„Strašně mi pomohli kluci,“ říká Robin Blažíček k nedělnímu utkání s Draky z Bíliny

Zveřejněno 09.12.2015 | Barbora Hronková
B Í L I N A – V neděli se vydaly Plameny navštívit a pokořit Bílinu, což se jim nakonec podařilo. Časomíra ukončila tento duel po 60 ti minutách odehraného zápasu, kdy na ní zářil výsledek 1:4 pro hosty z Vysočiny. A právě tento vítězný zápas posunul Žďár v tabulce na sedmé místo, kde se o svoji příčku dělí s rivaly z Havlíčkova Brodu. Zápas nám okomentoval brankař Robin Blažíček, který svým výkonem velmi přispěl k právě takovému, pro tým krásnému a hlavně zaslouženému výsledku.

Foto: René Rámiš

Ze začátku celého zápasu se Bílině dařilo o trochu více, než hostům. Rozhodně neměli nouzi o pěkné šance. Ale nejenom plamenný gólman Robin Blažíček, ale i obrana, odvedli perfektní výkon a nakonec Draci skončili bez vstřelené branky. „Nevím, jestli to bylo cestou, prostě nám tam na začátku párkrát proskočili, ale podařilo se nám to ubránit,“ komentoval Robin vstup do zápasu. Ve třinácté minutě zápasu se to ale otočilo, když Daniel Dvořák po asistenci Tomáše Střechy vstřelil puk do domácí brány (0:1). Od této chvíle se postupně hra dostávala spíše do režie Plamenů. Po chvilce sice Bílina napálila kotouč směrem k odkryté bráně Plamenů, ale puk konstrukci minul!

Autorem druhého gólu byl Michal Kaňka, který propálil nekompromisně gólmana domácích (0:2). Pak proběhlo zaváhání ze strany Plamenů, kde propustili do svého obranného pásma Jiřího Trubenekra, kterému se podařilo snížit náskok (1:2). Ve třetí třetině už ale předvedli své schopnosti jen Žďárští, kterým se podařilo zvýšit své skóre o další dvě branky (1:4).

Zápas byl celkem pohledný a rozhodně ne tak jednoduchý, jak ukazuje konečný výsledek. „V zápase nebylo moc střel, byl takový vyrovnanější. Až v druhé polovině jsme byli lepší a myslím, že jsme vyhráli zaslouženě, prostě jsme je přehráli. Oni hráli hokej přes celé pásmo, kde si dávali křížné přihrávky. My jsme pak s tím začali počítat a od poloviny zápasu jsme si to pohlídali,“ prozradil nám Robin Blažíček, který rozhodně několikrát zachránil situaci a pomohl Žďáru k důležitému vítězství.

Co říká brankař na svůj výkon v nedělním zápase? „Já si myslím, že mi strašně pomohli kluci! Já jsem se snažil hodně rozehrávat a kluci to tam několikrát výborně ubránili. Takže já myslím, že jsme předvedli dobrý výkon jak dozadu, tak do útoku,“ řekl nakonec Robin. V tomto má gólman pravdu, protože zápas se žďárskému mužstvu opravdu vydařil.

Další utkání se odehraje v sobotu ve Žďáře na Bouchalkách, kde se Plameny utkají s Děčínem. V tomto souboji se bude určitě na co koukat, přestože se Děčín nachází ve spodní části tabulky, tak v minulém zápasu dokázal porazit Žďár v prodloužení. Hráči ani fanoušci neztrácejí svůj optimismus a věří, že Plamenům přibudou na kontě další tři body. „Doufám, že bude vyprodáno a všichni se na zápas těšíme,“ dodal nakonec s úsměvem Robin Blažíček.