Mladým Plamenům se o víkendu nedařilo

Zveřejněno 30.09.2015 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – O uplynulém prodlouženém víkendu sehrály obě dorostenecké kategorie po dvou zápasech, junioři se stále na start své soutěže teprve připravují. Nejvíce sledované byly zápasy extraligového mladšího dorostu, který měl za soupeře „sousedy“ v tabulce, ale oba duely nakonec Sobotkovi svěřenci nezvládli. Ani starším dorostencům se příliš nevedlo a v pátek nejen, že poprvé prohráli, ale z Kolína si dovezli dvouciferný výprask. Náladu si trochu spravili až v neděli domácí výhrou nad Příbramí.

Foto: René Rámiš

MLADŠÍ DOROST

Mladší dorost v sobotu zajížděl do jihomoravské metropole, kde se utkal s HC Kometa Brno. Ta měla před tímto zápasem stejný počet bodů jako Žďár a tak se čekal tuhý souboj a případný bodový zisk měl pomoci k záchraně. Jenomže vše bylo jinak a jakékoli naděje vzaly rychle za své.

Kometa po úvodních nezdarech stáhla své nejlepší hráče ze staršího dorostu zpět do mladšího a na ledě to bylo znát. Plameny sfoukla jako svíčku. Vedení 4:0 po dvou třetinách pak Jihomoravané ve třetí třetině dovedli až k úplnému debaklu a destrukci žďárského týmu. Ten tak utrpěl vůbec největší porážku během svého působení v extralize v posledních třech sezónách.

6.kolo, sobota 26.9.2015

HC Kometa Brno - SKLH Žďár nad Sázavou 11:0 (2:0,2:0,7:0)
Branky a nahrávky: 2 Čajkovič (Zábranský), 8 Gajarský (Svoboda), 21 Svoboda (Kunc, Kučeřík), 35 Gajarský (Zábranský, Čajkovič), 42 Lašák (Vašíček, Kunc), 43 Zábranský (Gajarský), 44 Věžník (Vašíček), 47 Meluzín (Svoboda, Masár), 50 Čajkovič (Zábranský), 51 Svoboda (Meluzín), 58 Čajkovič (David)).

.

Zraky všech fanoušků mladých Plamenů se tak upínaly k pondělnímu derby, ve kterém žďárští mladíci přivítali na Bouchalkách zatím poslední BK Havlíčkův Brod, který neměl na kontě ani jediný bod. Zápas to byl nesrovnatelně vyrovnanější než ten sobotní, nakonec však ani ten body nepřinesl a největší rival Plamenů v boji o záchranu se bodově na Žďár dotáhl.

Vstup měli lepší hosté a v 8. minutě se ujali vedení. Na to dokázal reagovat žďárský Junek a stav vyrovnal. Ještě před první sirénou si však Bruslaři vzali vedení zpět. Ve druhé třetině Brodští dokonce odskočili na 1:3. Ovšem před jejím koncem ještě dokázal Pytlík snížit a v úvodu závěrečné dvacetiminutovky dokonce Šutera vyrovnal. Závěr však patřil hostům, kteří dvakrát potrestali chyby domácích a odvezli si z Bouchalek první tři body.

7.kolo, pondělí 28.9.2015

SKLH Žďár nad Sázavou BK Havlíčkův Brod 3:5 (1:2, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 12. Junek, 32. Pytlík (Kukla, Primožič), 43. Šutera (Kukla, Pytlík) – 8. Kyncl (Tecl), 15. Kyncl, 28. Pejchal (Teplý), 44. Teplý (Pejchal), 49. Plíhal (Kohout, Kyncl)

Fotogalerie ze zápasu zde.

STARŠÍ DOROST

Po dvou úvodních výhrách odjížděli starší dorostenci do Kolína, který měl rovněž plný bodový zisk, bojovat o vedoucí pozici v tabulce. Boj o body a první místo se však brzy změnil na boj o hokejovou čest, ale ani ten žďárští mladíci nezvládli a z Kolína odjížděli s potupnou porážkou 11:0.

3.kolo, pátek 25.9.2015

SC Kolín - SKLH Žďár nad Sázavou 11:0 (3:0,3:0,5:0)

.

Starší dorostenci si trochu napravili reputaci a vylepšili náladu v neděli, kdy na Bouchalkách přivítali mladé hokejisty Příbrami. Ti měli na kontě tři body za výhru nad Táborem v prvním kole. Domácí však roli mírného favorita zvládli a po výhře 4:2 si připsali další tři body do tabulky ligy staršího dorostu.

4.kolo, neděle 27.9.2015

SKLH Žďár nad Sázavou – HC Příbram 4:2

POZVÁNKA

V neděli čeká mladší dorostence pokračování těžkého boje o zachování extraligové příslušnosti. Na Bouchalkách přivítají od 17 hodin českobudějovický Motor. Starší dorostenci pocestují naopak do jižních Čech a v pátek odehrají své utkání v Táboře, jež bude v sobotu následováno žďárským „áčkem“ na stejném místě. Jihočeský víkend završí v neděli duel staršího dorostu na domácím ledě proti Písku, který vypukne ve 14:15.