Starší dorost stoprocentní, mladší opět prohrál a junioři nedohráli

Zveřejněno 21.09.2015 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Tento víkend začali pro starší dorostence soutěžní zápasy. Ve své premiéře jak na venkovní tak na domácí půdě uspěli. Naopak mladší dorost opět nevstřelil ani branku a opět odešel poražen. Junioři v pátek po vzájemné potyčce obou střídaček zápas nedohráli.

Foto: René Rámiš

MLADŠÍ DOROST

Na mladší dorost Plamenů čekal další těžký soupeř - HC Dynamo Pardubice. Žďárské Plameny si v první třetině vytvořily dvě velké šance, ale proměnit je v branku Tobiáš ani Primožič nedokázali.

To naopak na druhé straně se po krásné akci, kdy si kotouč vyměnili v útočné třetině všichni tři útočníci Pardubic trefil Matěj Blümel.

Pardubice byli aktivnějším týmem, nicméně Plameny dlouho držely naději, kterou však snížil v polovině zápasu Václav Leder. Nahozený kotouč od modré čáry skončil až v síti Nečase.

Třetí třetina už byla však jednoznačně v režii Dynama. To postupně přidalo další tři branky a o osudu utkání bylo rozhodnuto.

SKLH Žďár nad Sázavou – HC Dynamo Pardubice 0:5 (0:1, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 13. Blümel (Leder, Zeman), 31. Leder (Svatoš), 48. Mazura (Chára, Pejzl), 53. Koffer (Mazura, Zeman), 57. Bucek (Mazura).

Fotogalerie ze zápasu zde.

STARŠÍ DOROST

V páteční večer čekal starší dorostence první soutěžní zápas, a to na ledě Chrudimi. V přípravě se podařilo starším dorostencům svého soupeře dvakrát porazit a tak se očekávalo, že se to žďárským mladíkům porazí i v lize.

Mezi sedmou a jedenáctou minutou první třetiny, padly hned čtyři branky. Do vedení se dostaly Plameny, ale Chrudim stihla otočit utkání, nicméně z vedení se radovala pouhých 60 sekund, kdy vyrovnal Fixa.

Ve druhé třetině si Plameny vytvořily díky přesné trefě Pytlíka vedení, nicméně to hned po 24 vteřinách třetího dějství ztratily. Že to byl divoký zápas, potvrzuje vedoucí branka opět vzápětí. Stav nevydržel stejný ani dvě minuty a Jirčík vstřelil vedoucí branku Žďáru. To už si však starší dorostenci SKLH pohlídali a klid přidal v 57. minutě přesnou trefou Březina.

HC Chrudim – SKLH Žďár nad Sázavou 3:5 (2:2, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 7. Hudec, 10. Bor (Hlaváček, Novotný), 41. Bor (Novotný) - 7. Nedvěd (Březina), 11. Fixa, 24. Pytlík (Fixa), 42. Jirčík (Primožič), 57. Březina (Nedvěd).

V neděli čekal starší dorostence nováček soutěže KLH Vajgar Jindřichův Hradec. Plameny se dostaly brzy do vedení, díky brance Nedvěda. V polovině první třetiny to bylo již o dvě branky, když se trefil Fixa.

Další branku diváci viděli až v 29. minutě, kdy se podařilo snížit hostujícímu Kupkovi, na to však žďárští odpověděli o 34 sekund později brankou na 3:1, kterou zařídil Jirčík.

Plameny si vytvořily vedení dokonce 5:1, ale málem jim nestačilo, ani to, protože Vajgar dokázal v rozmezí sedmi minut snížit na 5:4. Pro Plameny byla velice důležitá branka v 53. minutě, kdy odpověděl na hostující pokus o zvrat Březina a opět navýšil vedení na dvě branky. Starší dorost tak byl o víkendu stoprocentně úspěšný, proti Vajgaru si připsal vítězství 6:4.

SKLH Žďár nad Sázavou – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 6:4 (2:0, 2:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 3. Nedvěd (Březina, Macky), 10. Fixa (Marek), 29. Jirčík (Prokš, Fixa), 35. Geba (Macek), 45. Nedvěd (Kadleček, Macky), 54. Březina (Kadleček, Nedvěd) - 29. Kupka (Vovej), 46. Kupka, 48. Hynek (Vovej), 53. Pokorný (Kupka).

Fotogalerie ze zápasu zde.

JUNIOŘI

Juniory čekal v pátek přípravný zápas s nově tvořeným týmem z Bystřice nad Pernštejnem. V jejich sestavě se však nachází drtivá většina bývalých hráčů Plamenů. Žďár si vytvořil v průběhu zápasu vysoké vedení, nicméně byl v polovině třetí třetiny, kvůli vzájemné potyčce obou střídaček předčasně ukončen. Na světelné tabuli však svítilo skóre 8:2 pro domácí.

POZVÁNKA

Příští týden čeká mladší dorost dlouho očekávaný zápas s Havlíčkovým Brodem – tedy hlavním soupeřem v boji o záchranu extraligové příslušnosti. V dosavadním průběhu soutěže se čím dál více vyjasňuje, že cesta k přežití bude směřovat právě přes Havlíčkův Brod. V pondělí 28.9. Plameny přivítají na svém ledě v derby právě Bruslaře. Přijďte pomoci žďárským mladíkům udělat další krůček k záchraně extraligového hokeje ve Žďáře. Začátek 28.9. v 15 hodin, ZS Bouchalky.