Junioři nadále stoprocentní, starší dorost nedohrál zápas a mladší neuspěšný

Zveřejněno 14.12.2015 | Martin Boček
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Dalším prosincovým víkendem pokračovaly také mládežnické zápasy. Junioři jsou i po dalších dvou zápasech bez prohry, starší dorost jeden zápas nedohrál, v tom druhém prohrál a mladší dorostenci nedokázali navázat na vítězství proti Kometě.

JUNIOŘI

I po dalších dvou zápasech, jsou junioři žďárských Plamenů stále neporaženi. První zápas tohoto týdne je čekal v pátek na ledě doposud čtvrté Chotěboře. Po špatném úvodu utkání, kdy prohrávali Plameny 0:2, dokázali Žďárští zabrat a odvézt si domů nakonec tři body za vítězství 6:4. O den později se pak představila juniorka Žďáru na domácím ledě proti Lanškrounu. Ihned od začátku zápasu bylo zjevné, kdo je lepším týmem. Plameny ovládli utkání ve všech směrech a připsali si tak jednoznačné vítězství v poměru 10:1. Ani po 14 odehraných utkáních tedy nenašel Žďár přemožitele a nadále vévodí celé soutěži.

Pátek 11.12 – HC Lvi Chotěboř : SKLH Žďár nad Sázavou 4:6 (2:2, 0:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 5.Müller, 5.Muzikář (Coufal), 45.Činčila Š.(Činčila D.), 56.Freibauer (Müller) - 18.Kašpar (Mäki), 20.Mäki (Kašpar), 30.Hejtmánek (Šmída,Macek), 48.Šmída (Rozmarín,Macek), 49.Pazourek (Mäki,Machovec), 53.Pazourek (Mäki,Němec A.)

Sobota 12.12 – SKLH Žďár nad Sázavou : HC Orli Lanškroun 10:1 (5:0, 4:0, 1:1)
Branky a nahrávky:4.Mäki (Kašpar), 8.Kašpar (Machovec), 9.Kašpar (Machovec,Mäki), 16.Pazourek (Kašpar), 17.Rozmarín (Šmída), 29.Šmída (Rozmarín, 33.Hejtmánek (Šmída), 35.Mäki (Pazourek), 40.Šmída, 45.Hejtmánek

STARŠÍ DOROST

Také starší dorostenci měli na programu víkendový dvojzápas. V obou dvou případech hráli na domácím stadionu. Nejprve se v pátek utkali proti Poděbradům, utkání však nebylo dohráno. V čase 59:14 po krvavém zranění jednoho z domácích hráčů, následné rozmýšce s rozhodčím a zmatečné a nepřehledné situace, rozhodčí utkání předčasně ukončil za stavu 4:5. Zápas se tedy bude dohrávat u STK ČSLH.

V neděli se pak starší dorost utkal v těžkém zápase proti dosud třetímu týmu z Krkonoš. Bohužel, Krkonoše byly od začátku zápasu aktivnějším týmem, není tedy divu, že si odvezly z Vysočiny všechny tři body za výhru 4:1. Plameny se tak tedy o tomto víkendu výhry nedočkaly.

Pátek 11.12. - SKLH Žďár nad Sázavou – HC Poděbrady (4:5) nedohráno

Neděle 12.12 – SKLH Žďár nad Sázavou : HC Krkonoše 1:4

MLADŠÍ DOROST

Mladší dorost čekalo o víkendu opět pouze jedno utkání. Po úspěšném čtvrtečním domácím utkání proti Kometě, kdy dokázaly mladé Plameny vyhrát 4:1 a připsat si do tabulky velmi cenné tři body, pokračovaly v neděli v sérii domácích zápasů proti týmu HC Motor České Budějovice. Jak se již několikrát potvrdilo, výkony mladých Plamenů jsou jako na houpačce, dobrý výkon střídá ten špatný. Jinak tomu nebylo ani v tomto případě. Mladší dorostenci si nedokázali přenést herní pohodu ze čtvrtečního utkání proti Kometě a Českým Budějovicím podlehli po špatném výkonu 1:6. Plameny se tak propadly v tabulce na páté místo. O dva body je přeskočil tým z Mladé Boleslavy.

Neděle 13.12. - SKLH Žďár nad Sázavou – HC Motor České Budějovice 1:6 (0:3, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 53. Pytlík (Křehlík) – 1. Egert (Houdek), 2. Škola (Beránek, Procházka), 11. Krcho (Egert), 34. Houdek (Krcho), 40. Silný (Krcho, Škola),57. Vaculík (Janoušek)