Mladší dorostenci jedou do Liberce, bojovat budou proti Bílým Tygrům

Zveřejněno 05.09.2015 | Ondřej Krásný
HC Bílí Tygři Liberec SKLH Žďár nad Sázavou
2., neděle 6.9.2015 12:30 Svijanská aréna
HC Bílí Tygři Liberec - SKLH Žďár nad Sázavou LIB - ZNS
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Do nové extraligové sezóny vstoupili mladší dorostenci Žďáru excelentně, ale již v neděli je čeká zřejmě těžší oříšek. Ve druhém kole ELIOD extraligy mladšího dorostu přivítají Bílí Tygři Liberec žďárské Plameny. I soupeř Plamenů vstoupil do soutěže vítězně.

Mladší dorostence Žďáru čekal v úterý první ostrý zátěžový test a v důležitém zápase proti jednomu z adeptů na boj o záchranu Mladé Boleslavi se jim podařilo zvítězit. Na Liberec čekal těžší kalibr a to loňský vicemistr Kometa Brno. Ačkoliv Tygři prohrávali, podařilo se jim utkání zcela otočit a zvítězit přesvědčivě na ledě Komety 5:2.

V loňské sezóně skončili možná překvapivě daleko lépe Žďárští, kterým se podařilo dostat se až do play – off. To naopak Liberec bojoval ve skupině o udržení, ale v extralize se s přehledem zachránil. Letos by však měli podle všeho Tygři patřit mezi úzkou elitu a favority soutěže, takže na žďárské mladíky nečeká procházka růžovou zahradou.

V základní části si ve svých vzájemných zápasech oba celky rozdělily body rovnoměrně. V Liberci se podařilo Plamenům zvítězit 4:1. Naopak ve Žďáře, v posledním zápase základní části zvítězili Bílí Tygři – 3:4.

Sestava soupeře z posledního zápasu:

HC Bílí Tygři Liberec: Zajíček – Aubrecht, Šuráň, Charvát, Had, Ira, Mojžíšek – Liška, Dospěl, Šír (C), Maťátko, Jeník, Vomáčka, Bitman, Hájek, Kotyza, Virág, Šafařovský.