota 15.10.2016, NED HOCKEY NYMBURK - SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 3:2 p. (2:1, 0:0, 0:1 - 1:0)

Nymburské soukolí se zadrhlo

Všechny superlativy o nymburské družině platily až do 12. listopadu. Ve 14. kole utrpěli Středočeši porážku v Táboře 4:1, a že nešlo jen o ojedinělý výpadek ukázaly i další dva zápasy, ve kterých nejprve Nymburští padli doma vysoko 1:6 s Havlíčkovým Brodem a porážku 5:3 si odvezli i z Českých Budějovic. Tento již třízápasový výsledkový výpadek stál Polaban vedoucí příčku soutěže a znamenal propad „až“ na třetí pozici.

Co může tato situace znamenat pro nadcházející utkání, můžeme jen odhadovat. Může jít o dlouhodobější pokles formy Nymburku nebo jen o určitý výpadek a Středočeši budou chtít o to více nepříznivou sérii zastavit a opět se vrátit na vítěznou vlnu. Každopádně se můžeme určitě těšit na atraktivní a bojovný hokej, který tradičně zápasy těchto soupeřů přinášejí.

Plameny drží dobrou formu, ale o body se dělí

Po nevýrazném začátku se Konečného družina naladila a v současné době drží velmi stabilní formu a pravidelně sbírá body. V posledních deseti zápasech vyšly Plameny jen jedenkrát bodově naprázdno při těsné porážce 3:2 v Moravských Budějovicích. Poslední tři zápasy se však o bodový zisk musely dělit v prodloužení nebo v nájezdech. Cílem sobotního zápasu tak bude pochopitelně plný tříbodový přírůstek na konto SKLH, díky kterému by se Žďárští mohli přiblížit k Nymburku na rozdíl jediného bodu. Rozhodně to však nebude snadné, takže Pleva a spol. budou potřebovat pořádnou podporu svých fanoušků, tak určitě přijďte…!

Vánoční dárky z fanshopu

Pro fanoušky bude opět připraven stánek s programy a klubovými suvenýry. Ty by ve formě vánočního dárku určitě potěšily každého příznivce žďárských Plamenů. V sortimentu je celá letošní kolekce „Hoříme hokejem“ včetně oblíbených náramků. Nyní jsou dokonce vylepšené o ražbu, tak aby se neodíraly. V nabídce najdete parádní značková trička, zcela nové šály, kšiltovky, propisky, řehtačky, přívěšky a další pěkné věcičky. K dispozici jsou také nové dresy, které je možné si objednat s vlastním jménem a číslem.