Ve čtvrtek sehrají Plameny poslední domácí zápas v přípravě. Přijede Kolín

Zveřejněno 02.09.2015 | Martin Boček
SKLH Žďár nad Sázavou SC Kolín
Přát. 8, čtvrtek 3.9.2015 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - SC Kolín ZNS - KOL
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Přípravné období se pomalu chýlí ke konci a Sobotkovu družinu čekají poslední dva zápasy před startem nového ročníku 2.ligy. Ve čtvrtek to bude poslední přípravné utkání na domácím stadionu a přijede k němu SC Kolín. Žďárští hokejisté se pokusí navázat na úspěšné úterní utkání s Havlíčkovým Brodem a zároveň oplatit Kozlům krutou porážku (6:0) z jejich ledu.

Ilustrační foto: René Rámiš

V úterý vyhrály Plameny třetí zápas v přípravě, kdy dokázaly porazit v zápase plném emocí BK Havlíčkův Brod celkem hladce 6:1. Po dvou gólech si připsali jak Martin Gregar, tak Tomáš Střecha. Po jedné trefě si pak připsali David Vítek a Lukáš Krupka. Na výhře se výrazným způsobem podílel žďárský brankář Robin Blažíček, který předvedl hned několik neuvěřitelných zákroků.

Kolín zažívá zatím poměrně povedenou přípravu, ve které zaznamenali již pět výher z osmi hraných utkání. Naposledy si Středočeši vyšlápli na domácím, nepříliš kvalitním, ledě na pražskou Kobru, kterou porazili ve vyrovnaném utkání 4:3.

Oba týmy spolu již letos jedno utkání odehráli a to na ledě Kolína. Pro Žďár to bylo utkání hodně nevydařené. Ve výrazně oslabené sestavě s pouhými třinácti hráči dokázaly Plameny držet krok se soupeřem pouze první třetinu, která skončila bezbrankovým stavem 0:0. Ovšem od druhé třetiny se již začínal pomalu projevovat problém s nedostatkem hráčů.

Kolín začínal být ve všech ohledech jednoznačně lepší a dvěma góly si v rozmezí jedné minuty vypracoval dvoubrankový náskok. Ve třetí třetině již byl pouze dokonán zmar žďárských hráčů, kteří nakonec podlehli Kolínu 0:6. Přijďte tedy podpořit Plameny v boji o úspěšnou odvetu s Kozly z Kolína.

Další přípravné utkání začíná na žďárských Bouchalkách ve čtvrtek 3.září v 18:00. Jednotné vstupné na všechna přípravná utkání je 30,- Kč. Před a během zápasu bude možné zakoupit permanentky na novou sezónu.