Blíží se víkend plný hokeje. Mládež má na programu pět domácích zápasů. Mladší dorost je zachráněn

Zveřejněno 17.02.2016 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Nadcházející víkend přinese na žďárské Bouchalky mimořádně bohatou nabídku hokejových zápasů. Jejím vrcholem bude samozřejmě sobotní derby mezi Plameny a Havlíčkovým Brodem, ale také příznivci mládežnického hokeje si přijdou na své. Aktuální a velmi potěšující zprávou je skutečnost, že mladší dorostenci si již definitivně zajistili účast v nejvyšší soutěži také pro příští sezónu.

Ilustrační foto: René Rámiš

JUNIOŘI

Žďárské juniory čeká v sobotu poslední zápas základní části krajské ligy juniorů. Na domácím ledě přivítají Lední Medvědy z Pelhřimova a na dosah ruky mají unikátní kousek - vítězství v tabulce systémem stat – cíl, bez ztráty jediného bodu za celou sezónu. To se zase tak často nevidí a to ani s ohledem na to, že se jedná o nižší soutěž. Takže cíl je jasný, dotáhnout excelentní šňůru do konce a porazit Pelhřimov podobně jako v předchozích třech střetnutích (2:5, 14:1, 1:6). Tímto zajímavým utkáním si můžete zkrátit sobotní čekání na večerní velké derby .

Sobota 20.2.2016 – SKLH Žďár nad Sázavou : HC Lední Medvědi Pelhřimov 13:00

STARŠÍ DOROST

Také starší dorostence nečeká o víkendu žádné cestování a oba své zápasy odehrají na domácím ledě. V pátek přivítají svěřenci trenéra Petra Štěpánka ne zrovna oblíbeného soupeře HC Poděbrady. Tento tým je sice celou sezónu na úplném chvostu tabulky, ale Žďárští s ním dvakrát prohráli a to navíc vždy právě v domácím prostředí (2:4, 4:5). Naopak oba zápasy v Poděbradech patřily jasně hostům (3:9, 0:6). Také v nedělním utkání budou mladé Plameny favoritem, když na Bouchalky přijede předposlední celek HC Krkonoše. S Horaly mají Žďárští již lepší bilanci tří výher (2:1, 2:7, 2:3) a jedné porážky (také doma 1:4).

Pátek 19.2.2016 – SKLH Žďár nad Sázavou : HC Poděbrady 19:30
Neděle 21.2.2016 – SKLH Žďár nad Sázavou : HC Krkonoše 14:15

MLADŠÍ DOROST

Mladší dorostenci zaútočili poslední třízápasovou vítěznou sérií k rozhodujícímu trháku před pronásledujícím Havlíčkovým Brodem a čekali, jak zareaguje tento soupeř. Havlíčkův Brod však dnes prohrál v Jihlavě a definitivně ztratil jakoukoli i teoretickou šanci k záchraně. Žďár nad Sázavou, tak má již nyní jistotu, že se zde i v příští sezóně bude hrát nejvyšší soutěž. Ovšem to neznamená, že tím ELIOD extraliga pro letošek končí. Již ve čtvrtek svěřenci trenérů Sobotky a Nečase přivítají na Bouchalkách českobudějovický Motor a v neděli jihlavskou Duklu.

Čtvrtek 18.2.2016 – SKLH Žďár nad Sázavou : HC Motor České Budějovice 16:30
Neděle 21.2.2016 – SKLH Žďár nad Sázavou : HC Dukla Jihlava 17:00