„Měli jsme to vedení udržet,“ smutnil David Březina po duelu s Táborem

Zveřejněno 21.12.2015 | Barbora Hronková
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Poslední zápas v tomto kalendářním roce přinesl Plamenům s těžkým soupeřem z Jižních Čech pouze bod. Jednalo se o kvalitní a pohledný zápas a přesto, že domácí dlouho sahali po třech bodech, se nakonec rozhodlo až v samostatných nájezdech, ve kterých se lépe dařilo hostům. Dramatické utkání nám blíže popsal David Březina, střelec posledního gólu Žďáru.

Foto: René Rámiš

Už od první třetiny domácí zklidnili napjaté fanoušky vstřelením dvou úvodních branek v rozestupu pár vteřin a zařídili si nadějný náskok už od začátku utkání. Bohužel hosté dokázali zápas otočit vzhůru nohama a třetinu za třetinou hrát lépe a lépe. „Já si myslím, že to byl kvalitní zápas. Padalo hodně branek, takže se musel líbit,“ řekl k průběhu celého zápasu David Březina.

Právě ale druhá třetina začala u domácích trochu skřípat a ta poslední se ukázala jako problém. Nahnaný náskok nedokázali udržet a ke konci už se s Táborem jenom předháněli, kdo dá dřív gól a shrábne body. „Oni srovnali, my jsme vedli, pak zase srovnali. Bohužel si ale myslím, že vcelku lacině. Měli jsme to vedení udržet, když jsme měli náskok o tři góly,“ prohlásil zklamaně žďárský útočník. Bohužel ale bylo vidět, že hosté byli zhruba od poloviny zápasu o něco bruslivější a lépe kombinovali.

Právě David Březina byl autorem velmi důležitého gólu, který naposledy dostal do vedení Žďár. K tomu nám řekl toto: „Ondra Malec mi to tam výborně hodil a mně se to podařilo trefit do brány, i když u mě byl hráč. A pak jsme jenom doufali, že to udržíme, ale nevyšlo to.“ Tato branka u fanoušků vyvolala bouřlivý jásot, protože už zbývalo jen pár minut do konce.

Protože i sám David přiznal, že tento duel až drásal nervy, zajímalo nás, co se řešilo o přestávce v kabině. „Říkali jsme si, jak musíme hrát, že to samozřejmě chceme udržet a že chceme tenhle zápas vyhrát,“ popsal David.

Bojovnost obou týmů dokazoval nejenom počet gólů, ale také počet zranění. Dvakrát se z ledu musela seškrabovat krev. „Jednou tam byl odražený puk, mám ponětí. Ale to se stane, je to hokej přece,“ dodal k tomuto tématu útočník Plamenů.

Na další zápas se fanoušci budou moci těšit až příští rok ve středu 6. ledna, kdy na Bouchalky přijedou hráči z Vrchlabí. Minulý souboj těchto dvou rivalů skončil rozdílem jednoho gólu v neprospěch Plamenů. Dopadne teď vše jinak se žďárským posíleným týmem a ještě navíc s domácím prostředím? „Určitě se o to pokusíme a budeme chtít urvat tři body,“ řekl David Březina s přesvědčením!