Junioři opět nadělovali, starší dorost vítězný, mladší prohrál

Zveřejněno 01.02.2016 | Martin Boček
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Také poslední lednový víkend přinesl řadu mládežnických zápasů. Junioři stále neznají chuť porážky, starší dorost se také naladil na vítěznou vlnu, mladší bohužel prohrál s posledním Havlíčkovým Brodem.

Ilustrační foto: René Rámiš

JUNIOŘI

Junioři si chtěli o tomto víkendu připsat 20. výhru v řadě. A to se jim náležitě povedlo. Čekaly je dva zápasy, a v obou dvou naprosto dominovali. Nejprve se v pátek utkali proti Lanškrounu, který zaujímá prozatím 6. místo v tabulce. Lanškroun šel sice ve 4. minutě do vedení, ale to bylo ze strany domácích vše. Poté se už prosazovaly pouze Plameny, konečné skóre se zastavilo na výsledku 6:1 z pohledu Žďáru.

O den později se utkaly Plameny proti třetí Poličce. Očekával se tedy vyrovnanější zápas než ten s Lanškrounem. Ovšem vše bylo jinak. Skvělé představení žďárského útočníka Matiase Mäkiho, který dokázal vstřelit dohromady šest branek, znamenalo jednoznačné vítězství Plamenů 11:1. I po 21 zápasech jsou tedy Junioři bez ztráty jediného bodu.

Pátek 29.1 – TJ Lanškroun : SKLH Žďár nad Sázavou 1:6
Branky a nahrávky:4. Sedláček (Horníček) – 8. Kašpar (Machovec), 12. Mäki (Kašpar,Pazourek), 13. Kašpar (Pazourek,Mäki), 40. Kašpar (Mäki), 42. Mäki (Klíma), 59. Němec A. (Kašpar,Mäki)

Sobota 30.1 – SKLH Žďár nad Sázavou : HC Spartak Polička 11:1
Branky a nahrávky:1. Mäki (Kašpar), 13. Němec A., 15. Nedvěd (Němec R.,Hejtmánek), 16. Kašpar (Pazourek), 18. Mäki (Něměc A.), 19. Mäki (Kašpar,Machovec), 20. Mäki (Pazourek,Kašpar), 40. Mäki (Kašpar,Pazourek), 51. Mäki (Pazourek,Machovec), 53. Kašpar (Pazourek,Mäki), 55. Nedvěd

STARŠÍ DOROST

Starší dorostence čekal o uplynulém víkendu pouze jeden zápas, a to proti Příbrami. Plameny měly v zádech šňůru 4 vítězství, kterou chtěly na domácím ledě ještě rozšířit. Utkání se hrálo v neděli na žďárských Bouchalkách, a kdo se přišel podívat, nemohl litovat. Zápas přinesl plno branek, nasazení a nakonec i vítězství Plamenů, které potvrdily dobrou formu a zvítězily 7:3. Ovšem vzhledem k tomu, že první Jindřichův Hradec také vyhrál, patří starším dorostencům stále druhé místo, na vedoucí Hradec ztrácí 2 body.

Neděle 31.1 – SKLH Žďár nad Sázavou : HC Příbram 7:3

MLADŠÍ DOROST

Mladší dorost čekal po hubené výhře nad Jihlavou (0:1sn) zápas s posledním Havlíčkovým Brodem. A opět se ukázalo, že tento soupeř mladým Plamenům příliš nesedí. Havlíčkův Brod si v první třetině vybudoval dvoubrankový náskok, který si držel až do konce utkání, a i když byly Plameny v poslední třetině výrazně lepším týmem, na vítězství to nestačilo. Mladší dorost prohrál 2:4 a jejich náskok na poslední se zmenšil na 11 bodů. Plameny ale mají ještě jeden zápas k dobru.

Neděle 31.1 – BK Havlíčkův Brod : SKLH Žďár nad Sázavou 4:2
Branky a nahrávky: 2. Pokorný, 6. Tecl (Cachnín), 32. Cachnín (Tecl, Horák), 56. Cachnín (Kohout) – 27. Primožič (Pytlík), 42. Pytlík (Kukla)