Junioři zostudili Pelhřimov, starší dorost získal dva body, mladší prohrál v prodloužení

Zveřejněno 07.12.2015 | Ondřej Krásný, Martin Boček
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Začátek prosince byl ve znamení mládežnického hokeje. Junioři stále nenašli přemožitele, starší dorost vytěžil ze dvou zápasů dva body na domácím ledě, z venku se vrátili s prázdnou. Mladší dorost opět ztratil dobře rozehraný zápas.

Foto: René Rámiš

JUNIOŘI

Stále neporažení junioři žďárských Plamenů sehráli další utkání, tentokrát se představili doma proti dosud 6. celku tabulky Pelhřimovu. Kdo je pánem na hřišti zjišťovali Medvědi již v první třetině, kterou nakonec prohráli 0:5. Žďárští v následujících dvou třetinách přidali ještě dalších devět branek, a i když sami jednu dostali, konečný výsledek 14:1 vypovídá o všem. Junioři Žďáru jsou tak i po dvanácti odehraných zápasech bez porážky.

Sobota 5.12. - SKLH Žďár nad Sázavou – HC Lední medvědi Pelhřimov 14:1 (5:0, 4:0, 5:1)
Branky a nahrávky: 4.Kašpar (Šimák), 11.Pazourek (Mäki,Kašpar), 13.Kašpar (Mäki), 15.Kampas M. (Vacek), 17.Němec R. (Klíma,Šimák), 23.Kampas M. (Vacek), 26.Němec R. (Klíma), 27.Vacek (Kampas M.), 37.Kampas M.(Rozmarín,Prchal), 52.Němec R. (Klíma), 52.Němec R. (Rozmarín), 53.Vacek (Prchal,Kašpar), 57.Šimák (Pazourek), 58.Šmída (Němec R.) - 54.Beníšek

STARŠÍ DOROST

Starší dorostenci měli na programu víkendový dvojzápas. Nejprve se v pátek utkali na domácím stadionu proti týmu Chrudimi, která před tímto zápasem zaujímala v nadstavbové části 5. místo. Utkání bylo po celou dobu velmi vyrovnané, a tak nebylo divu, že došlo až do samostatných nájezdů. Bonusový bod nakonec vydřeli žďárští a po výhře 4:3 po samostatných nájezdech rozhodli o svém vítězství a o zisku důležitých dvou bodů. V neděli se pak starší dorost vydal na led prvního Jindřichova Hradce. Opět se hrál velmi vyrovnaný zápas, bohužel tentokrát to na body nestačilo, a Žďár tak odjížděl domů s prohrou 3:4. I po tomto utkání se ale žďárští drží na druhém místě ve skupině o udržení s pouhou dvoubodovou ztrátou na Jindřichův Hradec.

Pátek 4.12. - SKLH Žďár nad Sázavou – HC Chrudim 4:3sn

Neděle 6.12 – KLH Jindřichův Hradec – SKLH Žďár nad Sázavou 4:3

MLADŠÍ DOROST

Mladší dorost měl před sebou pouze jedno víkendové utkání. O to důležitější ale bylo, neboť mladé Plameny čekal těžký zápas proti Mladé Boleslavi, která se nacházela pouze o jediné místo právě za Žďárem. Začátek utkání patřil domácímu Žďáru, který se v 8. minutě ujal vedení 1:0. Mladoboleslavští však dokázali v průběhu hry otočit stav ve svůj prospěch na 1:2 z pohledu domácích. Mladé Plameny se však nevzdaly, a byly to opět oni, kdo otáčel průběh zápasu na svojí stranu. Ještě minutu před koncem svítilo na světelné tabuli skóre 3:2 pro domácí, jenže mladí hokejisté z města Škodovky ukázali, že bojují do poslední vteřiny. V čase 59:44 vyrovnal hostující Šípek na 3:3 a utkání tak nakonec šlo do prodloužení. V něm Mladá Boleslav dokonala obrat, a mladší dorostenci Žďáru tak museli spolknout porážku 3:4 po prodloužení.

Neděle 6.12. - SKLH Žďár nad Sázavou – BK Mladá Boleslav 3:4p (1:1, 0:0, 2:2 – 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Kukla (Pytlík), 47. Křehlík, 50. Primožič (Křehlík, Pytlík) – 9.Novák (Novotný), 43.Novák (Furmánek), 60.Šípek, 64.Moravčík (Šípek)