Na svatého Václava přijede Nymburk

Zveřejněno 27.09.2015 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou NED Hockey Nymburk
5., pondělí 28.9.2015 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - NED Hockey Nymburk ZNS - NYM
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Pondělní sváteční den přinese další kolo třetí nejvyšší hokejové soutěže a v jeho rámci přivítají Plameny na žďárských Bouchalkách NED Hockey Nymburk. Žďárským hokejistům se vydařil poslední domácí zápas, ve kterém porazili Bílinu. V sobotu pak přivezli z dalekého Děčína bod po prohře 3:2 v prodloužení. Naopak, soupeř ze středu Čech je zatím stále bez bodu a vy se přijďte podívat, zda tomu tak zůstane i po pondělním večeru.

NED Hockey Nymburk

Nymburk patří ke stálicím druholigového startovního pole a tradičním soupeřům žďárských hokejistů. Letos vstupuje do své jedenadvacáté sezóny ve 2.lize. Tým, který již řadu let vede zřejmě nejdéle sloužící trenér ve 2.lize Pavel Bičiště, obsazuje pravidelně oblast lepšího středu tabulky a zápasy s tímto soupeřem bývají velmi vyrovnané.

Tomuto standardu se nijak nevymykala ani minulá sezóna. Základní část zakončil NED na deváté příčce, jen dvě místa za sedmým Žďárem a s pětibodovou ztrátou. Následné play-off začalo pro Středočechy výborně a domácím vítězstvím 5:1 nad Děčínem, nakročili k postupu. Jenomže pak přišly tři porážky v řadě a Polabanu skončila sezóna.

Poslední vzájemná bilance hovoří pro Žďár

Jak jsme již zmínili, vzájemná střetnutí mezi Žďárem a Nymburkem bývají velmi vyrovnaná. Svědčí o tom výsledky za uplynulé tři sezóny, kdy ze šesti zápasů pouze jediné utkání skončilo výraznějším rozdílem, když 8.2.2014 vyhrál SKLH na domácím ledě 6:1. Hned tři zápasy neměly po 60 minutách vítěze a prodlužovalo se. Ve všech třech případech byl opět úspěšnější tým z Vysočiny.

Nejprve 5.12.2012 byl výsledek 4:5po samostatných nájezdech a zbylé dvě „remízy“ pochází z loňské sezóny, kdy nejprve v říjnu vyhrál doma Žďár rovněž 5:4 na nájezdy a v nymburské odvetě 2:3 v prodloužení. Vzájemná bilance za toto období hovoří tedy výrazně ve prospěch Plamenů. NED si připsal jediné vítězství v úvodním zápase sezóny 2012-2013, když doma porazil žďárský celek 3:1.

Nymburku se vstup do soutěže nevydařil

Start letošní sezóny však nezastihl tým z Polabí v optimální formě a po čtyřech odehraných zápasech se Nymburští krčí na úplném chvostu tabulky s nulovým počtem bodů. Je pravda, že na úvod se museli utkat s velmi silnými soupeři. Z pražské Kobry si přivezli porážku 4:2 a následně podlehli doma Táboru 3:5. Ovšem další domácí prohra 4:5 s Řisuty už byla hodně nepříjemná. V zatím posledním utkání, které NED odehrál v sobotu na domácím ledě proti Vrchlabí, sahali Středočeši po prvním bodovém zisku. O ten však přišli pouhé 0,3 sekundy před koncem zápasu, když Jebavý rozhodl svojí trefou o výhře Vrchlabí 2:3.

Kádr posílili mladíci Slávie a Hradce

NED Hockey se tradičně orientuje na mladé hráče z extraligových a prvoligových klubů, kterým dává prostor k získání herní praxe v dospělém hokeji. Pro letošní sezónu se nymburský manažer Tomáš Netík dohodnul na spolupráci s Hradcem Králové a Slávii Praha. Mládí, rychlost a dravost doplňuje zkušenost výborných hráčů tvořících tradiční kostru týmu, jako jsou Lukáš Král, Martin Dulovec, Jan Stehlík nebo Ondřej Kříž. Brankářskou dvojici tvoří, stejně jako v minulé sezóně, zkušení gólmani Jaroslav Brázdil a Roman Matoušek.

Utkání začíná na žďárském zimním stadionu na Bouchalkách v pondělí 27.září v 18:00. V případě, že nebudete moci sledovat tento dramatický duel na vlastní oči, bude připraven tradiční onlajn přenos:

--> 5. kolo - SKLH Žďár nad Sázavou vs. NED Hockey Nymburk

Podpořte žďárské Plameny

Pro fanoušky bude opět připraven fan-stánek s programy a klubovými suvenýry. Kromě toho zde bude možné zdarma získat kartu Lyoness, která nejen, že držiteli přinese řadu slev a výhod, ale zároveň každým nákupem na tuto kartu finančně podpoří SKLH Žďár nad Sázavou.