Dosáhnou Plameny třetího vítězství v řadě? V cestě stojí Děčín

Zveřejněno 25.09.2015 | Martin Boček, OK
HC Děčín SKLH Žďár nad Sázavou
4., sobota 26.9.2015 18:00
HC Děčín - SKLH Žďár nad Sázavou DEC - ZNS
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Druhá liga pokračuje ve velkém tempu. V sobotu má na programu již své 4.kolo. Pro Plameny to znamená cestu až do dalekého Děčína. Žďár bude chtít navázat na úspěchy z posledních dvou zápasů a přivézt na Bouchalky 3 body. O motivaci mají postaráno i Medvědi, ti na svoji první výhru stále čekají.

Děčín se v loňské sezoně umístil po základní části na 8. místě, tedy o jedno místo za žďárskými Plameny. V play off narazil Děčín na tým z Nymburku. Po nepovedeném prvním zápase, ve kterém Medvědi z Děčína podlehli Nymburku jednoznačně 1:5, přišla změna a Děčín začal předvádět zcela jiný hokej. Po výsledcích 4:2, 4:1 a 3:1 se mohli Děčínští začít radovat z postupu do dalšího kola play off, ve kterém na Medvědy čekala pražská Kobra.

Dva zápasy, které se hrály na děčínském stadionu byly až překvapivě vyrovnané a oba došly až do prodloužení. V prvním případě nakonec Kobra dokázala vyhrát 3:2 po prodloužení a dostala se do vedení v celé sérii. Ovšem v druhém zápase hraném v Děčíně skončilo prodloužení opačně a Medvědi dokázali porazit Kobru v zápase plném branek 6:5 po prodloužení. Bohužel pro Děčín, Kobra doma neprohrává a po výsledcích 3:1 a 5:1 ve prospěch Kobry skončila tato série a zároveň sezóna pro Děčín.

Vzájemné zápasy v loňské sezoně mezi Děčínem a Žďárem byly v obou dvou případech velmi vyrovnané. V prvním utkání, které se odehrálo na konci listopadu v Děčíně nepodaly Plameny zrovna ideální výkon a po výsledku 1:2 po samostatných nájezdech mohly být rádi alespoň za dva body. 5 minut před koncem dokonce Žďár ještě prohrával 1:0, ale po krásné kombinační akci, na jejímž konci stál Martin Gregar dokázaly Plameny vyrovnat a nakonec si bonusový bod zajistit v loterii samostatných nájezdů.

V únorovém zápase, který se odehrál na žďárských Bouchalkách, se diváci dočkali atraktivního, rychlého a bojovného hokeje s dramatickou koncovkou. Minutu před koncem na světelné tabuly svítil stav 3:2 pro Plameny. Hosté si vyžádali oddechový čas, nechali Lavingera na střídačce a posílili svoji přesilovku šestým hráčem. A to se jim vyplatilo, protože 56 sekund před třetí sirénou se puk vystřelený Oliveriusem odrazil od mantinelu ke Štěpánu Kuchynkovi, jenž jej pohotově zasunul kolem tyče za Slámova záda – 3:3.

Základní hrací doba tedy o vítězi nerozhodla a tak se šlo opět do prodloužení. Plameny byly v prodloužení aktivnější, ovšem rozhodnout se jim nepodařilo. Těsně před koncem prodloužení byl ještě vyloučen Kaňka, což jej vyřadilo z penaltového rozstřelu. Samostatné nájezdy opanovali hokejisté Děčína, když své pokusy proměnili Jan Filipovský a Tomáš Faigl. Naopak na domácí straně se s úspěchem nesetkal Petr Štěpánek ani Tomáš Chlubna – 3:4sn.

V aktuální sezoně se Medvědům příliš nedaří. Ze tří odehraných utkání nedokázal Děčín ani jednou vyhrát a proto se nachází v tabulce až na předposledním 17. místě. První dva zápasy odehrál Děčín doma a v obou případech šlo o trpkou porážku. Nejprve podlehl Táboru 2:7 a o 4 dny později pražské Kobře 2:5. Naposledy se Děčín utkal s Vrchlabím, kterému ve vyrovnaném zápase nakonec podlehl 5:6, kdy 40 vteřin před koncem rozhodl o vítězství Vrchlabí Patrik Maďar.

Děčín se však s těmito výsledky nechce smířit a proto posiluje svůj tým. Do Děčína přichází na střídavé starty ústecký Martin Zdvořáček, jenž vyztuží medvědí obranu a další posilou, jenž přichází na střídavý start z Mostu, je někdejší mládežnický útočník Litvínova, nebo Ústí nad Labem Jan Musil.

Utkání začíná na Děčínském zimním stadionu v sobotu 26.září v 18:00. Pro ty, kteří nepojedou fandit Plamenům do Děčína bude připraven tradiční onlajn přenos:

--> 4. kolo - HC Děčín vs. SKLH Žďár nad Sázavou