Úspěch nejmenších Plamenů na turnaji AUTOFIVE CUP 2016

Zveřejněno 30.03.2016 | Gabriela Lédlová, mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Parádního výsledku dosáhla o velikonočním víkendu přípravka SKLH Žďár nad Sázavou na velmi kvalitně obsazeném turnaji AUTOFIVE CUP 2016 pro hráče narozené v roce 2007 a mladší, který se konal na domácím ledě žďárských Bouchalek.

Mladí hokejisté bojovali ve dvou skupinách po čtyřech týmech. Žďárští mladíčci byli zařazeni do skupiny A, kde měli za soupeře týmy HC Kometa Brno, HC Slavia Praha a HC Chrudim. Ve druhé skupině B mezi sebou bojovaly týmy HC Sparta Praha, HC Letci Letňany, HC Dukla Jihlava a SHKm Hodonín.

Mladé Plameny zdolaly ve skupině týmy HC Chrudim 9:6 a HC Kometa Brno 7:3. V posledním zápase ve skupině se utkaly v přímém souboji s favoritem skupiny HC Slavia Praha o účast ve finále. Po krásném a napínavém boji, se jim podařilo uhrát remízu 4:4, což nakonec při rovnosti bodů obou celků na finále nestačilo, protože pražské mužstvo mělo lepší skóre než náš tým.

V malém finále však Plamínky zdolaly tým Hodonína 6:3 a na krk si pověsily bronzové medaile za krásné 3.místo, když v konkurenci kvalitních týmů na celém turnaji nepoznaly hořkost porážky. Ve velkém finále se nakonec potkaly dva pražské týmy Letci Letňany a Slavie Praha. V něm nakonec zvítězil tým z Letňan 7:6 a stal se tak celkovým vítězem turnaje.

Mladé Plameny se zúčastnily turnaje pod vedením trenérů Vojtěcha Šíra a Radovana Biegla v této sestavě:
Adam Brož, Marc Ferdus – Vít Macek, Matyáš Lédl, Josef Kratochvíl – Dominik Chromý, Matyáš Beran, Šimon Bartoň – Matyáš Slavíček, Dominik Pytlík, Michal Kalců, Michal Švarný

Celkové pořadí turnaje AUTOFIVE Cup 2016

1. HC LETCI Letňany
2. HC SLAVIA Praha
3. SKLH Žďár nad Sázavou
4. SHKm Hodonín
5. KOMETA Brno
6. HC DUKLA Jihlava
7. HC Chrudim
8. HC SPARTA Praha

Děkujeme všem, kteří vydařený turnaj zorganizovali a jakoukoli formou podpořili, v čele s titulárním partnerem firmou AUTOFIVE.