O víkendu opět pokračovaly mládežnické soutěže

Zveřejněno 11.01.2016 | Martin Boček
Ž  Ď  Á  R   N  A  D   S  Á  Z  A  V  O  U - Dalším lednovým víkendem pokračovaly také mládežnické zápasy. Junioři měli tentokrát volno, starší dorost napůl vítězný a mladší opět prohrál.

STARŠÍ DOROST

Starší dorostenci měli o víkendu na programu opět dvojzápas. Obě dvě utkání sehrály Plameny na ledě soupeřů. Nejprve se v pátek představily na ledě Příbrami, která ztrácela na Žďár pouhé tři body. I když se hrál velmi vyrovnaný zápas, tak přeci jenom možná rozhodlo domácí prostředí, ve kterém si Příbram nakonec s Plameny poradila a vyhrála 4:2. Oba dva týmy mají tedy shodný počet bodů. O dva dny později čekala na starší dorostence cesta do Chrudimi, která byla v tabulce ihned za Příbramí. Opět se hrál velmi vyrovnaný zápas, který za stavu 2:2 došel až k samostatným nájezdům. V této loterii byly úspěšnější Plameny a odváží si tedy dva cenné body za výhru 3:2 po samostatných nájezdech.

Pátek 8.1 – HC Příbram : SKLH Žďár nad Sázavou 4:2

Neděle 10.1 – HC Chrudim : SKLH Žďár nad Sázavou 2:3sn

MLADŠÍ DOROST

Mladší dorost měl čekat také venkovní dvojzápas. Jenže ze čtvrtečního utkání proti domácí Kometě Brno nakonec sešlo. A tak se mladší dorostenci mohli v klidu připravovat na nedělní souboj proti dosud vedoucímu týmu tabulky Motoru České Budějovice. O tom, kdo je favoritem utkání nebylo pochyb. České Budějovice od začátku zápasu ukázaly, že jim po právu patří 1. místo. Mladé Plameny nedokázaly Budějovicím vstřelit ani jednu branku, naopak domácí Motor jich nasázel hned pět a zaslouženě vyhrál 5:0. Mladší dorostenci se tak vraceli opět s prázdnou. V dalším zápase pojedou Plameny za dva týdny na led Jihlavy, kde se budou chtít porvat o body.

Neděle 10.1 – HC Motor České Budějovice : SKLH Žďár nad Sázavou 5:0

Branky a nahrávky: 9. Krcho (Vaculík), 17. Silný (Čížek), 34. Novák (Kubíček, Silný), 36. Vaculík, 45. Houdek (Toman, Egert)