Silvestr pro pamětníky aneb zaručené zprávy z let minulých

Zveřejněno 31.12.2015 | redakce
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Stalo se již tradicí, že Silvestr ozvláštňujeme nějakým více či méně zábavným či vtipným článkem. Když jsme v redakci přemýšleli, jaké téma zvolit pro ten letošní, přišli jsme na to, že nás nic nenapadá a veškerá inspirace nějak vyprchala. No a pak přišel spásný nápad, ke kterému nás přivedly naše televizní stanice, které stále opakují úspěšné pořady z let minulých. A protože si troufale myslíme, že ani naše dřívější články, ať již silvestrovské nebo aprílové, nebyly špatné, rozhodli jsme se, že vám je letos připomeneme.

Přestože naše články byly vždy psány jako jednoznačně mystifikační a datum jejich zveřejnění to ještě zdůrazňovalo, dokázali jim mnozí uvěřit. Takže se nám stávalo, že se na fóru objevily dotazy, kdyže se začne natáčet ten film..., na valné hromadě klubu byl vznesen dotaz, jak je to se stavbou té nové arény… nebo jaké zděšení vyvolal v Pardubicích článek o návratu Tomáše Rolinka do Žďáru. Všem takto „podvedeným“ čtenářům se tímto zpětně omlouváme, na druhou stranu si ceníme toho ohlasu a svědčí to o kvalitě našich článků. Nyní tedy zpět do historie…

2008 – vzpomínka na artistický kousek Tomáše Doležala

Tomáš Doležal

Jedině hráč ve kterém se snoubí schopnosti Jean-Claude Van Damma a Jevgenije Pluščenka by dokázal něco takového, co tehdy popsal po „slavném“ zápase se Šternberkem rozhodčí Úlehla: „Doležal se ve velké rychlosti rozjel směrem k čárovému rozhodčímu Ježkovi, který stál ve dvířkách trestné lavice, a tvrdým kopem špičkou brusle ho zasáhl do oblasti ledvin." Kromě Tomáše Doležala se terčem silvestrovských vtípků tehdy stal také brankář Matěj Kochánek, žďárská ikona Jiří Kaut a týmový lékař Dr. Michael Jirčík.

2009 – Hollywood míří do Žďáru…

Holywood

Senzační zpráva přichází z hollywoodské továrny na sny. Deset let poté, co Jay Roach natočil velmi úspěšný film z hokejového prostředí Mystery Aljaška, začal tento hollywoodský režisér připravovat jeho volné pokračování, ve kterém mají sehrát hlavní roli žďárské Plameny a slavné Calgary Flames.

Silvestrovskou zábavu pak doplnilo ještě několik úsměvných snímků., od dnes již manželů Markových.

2010 – Žďárský tým posílí žena !!!

Jiřina Růžičková

Co bylo ještě před pěti lety utopií a jasnou mystifikací, by možná už dnes až tak tak nikoho nepřekvapilo. Ženský hokej je na vzestupu a jak jste si mohli přečíst v předchozím článku, vyrůstají i ve Žďáře vynikající hokejistky. Takže kdo ví…? Třeba se i v áčku Plamenů v blízké budoucnosti představí nějaká žena…

2011 - Nová hokejová aréna !

Nová aréna

Nová multifunkční aréna pro 10 000 diváků vyvolala ve žďárské veřejnosti velký zájem. A slova manažera Šimona rezonovala až v krajském městě: „Podle velmi předběžných nabídek, které máme, nelze vyloučit, že v krátké době zde uvidíme i extraligu, protože atraktivita nového prostředí se zdá být velice lákavá. Do budoucna je neudržitelné, aby kraj Vysočina se svojí hokejovou tradicí, byl jediným krajem bez nejvyšší soutěže.“ Ale do extraligy má již dlouho namířena jihlavská Dukla? „Jihlava stále výstavbu nového stadionu odkládá a tak se tímto krokem zřejmě definitivně přesune centrum hokeje na Vysočině do Žďáru.“

2011 – Ždárský Troubelín

Žďárský Troubelín

Tehdejší trenér Plamenů Petr Kuchyňa označil svůj tým za troubelíny, což inspirovalo naši redakci… „Řekl jsem hráčům, že jsou super mančaft a kdybychom nebyli troubelíni, tak jsme první nebo druzí. Měli bychom o patnáct bodů víc a úplně jiné starosti,“ prohlásil v únoru Kuchyňa při bilancování loňské sezóny, a postupně tak spustil lavinu reakcí… Firma, kterou nejvíc proslavil Pepin, co si občas odskočí s Nivou na rande, se stane sponzorem klubu a začne vyrábět sýrovou dobrotu ve speciálním balení „Žďárský Troubelín“.

2012 – Šok: Martin Klement přestupuje do Žďáru

Martin Klement

Žádná jiná událost nevzbudila tak ohromný ohlas, jako vážné zranění Jana Kočana v lednu roku 2012, které mu způsobil zákrok trutnovského obránce Martina Klementa. Honza tehdy zažíval vrchol své kariéry a parádní sezónu a tento zákrok mu prakticky ukončil kariéru, protože už se pak nikdy nedokázal vrátit v takové formě. Po opadnutí emocí a pod dojmem zpráv o zlepšujícím se zdravotním stavu žďárského útočníka, přišla naše redakce s touto šokující mystifikací…

2012 – Odhaleno: Rolinek se vrací domů!

Tomáš Rolinek

Nejslavnější žďárský odchovanec Tomáš Rolinek se na konci roku 2012, po odchodu z týmu KHL Salavat Ufa, ocitl bez angažmá a toho jsme nemohli nevyužít. Zprávu o příchodu mezi Plameny tehdy přivítali samozřejmě žďárští fanoušci, ale většinou pochopili, o co jde. Ovšem velké zděšení vyvolala tato informace v táboře pardubických příznivců, jelikož se obecně očekávalo, že Tomáš zamíří zpět do města perníku, a nic na tom neměnilo ani datum vydání (31.12.2012) ani jméno autora (Silvestr Prášil).

2013 – Plachý končí s hokejem, do Soči jede lyžovat

Jiří Plachý, Šárka Strachová a spol.

Parta žďárských hokejistů jezdívá pravidelně mezi vánočními a novoročními svátky lyžovat do rakouských Alp. A stejně tomu bylo i v prosinci 2013. Náhoda tomu chtěla, že se tam potkali s naší nejlepší lyžařkou Šárkou Strachovou a udělali si s ní společnou fotku. No a ta se dostala do naší redakce a téma silvestrovského článku bylo na světě.