Plameny dnes jedou do Nymburku k rozhodujícímu zápasu

Zveřejněno 29.02.2016 | mk
NED Hockey Nymburk SKLH Žďár nad Sázavou
PK3, pondělí 29.2.2016 18:00
NED Hockey Nymburk - SKLH Žďár nad Sázavou NYM - ZNS
N Y M B U R K – Drama předkola play-off má dnes na programu své vyvrcholení. Na nymburském stadionu se v rozhodujícím zápase o postup do čtvrtfinále utká domácí NED a žďárský SKLH

Velice vyrovnaná série, kdy oba zápasy skončily nejtěsnějším rozdílem, přinese dnes rozuzlení. Plameny se pokusí zlomit houževnatého soupeře a probojovat se do čtvrtfinále play-off, ve kterém nechyběly minulých šest sezón.

Poslední možný zápas série, který rozhoduje o všem, má však svá specifika a svá úskalí. Klade vysoké nároky obzvláště na psychiku hráčů. Jedna chyba může rozhodnout o úspěchu a neúspěchu. Všichni vědí, že již není na co se šetřit, protože pro ten tým, který nedá do zápasu úplně vše a ještě něco navíc, končí sezóna.

Žďárské Plameny mají od návratu do druhé ligy dvě zkušenosti s posledními, rozhodujícími zápasy série a bilanci z nich mají vyrovnanou. První takový zápas sehráli Žďárští 14. března 2009 v Orlové a bylo to rovněž v předkole play-off, do kterého se SKLH, jako tehdejší nováček (po roční pauze), dostal ze 13. místa a utkal se se čtvrtou Orlovou. Na jejím ledě žďárští prohráli 5:1, ale na Bouchalkách dokázali favorita zaskočit a po výhře 5:4 se série vrátila do Slezska, Tam však již hokejisté z Vysočiny neuspěli a po porážce 4:0, pro ně zůstaly brány čtvrtfinále zavřené. A od té doby již nikdy Plameny ve čtvrtfinále nechyběly, podaří se to i letos?

Ano, pokud dnes Sobotkova družina napodobí ten druhý případ rozhodujícího zápasu, který se odehrál 5. března 2014 v osmifinále s Děčínem. Po překvapivé porážce na domácím ledě v prvním zápase (2:3), dokázali Žďárští dvěma výhrami (v Děčíně 1:3, doma 6:2) otočit stav série na 2:1, ale první mečbol na děčínském stadionu Plameny nevyužily (4:2) a tak přišel ke slovu pátý rozhodující zápas na žďárském stadionu. Ten však již Sobotkovi svěřenci zvládli a po výhře 5:1 slavili postup do čtvrtfinále.

Nezbývá než popřát žďárským hokejistům šťastnou cestu do Nymburku, hodně štěstí na ledě a doufat, že také dnes budou Plameny slavit postup do čtvrtfinále.

Pokud nepojedete podpořit žďárský celek přímo do Nymburku, můžete průběh zápasu sledovat prostřednictvím onlajn přenosu.

--> Play-off PK3 – NED Hockey Nymburk vs. SKLH Žďár nad Sázavou

Předkolo play-off:

BK Havlíčkův Brod - IHC Písek 2:0 (6:3, 5:4p) postupuje Havlíčkův Brod
NED Hockey Nymburk - SKLH Žďár nad Sázavou 1:1 (3:2, 3:4p)